Борисов привика Гинка, иска пълен контрол над сделката с ЧЕЗ

Премиерът искал да гарантира сигурността на крайните потребители
Обновена: 1 мар 2018 10:04 | 1 мар 2018 09:39,
503
Борисов привика Гинка, иска пълен контрол над сделката с ЧЕЗ
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поиска пълен контрол върху сделката за ЧЕЗ.

Това обяви Гинка Върбакова, собственик на "Инерком България", компанията, която бе избрана от ЧЕЗ да купи активите на дружеството у нас.

Още по темата

Днес Върбакова бе извикана от премиера Бойко Борисов на среща в Министерски съвет. На срещата присъстваха и финансовият министър Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев.

"Обсъдихме обстановката, която се създаде със сключването на нашата сделка и притесненията, които изразяват всички. Водихме разговори за това, че премиерът желае да има пълен контрол върху сделката, която сключваме и върху компанията, която ще придобием", каза Върбакова след срещата.

Тя съобщи, че заминава за Чехия, за да може да разговаря с продавача и за възможностите, по които може да се случи това.

"Премиерът пожела пълен контрол, за да може да бъде гарантирана сигурността на крайните потребители. Това са вече разговори, които ще водим с ЧЕЗ с продавача", уточни още Гинка Върбакова.

Тя отново обяви, че финансирането на сделката за купуването на ЧЕЗ е напълно публично и обеща, че това ще стане ясно за всички.

"Става дума за финансиране от международни банки, които ще подкрепят сделката заедно с наше участие", каза Върбакова.

Тя беше категорична, че във финансирането няма участие на български банки.

"Ако това ще успокои крайните потребители, съм склонна държавата да има участие в сделката. Склонна съм да прехвърля договора, който има, стига продавачът да бъде съгласен на това. Това са разговори, които ще предстоят.", каза още Върбакова.

Тя отказа да коментира части от сделката, тъй като това е конфиденциална информация спрямо договора за покупко-продажба и спрямо банките, с които се работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледайте 3-ти канал - госпожа Гинка я дават в момента
363
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кога е бил кастинга за Гинки , но очевидно са сполучили в избора . Това е професионално изпипана работа драги зрители .Батман, демек нашата мутра се намесва след шока на чешката мутра , с която са имали среща на четири очи , и будното българско общество страхуващо се за цената на тока . Какво са се договорили двете мутри един Господ и преводача знаят , но очевидно Гинчето не е план А. Планът е държавата или държавна фирма да придобие контролният пакет докато нашата мутра е премиер.
362
1
 
11
 
! Отговори
agabaga преди 6 години
Къде привикват и къде поканват?
361
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Мрънкала!!!Та от Бойко по голям комунист има ли? Какво все плашите хората с комунисти като все те са на власт сега и преди.
360
10
 
0
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Чешката фирма търпи загуби на българския пазар, тя ще продава!На финалната права има само един купувач, готов да извади кеш пари!А когато сега държавата застане зад въпросната Гинка, съм сигурен че ще се стигне и до споразумение и ЧЕЗ ще отеглят иска си за милиони към българската държава, който е обоснован и може да пробие в съда!!!Просто добре изпипан и изигран сценарий от българските служби!!!Агент Рой Макрой!ЦРУ!!!
359
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
полу-Българите останали в България (истенските си заминаха отдавна) , само мрънкат , само мрънкат ..все нещо не сте доволни бе, все нещо ви липсва бе... камшик за вас , камшик и точилка ...само бой ще ви управи ...така ви научиха ..така ви говореха 50 години , че партият ще се грижи за вас ...*** , мързели , мрънкала и мамини дечица останаха само България ! камшик и тупаници ! Само тва ще ви управи мързели до.л.н.и!
358
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевВасилев стига лъга,бе!
357
16
 
