180 пътници на Wizz Air се озоваха в Малта, вместо в Катания

Причините - лошо време и вятър, малко гориво в резервоара
Обновена: 4 сеп 2017 15:45 | 3 сеп 2017 18:57, Веселина Йорданова
73
180 пътници на Wizz Air се озоваха в Малта, вместо в Катания
Снимка: архив, Ройтерс

180 пътници с редовен полет на WizzAir, които излетели от София в 14 часа в неделя, вместо в Катания, Сицилия, се озовали в Малта, съобщава в. "Труд".

Още по темата
"Чудесата нямат край! Обяснението на командира на самолета беше, че това се дължи на внезапно усложнена метеорологична обстановка.

Заради силен вятър в Катания било отложено разрешение за кацане там. Освен това пилотът каза, че самолетът е с малко гориво в резервоара. Возел с малко гориво за икономия от по-ниско тегло на машината с пътници и багаж", съобщили пред вестника възмутени българи, които се оказали на борда на машината.

Около 17,30 часа българско време нашенци информирали, че са със 100 минути закъснение.

"В момента зареждат самолета с гориво и се чака разрешение за излитане", допълнили гневни пътници, които изразили надежда скоро да пристигнат до желаната дестинация в Катания.

В съобщение до медиите в понеделник от пресцентъра на Wizz Air заявяват, че полет W6 4375 на Wizz Air от София до Катания на 3 септември бе отклонен към Малта поради силен вятър на летището в италианския град.

"Самолетът се приземи стабилно и след презареждане с гориво полетът продължи към Катания, пристигайки на летището с 2 часа закъснение", посочват от авиокомпанията.

Като резултат полет W6 4376 от Катания до София, полет W6 4447 от София до Варна и полет W6 4448 от Варна до София също са излетели с 2:30 часа забавяне.

"Wizz Air искрено се извинява на всички засегнати клиенти за причиненото неудобство, но за нас безопасността на пътниците и екипажа е приоритет номер едно", пише в съобщението.

*Информацията е обновена към 15.45 часа на 4 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
5
 
! Отговори
до Бай Хуро преди 6 години
Прав си в т.1 , явно от уйз-а не са предвидили че ще се качат всички пътници , че ще качат повече багаж и че ще има насрещен вятър и не им е стигнало горивото. Също е истина, че тези компании използват вратичката, че наказателна процедура се задейства по фискална регистрация, а не деректно в държавата на чиято територия са нарушили правилата.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До bahuroДа, кацанията и излитанията се броят.Херметизациите също.
34
2
 
9
 
! Отговори
до бахуро преди 6 години
брачед,много филми си гледал май...само за твоя информация ще ти споделя че използваните от Уиз самолети след многократна херметизация отиват да летят за Луфтханза
33
3
 
4
 
! Отговори
До бахуро преди 6 години
Здравей, Очевидно имаш огромен опит и познания. Препоръчай ми превозвач. Ама не се измъквай, виждам, че досега си бил много изчерпателен!Благодаря!
32
4
 
9
 
! Отговори
bahuro преди 6 години
До 32: Основната щета по самолета при нормална експлоатация или т.нар. стареене е свързана със херметизацията на фюзелажа. Познай колко често се херметизира 1 самолет и после проследи на уиз един самолет колко курса прави на ден. Поредния многознайко...
31
18
 
10
 
! Отговори
bahuro преди 6 години
4. За съжаление, както Уиз съществуват БГ Аир, Раян, ДжърмънУингс и т.н. Аз много се надявам да дойде ден, когато почнат да озъптяват всички тия компании. Приличат си само по 1 - за тях хората са ***.
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bahuro, за теб има влак :)))) Недей се пеняви толкова.
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До bahuroсцепените от брой полети самолети------------- Глупости на търкалета.Сцепени от брой полети самолети може да има само вътре в ***.Ресурса на самолета и двигателя се отчита до минути, всички извънредни обстоятелства - претоварване, прегряване, грубо кацане, се записват автоматично.
28
0
 
24
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Техническите изисквания и регламентите за експлоатация са абсолютно едни и същи както за Емирейтс, Луфтханза и Бритиш, така и за Уиз, Раян или Ийзи джет. Има си Европейска агенция за сигурност на авиопревозите и ICAO. Липса на контрол има само в дебрите на руската авиационна джунгла и при нашият мутренски национален превозвач, който де факто е креатура на руските служби.
27
17
 
3
 
! Отговори
bahuro преди 6 години
3. Аз чакам деня, когато лоукостачките и сцепените от брой полети самолети почнат по-честичко да кацат преждевременно, за да ви дойде акъла как трябва да се лети.
26
13
 
6
 
! Отговори
bahuro преди 6 години
2. Това, че самолетите са "нови" е пълна простотия. Да, купуват ги нови, но живота на самолета е на цикли херметизация, не на месеци или години. Това значи на 1 полет самолета се амортизира еднакво - няма значение дали е от София до Токио или до Варна. Уиз и всички лоукостаци направо сцееееепват самолетите от кратки совалки - т.е. много полети на ден.
25
17
 
6
 
! Отговори
bahuro преди 6 години
1. Вместо да плюете по днес, проверете фактите. aeroporto. catania. it. Така - вижда се, че САМО полета от София е отклонен до Малта. Малко странно, нали? Явно май не само пестят от уиз от много неща, ами и от гориво. И то повече отколкото трябва. Иначе коментарите ви са пълна скръб... Просто сте бедни мишки и шанса ви е при мизерниците от уиз.
24
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според летището в Катания, самолета е кацнал там преди 18ч, а вие сте публикували новината в 18:57 и се опитвате да внушите, че още не са пристигнали! Какво ви става, трябва да са ви осъдили за това нагло подлагане! Няма да спра да летя с уиз, защото съм летял с тях и им знам + и -.
23
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пичо'е, вместо да избодете очи, изписахте вежди :)))))Аз ще продължавам да си летя с Уиз, а вие с поръчките висете по летищата с България Еър, Райън или който е там, с когото си общувате.
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много слаба поръчка... Че то смърди направо на поръчкови статии от няколко седмици.. Не се прави така, много се набива на очи.
21
1
 
18
 
! Отговори
италианеца от малта преди 6 години
тези дето са написали тази статия не са нищо друго освен завършени ***.след като летището в катания е затворено,дори и със сувалката на НАСА да бяхте отишли уважаеми пътници пак щяхте да кацнете в Малта.
20
2
 
39
 
! Отговори
Летя с Кеф. УИЗ преди 6 години
Возят без пари(е,30-50 евро не са пари за услугата).Самолетите са нови,пилотите не са луди (справка Germanwings),не е имало злополука.*** от България Еър явно са пред фалит.
19
0
 
11
 
! Отговори
inatut преди 6 години
при думата трибуквие веднага се режат цели абзаци..как защо ли?? щото пием кофти алкохоли..
18
0
 
25
 
! Отговори
inatut преди 6 години
Най много бъркат на "националния ни" авиопревозвач.
17
7
 
41
 
! Отговори
Минко Минков преди 6 години
Wizz Air на някой много му бърка в душицата!!! Целият вой против тях, от седмица е заради това! Койййй,кой има интерес от това? Коййй плаща на Днес бг да пишат поръчкови статии?Като не я харесвате не се возете на нейните самолети бре! Аз си пътувам редовно, вие ако искате пълнете гушата на монополиста! Знаем кой е!