Желязков: Да надмогнем злободневието, за да бъдем достойни за тези, които дадоха живота си

Шипка - символ на стремежа за свобода
132
Желязков: Да надмогнем злободневието, за да бъдем достойни  за тези, които дадоха живота си
Снимка: НС

Тази земя е символ на стремежа за свобода, за единство, и е символ на нашата национална гордост. Тази земя днес ни задължава да бъдем мъдри, да надмогнем злободневието на деня, за да бъдем достойни за тези, които дадоха живота си, за да пребъде България. Това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков в словото си на връх Шипка по повод националния празник на България - 3 март, цитиран от БТА.

Още по темата

Желязков посочи, че това е мястото, където България се увенчава с венците на саможертвата на българските опълченци. Тази земя е пропита с кръвта на българските опълченци, на руските воини, на воините от Сърбия, Черна гора, Украйна, Беларус, посочи Желязков.

Той каза, че се навършват 146 години от онзи паметен ден, когато след многовековно османско робство България е освободена. Няма друго място, което така символно да олицетворява националната гордост, националния идеал, жертвоготовността на българите да жертват живота си за освобождението на нашето отечество, от този връх, посочи Желязков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: шипкажелязков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
23
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ех, копейките днес са ги строили по всички сайтове да копират едно и също. Добре, че беше западът, да им даде смартфони и интернет, че иначе щяха да си бъркат в гз по цял ден. Поне да се бяха изкъпали...
55
25
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако мене ме освиркват така на публично място,ще ме срам да се покажа ,но те за съжаление нямат човешки качества,морал ,срам , самооценка,душаааа
54
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички управляващи довели ни дотук, трябва да усетят тази народна любов !
53
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много се стресна като метнаха руско знаме по него...
52
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Невиждан наплив: Хиляди родолюбци изкачват Шипка, освиркаха официалните лица... Хората идват развявайки български и руски знамена за церемонията по случай 146 години от Освобождението на България..
51
1
 
26
 
! Отговори
Тези преди 2 месеца
Никой от ПП ДБ не се появи публично,защото ги е страх от хората.
50
1
 
27
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Хората на Шипка го освиркаха звучно.
49
1
 
25
 
! Отговори
Посолството преди 2 месеца
Лицемери!
48
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как тей пропусна да каже Слава украини
47
1
 
26
 
! Отговори
Стилиян преди 2 месеца
Когато си продадеш душата на дявола за пари и власт е така. Убеден съм че голяма част от политиците със срам и с отвращение се гледат в огледалото. Незнам как гледат децата си в очите, как гледат родителите си като знаят на какво подлагат народа си. И пак ще оцелеем въпреки тях.
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На какво ви прилича главата на този?
45
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Росене, стига крадене и демагогия бe човек? Не ви ли е срам? Унищожихте ни като нация за 34 години!
44
1
 
27
 
! Отговори
факт преди 2 месеца
Този е по голям срам и от денков . На Шипка го освиркваха като реститутка на магистрала , и като викаха оставка,чак в Габрово се чуваше !!
43
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А защо не видях обичните Киро, кокорьо, магарев, че да се порадват на народната обич!
42
1
 
26
 
! Отговори
ехидна преди 2 месеца
Само че през 1878 година нямало нито Украйна, нито Беларус. Следователно, нямало и техните войски. Хайде, да кажем тогава за поволжане или московити, сибирци-уралци. Или румелци, а не български ополченци.
41
2
 
29
 
! Отговори
Име преди 2 месеца
Класическа марионетка!
40
2
 
30
 
! Отговори
Зачервеното прасе преди 2 месеца
Този киевски шебек беше освиркан от множеството! Ако нямаше охранители около него,даже щеше да бъде ошамарен,мина метър,но за разлика от Кирето преди няколко години ,когато го праснаха със снежна топка ,този бързо се скри в джипа! Толкова много българи на Шипка почитащи паметта на падналите руси и българи,никога до сега не е имало!
39
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този , "герой " от Костинброд,до вчера плюеше,по тези,които дадоха живота си,а днес иска да стане достоен,е как да стане неговата работа.
38
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На тоз що му викаха Оставка ? Защо в Сърбия стандарта е като нашия без да са в членство ? Защо Сърбия не задлъжнява и не се обезлюдява толкова бързо като нас ? Дали не е заради членството за крадене ааа усвояване ??? Кой ще зададе тези най важни за оцеляването ни като нация въпроси ?
37
2
 
16
 
! Отговори
Форден Говнен преди 2 месеца
Яжте червеи и насекоми.