Росен Желязков: Днес е ден за памет, благодарност и национална гордост

Той настоя, че 3 март не е ден за политически спекулации
250
Росен Желязков: Днес е ден за памет, благодарност и национална гордост
Снимка: НС

„Днес е празник, в който трябва да отдадем почит и заслужена памет към всички, които са отдали живота си за това България да е свободна, независима, обединена”. Това заяви на Шипка председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Още по темата

"Днес е ден за памет, благодарност и национална гордост", каза още той.

„На този ден празнуваме реализацията на националния идеал за възстановяване на българската държавност и суверенитет, в онези граници, в които поколения наред са имали своите въжделения, мечти, попарени по-късно, но дали всички предпоставки за борба за Съединението, националната ни независимост, днес е ден на памет”, заяви Желязков, цитиран от Нова телевизия.

Той отдаде почит към българските опълченци, всички руси, румънци, беларуси, украинци, финладци, сърби, черногорци, които са напоили българската земя с кръвта си. „Днес не е ден за политически спекулации, днес е ден за памет, благодарност и национална гордост”, каза още председателят на НС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още по темата: Росен Желязков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
0
 
! Отговори
Жиката преди 1 месец
ОСТАВКА!!!
170
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-н желязков го отнесе като ги освиркаха ,ми Ко ще ле да стане ако бяха там тия от ПП))
169
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вън сглобката! Да живее БЪЛГАРИЯ!
168
1
 
6
 
! Отговори
Ana преди 1 месец
И това от послушна слуга на сглобката
167
0
 
5
 
! Отговори
ПУСТИТЕ КЛИСУРЦИ преди 1 месец
Какво е ново, ново станало (2) в каменна Клисура? Пустите клисурци станали московци, а панагюрци - донски казаци!Войвода им беше Гьoрги Бенковски, развява байрак Райна девойка. Топове им бяха черешово дърво, гюлета им бяха кантар топузи. Топчето пукна, Европа се стресна, Русия скокна Клисура да брани. АХ,МОМЧЕТО РОСКО АХ, МОМЧЕТО ПЛОСКО.
166
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кухо и фалшиво звучи вече тази патетична пропаганда за независимост на всеки 3ти март - руснаците ни освободили от турците.... ,а после са си поделили БГ като една територия между Русия и Турция. В парламента има поне 4 проруски партии + турската ДПС. Те дори задкулисно управляват.Това го няма в нито една страна от ЕС.
165
4
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
Вие дето пишете тук небивалици направете партия да ви изберат в парламента работете за държавата можете ли НЕ Постоянно пишете едни и същи изтъркани лъжи ШЕПА копейки Спрете да Лъжете гласоподавателите ви се топят разцепвате се това е при чалгарите сте
164
9
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
И кой го обвивка копейки шепа около копейкин с руското знаме дето ходят в Москва да се кланят сега останалите хора слушаха с внимание Моля ви освен да викате да крещите да гласувате за чалгари за шарлатани нещо полезно знаете ли можете ли направихте ли покаже какво за държавата правите
163
1
 
12
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Да, такъв ден е! И този ден вие искахте да го премахнете като празник!! Сега, виждайки че народа няма да ви го позволи, се правите на родолюбци и имитирате почит към хората, които загинаха, за да може такива като този да плещят по трибуните. Айде скрий се някъде.
162
1
 
10
 
! Отговори
Коки преди 1 месец
До Мнение 171 - що не отиде на Шипка и да попречиш на Митрофанова да поднесе цветя на почит към всички загинали, включително българи, за свободата ни? Относно присъстващите днес, които носеха знамена, имаше от деца и младежи до по-възрастни хора. Всеки има право да носи знаме, стига то да не е с нацистки символи.
161
14
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Русия е голяма държава, има място за всички предатели и слуги. Тук е България. Преди седмица позволихме тихо и мирно на свинята митрофанова да почете убийците и изнасилвачите на красная армия, а днес тя плаща на втзрастни хора с разбита психика заради употреба на водка и на агенти като Радев да предизвикат освирквания на свято място в свят ден. И Радев благодари, да благодари на ДПС че взеха дъщеря му в народния театър. Ние не ги съдихме през 90та за да ни съботират сега?
160
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единствените с руски знамена бяха или белоглави комунисти, или изпаднали селяни с анцузи, не видях един интелигентен човек с руско знаме. Отдавна е казано, че простите хора са проклятието на една нация.
159
2
 
7
 
! Отговори
До десетократния147 преди 1 месец
Копейки, не копейки, ама руснаците го набутват на такива като теб всеки час!
158
1
 
21
 
! Отговори
Lina преди 1 месец
Защо така не излъчват речта на Роско в новините?
157
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освиркаха го, като дръглив пес!Нещо да напишете за това, или ви е страх?
156
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До157. Защо пишеш " турско робство ". В Западната история се пише Османска или Отоманска Империя . Никъде в тия страни които пишеш няма турци и робство. Турция е страна създадена и приета като държава 1923 г. След Ньойския договор подписан от Ал. Стамболийски. Който си чупи писалката след подписването .
155
3
 
16
 
! Отговори
До 159 преди 1 месец
Определено е от най-противните.
154
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поне се показа за чест,но ПП командирите ги няма ,то скоро искаха да смеят празника ,смят ли да,се покажат пред народа )
153
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо те освиркаха?
152
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Р.Ж. не е от най-противните политици, но в случая хората го освиркваха като символ и представител на НС. Тази институция отдавна е загубила доверието и уважението на хората. Това с особена сила важи за настоящия му състав.