Бокова: Младите могат да сложат край на бедността!

Те могат да се справят и с климатичните промени, смята тя
7 май 2016 08:43, Петя Славова
50
Бокова: Младите могат да сложат край на бедността!
Снимка: БТА
Младото поколение може да сложи край на бедността и на климатичните промени, заяви Ирина Бокова, генералният директор на ЮНЕСКО и българският кандидат за генерален секретар на ООН, предаде агенция Синхуа. Бокова изнесе лекция в университета Коменсиус в Братислава.
Още по темата
 
Днешните млади хора са първото поколение, което може да сложи край на крайната бедност и последното поколение, което може да реши проблема с климатичните промени, каза Бокова, цитирана от БТА.
 
Тя описа младото поколение като най-работливото, най-образованото и най-широкоскроеното, както и онова, което носи най-тежкото бреме на промяната.
 
Бокова подчерта, че около 1,5 милиарда души понастоящем живеят в обхванати от конфликти райони. От тях 40 процента са млади хора, каза тя. Бокова припомни, че има и 73 милиона млади хора по света, които са безработни.
 
Свидетели сме на разрушаване на културното наследство, както и на нова глобална война за сърцата и умовете на младите хора основно. Когато нашата планета и нашите ресурси бъдат изчерпани, ние можем да прибегнем до възобновяемите енергии на човешкия разум, каза Бокова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
14
 
! Отговори
нда преди 8 години
До АнонименГрешка!Пенсиите са работили и създали градове и инфраструктура!Друг е въпросът че,над 2 милиона напусна България,за да търси прехрана!Ако имаше работа тук,щеше да има и за пенсионери и за социални!И не забравяй,ти също ще бъдеш пенсионер,и ще искаш да ти плащат пенсия!На тях ,в продължение на години са им удържали пари,и са си ги заслужили!
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BULGARIYA I RUSIYA SA NAI MLADITE PENSIONERI V SVETA. IMA, PENSIONERI s 15 GODIN STASH I 40godini PENSIYA
15
0
 
16
 
! Отговори
нда преди 8 години
Могат другарко Бокова...могат!Вие не можете!Освен да крадете,друго нищо не можете!
14
2
 
9
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Ти работливия, какво имаш против пенсионерите. Какво имаш против пенсиониран миньор примерно
13
0
 
16
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Стар комунистически кадър, тя и брат от котилото на БКП, прескачат от един "ръководен пост" на друг. Пеменникът беше престъпник и крадец на коли, но Господ си знае работата. Повръща ми се да ги гледам и да ги слушам такива. Разсипаха България. Да ги изринем всичките до крак!
12
0
 
11
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
С какъв акъл нашенски политици се правят на "умни", че ходят и да четат лекции, и да поучават словаци, словени ,чехи, унгарци! НАРОДИТЕ БИЛИ В ГРАНИЦИТЕ НА АВСТРО-УНГАРСКАТА ИМПЕРИЯ - са хора с друга култура и манталитет- различен от нашия. Ако не ходим на зиг-заг, след стотина години ще се приравним /при положение, че те не мърдат/ със тях !! Нямам принизено родолюбиво чувство - живял съм с тях - знам как разсъждават ! Бати Бойко нали раздава ум из чехския парламент преди години!?!?....
11
0
 
14
 
! Отговори
Nona преди 8 години
Такава приповдигната "позитивност" направо ме просълзява.
10
0
 
22
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Позволете ми да продължа изказването на Бокова в същия дух - да, младите могат, но старите много им пречат. Цинично е да ръсиш такива мисли от такъв пост!
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи като се замислиш работят два милиона българи и от техните пари ядат общинари, съдии, политици, полицаи, всякаква друга държавна администрация, пенсии, безработни,роми не знам си още кои. Единствените на които трябва да се дава са хората в неравностойно положение, а то цяла тумба живее на гърба на работещите. Как ще стане, няма да стане.
8
1
 
6
 
! Отговори
Pump преди 8 години
Jenata prikazva, kakvoto i komandvat offshornite svetovni miliarderi, deto praviat voini tuk i tam, za da iztochvat chujdi nationalni resurci, kapitali...da sme solidarni s tiah?! - za tiah gratis nashite prirodni resurci i kapitali, za nas bednost i razruha do dupka kato v Afganistan, Siria, Irak i zaplati 200 evro na mesec?! Komunisticheski lideri, othvarleni ot tehnite narodi, kacnaha na svetovnata scena da igraiat po svirkata na offshornite miliarderi...kocek pari klimat za pusheni pcheli.
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи аз ще работя пък от моите пари дето съм си скъсал *** ще ядат пенсии, мързеливци на социални помощи и други разни. Няма да стане.
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Младите могат и знаят даже по-добре от старите. Това че не искат да поделят това което са заработили е друг въпрос. Как така аз ще работя и от моите пари ще ядат някви червени пенсии или други разни бедняци някъде си по света. Народа е казал: Който не работи не трябва да яде. Тва е.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами ако се напънат и почнат да развиват космическите технологии ресурсите няма да свършат.За водата има решение отдавна.Обезсоляващи пречиствателни станции.Малките такива могат да преработват по 5000м'2 вода на денонощие-едно езеро.Проблемът е,че с къркане,друсане на чалга,генгста шит и "вижте ми новите дрешки със селфи в тоалетната" не стават нещата."Изпуснатото поколение" произвежда още изпуснати поколения.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бокова..много интересно име.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На сайта на ООН пише, че годишната заплата на генералния секретар приближава 1 милион долара. С такива изказвания се изкарват толкова пари, при това необлагаеми.
2
5
 
4
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
МЛАДИТЕ МОГАТ НО НЕ ЗНАЯТ КАК СТАРИТЕ ЗНАЯТ НО НЕ МОГАТ
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти прибирай голямата заплатка, прави си вятър на устата и така ще добуташ до пенсийка.

Спонсорирани публикации