Желязков: Да надмогнем злободневието, за да бъдем достойни за тези, които дадоха живота си

Шипка - символ на стремежа за свобода
132
Желязков: Да надмогнем злободневието, за да бъдем достойни  за тези, които дадоха живота си
Снимка: НС

Тази земя е символ на стремежа за свобода, за единство, и е символ на нашата национална гордост. Тази земя днес ни задължава да бъдем мъдри, да надмогнем злободневието на деня, за да бъдем достойни за тези, които дадоха живота си, за да пребъде България. Това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков в словото си на връх Шипка по повод националния празник на България - 3 март, цитиран от БТА.

Още по темата

Желязков посочи, че това е мястото, където България се увенчава с венците на саможертвата на българските опълченци. Тази земя е пропита с кръвта на българските опълченци, на руските воини, на воините от Сърбия, Черна гора, Украйна, Беларус, посочи Желязков.

Той каза, че се навършват 146 години от онзи паметен ден, когато след многовековно османско робство България е освободена. Няма друго място, което така символно да олицетворява националната гордост, националния идеал, жертвоготовността на българите да жертват живота си за освобождението на нашето отечество, от този връх, посочи Желязков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: ШипкаЖелязков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Трезвомислещ преди 1 месец
Тоя напълно заслужено го освиркаха!!!
95
1
 
3
 
! Отговори
Libre comme air преди 1 месец
Няма как да стане...товаТи вземаш поне 7000лв заплата...а. аз. 700лв.Да не би Желязков да има. 10 стомаха.....
94
1
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
Лъжете много ШАРЛАТАНИТЕ ИСКАХА ДА СМЕНЯТ С 24 ЧАЙ ДЕНКОВ А ГЕРБ И СЕ ПРОТИВОПОСТАВИХА
93
1
 
5
 
! Отговори
Дядката преди 1 месец
Дано лидерите на ГЕРБ да са разбрали че плановете за смяна на националния празник , плановете за дистанциране от приноса на Русия за изграждане на съвременна България бяха посрещнати със силно освиркване в лицето на Желязков!Вероятно на Борисов мерака за избори ще се изпари и пак ще се гушнат с Кирето и Дилянчо!Но са обречени да се сринат след Евровота и този в САЩ!
92
2
 
3
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 месец
Разбрахме какво е казал Желязков, но не пишат за " любовта " с която присъстващите са го посрешнали и подкрепяли, а и има късмет че няма сняг защото Кирчо го замеряха със снежни топки.
91
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уууууууууууууууу!Връщай си се в Укроленд!Нали за тях денонощно мислиш,а не за нас бълграите?!Ние заря като в Укроленд не щем,заради укри няма да умрем!!!
90
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ченгетата днес в розовата долина масово спираха хората за да се качат на връх Шипка по нареждане на Денков и сие. Оставкаааа, бооооклуцииии!
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 90 Кравар, на емблематичното място за честване на 3-ти март тоест на връх Шипка днес имаше поне 10 руски знамена. Понял, кравар?
88
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Беше окуражително, че не видяхме нито едно руско знаме на празненствата в София. Имаше миризливи, селски анцузи с руски знамена в провинцията, но ... какво да очакваш от питекантропи чакащи путин да ги спаси от самите тях.
87
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 90 Що не освирквахте президента днес на Шипка ве краварски мозък такъв, докато му ръкопляскаха тия дето ги наричаш копейки? А? Щото шубето голям страх, кравар? Нали? Знам! По-ниски и от тревата бяхте днес на Шипка, кравар!
86
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейки само вие викахте останалите българи патриотите слушаха копейки и какво като викахте нищо потъват копейките разцепват се само с викове не става и с писане на простотии кога ще го разберете копейки
85
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кравари у форума, нали щяхте да бъдете на Шипка днес? Що не се чухте изобщо? АААА???? Всички ръкопляскаха на речта на президента и всички освиркаха тоя Желязков. Що така бе, кравари?
84
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми то нали Руснаците ни помогнаха при освобождението, а пък ти и околността не сте за тях така че поемай на друго място ,ние с братята Руси сме добре.
83
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоз как беше напълнил гaщитe в бомбоубежище в Киев не е истина . Гледаше като нaсрaн от страх докато виеха сирените за въздушна тревога. Навряха го като куче в дупката украинските фашисти. Муахахахахаа..
82
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Росене, днес усети ли народната любов на Шипка? А? А що Денков го нямаше на Шипка? Оня другия продажник Тагаренко що не беше и той там? Щото щяха този път да летят камъни по продажните им чутури вместо снежни топки по обясними причини. Днес ти се отърва само с освиркване, Росене.
81
8
 
9
 
! Отговори
Оле боже преди 1 месец
здраво са се активирали мини семейната тролова гаражна фабрика. Яко пукат минуси на очеваднните неща, че българина не харесва това малоумно правителство и евроатлантическо ориентирано квази общество.
80
0
 
8
 
! Отговори
Няма ли преди 1 месец
политици от първия ешалон с доживотни присъди, без замяна, няма достойнство на тази територия, просто различно ниво на самозалъгване у обитаващите, че живеят в държава.
79
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЖЕЛЯЗКОВ ОТ МНОГОТО ХОДЕНЕ В ПОСОЛСТВОТО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ТЕ НАМРАЗИ ДА СИ БЕШЕ ОСТАНАЛ ВЕЧНО В УКРАИНА ЖАЛКО РУСКИТЕ РАКЕТИ ТЕ ПРОПУСНАХА
78
12
 
8
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Даже не знам как господин пропър се добра до тази слава .
77
12
 
8
 
! Отговори
Кони преди 1 месец
Да,промяна има!Днес показахме с присъствие и вид не само на крехките създания от Харвард,на безгрижните ни политически вдъхновения,че даже и на волния ездач от странство,Магаренко,че духа не само на Шипка , но и този същият на връх ще ви ...помете!

Спонсорирани публикации