Кога ще бъде съборен строежът на Алепу?

Възложена техническа експертиза как безопасно може да се случи това
12 фев 2022 21:00, Красимир Ангелов
28

Не е ясно кога ще влязат багерите и ще бъде съборен строежът в защитена местност "Алепу", тъй като всичко подлежи на съдебен контрол. Това съобщиха от строителния контрол в Бургас, след като вчера стана ясно, че така наречената "подпорна стена" на емблематичния "шофьорски плаж" на юг от Созопол трябва да бъде премахната.

На този етап е възложена техническа експертиза как безопасно може да бъде съборен строежът. Техническото заданието е да остане само тази част от него, която укрепва свлачището в района.

Още по темата
"Предвид факта, че тук има регистрирано свлачище, не е целесъобразно строежът да бъде изцяло премахнат, защото може да доведе до по-големи екологични щети", каза началникът на РДНСК - Бургас инж.Янчо Райков пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Ала, бала преди 2 години
Когато цъфнат налъмите. Вече ни обясняват, че процедурата била дълга. Докога, до следващата Промяна. Другото са само намерения.
19
0
 
6
 
! Отговори
Къв беше вица преди 2 години
Подпорна стена набира камериерки.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кога
17
5
 
2
 
! Отговори
Продължаващпромяната преди 2 години
Така ще е вече. Ще разрушаваме защото е строено от неправилните хора. Сега ще строим наново. Ама ще строят нашите правилните хора
16
4
 
0
 
! Отговори
До Наблюдател преди 2 години
Приятелю, ела, приближи се, нека се запознаем. Ще го помниш дълги години, обещавам ти го. В бъдещето няма да има присъди за извършеното над интернет ***.
15
12
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Един път да се измисли нещо хубаво и практично и нашите *** ше го съборят ! Нямам думи !
14
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щеше да бъде хубав хотел, да се развива регионът и България, но от толкова зависници в Созопол и Бургас ще гледате голи чукари.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пак дърво - И аз не вярвах че Българина е толкова наивен , алчен и *** , но на доживях и това да видя ! Какво значение имат "процедурите "и " законите " които някой си ги е писал за собствена облага и за съсипване на държавата , за КРАДЕНЕ и унищожение на природата , и то само за да се награби на твой гръб нивнико ?! Глух и сляп ли си да виждаш десетилетия как се преработбва и променя КОНСТИТУЦИЯТА за лични интереси - Тази конституция , която е основният закон в/ който се гради ДЪРЖАВАТА ?!
12
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алепу трябва да се дострои ,а не да се руши
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10 - И какво значи простотията и безумието ще цъфтят , безхаберието и корупцията ще са новата религия , докато се намери някой като Путин да се погрижи така ли ?!Е така е когато нямаш акъл за 5 ст. все някой трябва да се погрижи - Да но аз искам да живея , а съм сигурен че и Путин иска същото !
10
2
 
12
 
! Отговори
Я да попитам преди 2 години
Нали уж сме били "демокрация" и "правова държава " - Да може и да сме някаква държава , но колко е правова е друга тема - та: Онзи с очилата дето преди години тичаше по баира като го гонеха журналистите и обясняваше как всичко било законно и наред и било "подпорна стена " - Този кой и кога ще му потърси отговорност ????
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще се погрижи да се разруши не си правете труда и не харчете пари.
8
11
 
16
 
! Отговори
пак дърво преди 2 години
Някой вярва ли на това правителство за глупостите, които изприказва за събаряне ?! Не бях виждал толкова елементарни министри, които си нямат понятие от процедури и закони. Жалка работа.
7
5
 
16
 
! Отговори
SWAN преди 2 години
Разбира се, че строежът е на "правилен човек", а "правилните хора" винаги печелят :)) - за сметка на обикновенните маймуни, разбира се! Сега ще му отсъдят да прибере една хубава неустойка за забава... да му "изпишат веждите", докато си мислят маймуните, че ще му "извадят очите", като го използват медийно да отклоняват маймунското внимание .... от другите ПРАВИЛНИ НЕЩА :)))))))))))
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този от снимката има вид на кварталния алколяк, кога се оплаква че са му спрели социала.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Киев си "върне" Крим...?
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога цъфнат налъмите
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За къде бързате? Нали ще има да се обжалва, ще трябва да се докаже че не са му разрешавали...
2
7
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Няма да го съборят. Нали собственик е един от "нашите"? От партиите на правителството.
1
1
 
10
 
! Отговори
Бабаяру преди 2 години
Честито на Вуйната!