1
 
! Отговори
Мрънкала!!! преди 6 години
онзи ден като стана скандала , викахте къде е престъпника Бойко ...сега Бойко се появи , вие пак недоволни... някой пишат тук , че Бойко си купил нещо си ..да ти кажа, не Бойко , а държавата, тоест когато вие мръсни комунистически *** дойдете на власт (да пази господ !!) тя ще е под ваш контрол а не негов ..това е разликата! Бойко не си купува нищо ! Сняг заваля вдигнахте улелията пак! В момента съм в Лондон , Канари Уорф, тука вали два дни , един снегорин не е минал !!! Аре млъквайте вече!!
356
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по кой точно от Законите на Република България я е привикал.Или сме феодална държава в 21-ви век.С феодал един полуграмотен самовлюбен некадърник, чието умствено развитие съответства на дете в трети клас. и който е обънал Държавата НИ в бащиния и всички трябва да се съобразяваме с постоянните му капризи.
355
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В началото управниците излезоха като аслани онези двамата Дончев и Горанов май нещо гледат като наааассранни. Що така бе?
354
0
 
13
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До Василев.Ако е имало план, то той не е бил в полза на държавата със сигурност!Работата се издъни и сега се импровизира в движение.
353
6
 
4
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Забравяте , че към държавата чешката фирма е отправила иск за стотици милиони загуби!!!Мислете ли, че на никой в държавата не му пука как върви сделката и кой ще я купи!Ами ако Гинка е човек , зад който стоят българските служби, а се подхвърлят нарочно офшорки и чужди банки като купувачи!!!Според мен това е сценарий, да се защитят българските интереси, и вече има подписи между страните, тръгнат ли парите няма разваляне на сделката!!!Гинка е изкупителната жертва и бушона!Агент Дорисън!ЦРУ!!
352
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах малка част от т.н. брифинг, стори ми се доста уплашена, гледаше ту в ляво, ту в дясно с едни ококорени очи. Онзи ден, на интервюто пред Виктор Н. беше доста по-самоуверена. Май са й дърпали ушите!
351
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевАми Гинка е подставено лице на Б.,той е таткото на Гинка Борисова,в Афера са описани и банките и фирмите свързани с Гинкиното.Тя няма средно образование дори,откъде толкоз акъл у нея?
350
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До там ли опря работата та премиера ни да " привика" Гинка. От колко време тече тази процедура за продажбата на ЧЕЗ - пресата писа , че е повече от година. Къде беха един куп държавни институции повече от година и един куп държавни служби с много добри заплати? Или имат страх да не си загубат работата и заплатата.
349
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДо баба ЯгаАбе вие ще се вдигнете но големият въпрос е после на какъв ще седнете?Ами с разпрани вече задни части на какъвто и да се седне повече от това едва ли може да заболи.
348
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гинчето още по измъчена изглежда
347
8
 
2
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Ами ако държавата през време на цялата сделка е имала достъп до информацията и е следила развитието на сделката, а въпросната Гинка Върбакова е била варианта , който най-добре да защити националните интереси, след като знаем че ЧЕЗ са подали иск в международния съд за стотици милиони към държавата!!!Не подценявайте ДАНС и българските служби за сигурност, както и експертизата на Теменужка Петкова!!!С емоции не се защитават националните интереси, иска се и нещо друго!!!Агент Чарли Доусън!ЦРУ!!!
346
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма комедия с лоши артисти. Гинка, Боко, Чеха и сие.
345
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снощи бях в ресторант с други българи, това е в чужбина. Един от присъствщите който беше на гости тук и работи във финансовата сфера на много голяма фирма в България сподели че в момента за да съществуваш като бизнес в страната трябва да плащаш процент от печалбата на Бойко Борисов. Попитах дали те плащат, човека отговори не само ние, всички плащат. Аз отдавна не живея в Бг, но от разговора и за други неща около корупцията там ми се събра мозъка като слушах. Това може и да е лъжа, вие преценете.

Спонсорирани публикации