Желязков: Да надмогнем злободневието, за да бъдем достойни за тези, които дадоха живота си

Шипка - символ на стремежа за свобода
132
Желязков: Да надмогнем злободневието, за да бъдем достойни  за тези, които дадоха живота си
Снимка: НС

Тази земя е символ на стремежа за свобода, за единство, и е символ на нашата национална гордост. Тази земя днес ни задължава да бъдем мъдри, да надмогнем злободневието на деня, за да бъдем достойни за тези, които дадоха живота си, за да пребъде България. Това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков в словото си на връх Шипка по повод националния празник на България - 3 март, цитиран от БТА.

Още по темата

Желязков посочи, че това е мястото, където България се увенчава с венците на саможертвата на българските опълченци. Тази земя е пропита с кръвта на българските опълченци, на руските воини, на воините от Сърбия, Черна гора, Украйна, Беларус, посочи Желязков.

Той каза, че се навършват 146 години от онзи паметен ден, когато след многовековно османско робство България е освободена. Няма друго място, което така символно да олицетворява националната гордост, националния идеал, жертвоготовността на българите да жертват живота си за освобождението на нашето отечество, от този връх, посочи Желязков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: шипкажелязков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Благодарение на ЕС и САЩ днес ние българите всеки ден можем да ядем банани.
35
1
 
16
 
! Отговори
30% пшеница преди 2 месеца
Победата на Русия в Украйна ще доведе до големи финансови загуби за Европа, а от икономическа гледна точка ситуацията ще стане катастрофална, каза френският външен министър. Според Стефан Сежурне в икономическата сфера тогава Русия ще може да поеме контрол над 30% от световния пазар на пшеница. Западът трябва да постигне поражението на Русия, без да започва конфликт с нея - "не може да се говори за водене на война в Украйна", каза министърът пред Le Monde.
34
1
 
17
 
! Отговори
Какво ли преди 2 месеца
е да си слуга на една Тиква, престъпник и национален предател?
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Киевското метро трябва да бъде затворено - по-нататъшната работа е опасна за живота на работниците и пътниците
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Chevron спря заводите за биодизел за неопределено време поради намаляваща рентабилност .
31
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кои си дадоха живота господине?Страх те е да ги споменеш?Срам!
30
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Желязков, спри да обикаляш със свитата си на Държавна издръжка!
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Герои на Чалгария, да бъдем отново свободни и Велики! За Велик Чалгарийски Райх! Хайл хан Сунак и Зиг Зеленски!
28
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде скрихте мизeрниците тагарев и кирчо на бунарджика в пловдив нямаше къде да падне прашинка а мизерника беше освиркан като му чуха името
27
3
 
17
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
Шарлатаните са тези които искаха всячески да променят празника забравихте ли или лъжете по команда
26
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Върховна наглост е, че цял ден слушаме изказванията на представители на партията, която настояваше за подмяна на 3-ти март.
25
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя като какъв взе да се изживява? Наясно ли е, че е с нулев рейтинг?
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Направление Запорожие. Битката за Работино продължава. На изток руската армия се опитва да настъпи северно от Вербовое. Придвижването е много трудно. Зомбитата, чрез прехвърляне на резерви, успяха да стабилизират фронтовата линия в Ореховския сектор. Направление Херсон. Зомбита все още има в Кринки. Освен това има боеве в зоната на острова между Кринки и казашки лагери. Зомбитата са укрепили системите си за РЕБ на своя бряг срещу тази зона, за да сведат до минимум щетите от руските FPV дронове.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Донецко направление. Боевете в Красногоровка продължават. Руските бойци атакуват от юг. По-нататъшното настъпление се усложнява от укрепените позиции на зомбакнацистишена и прехвърлянето на резерви. Съобщава се, че 3-та десантно-щурмова бригада (терористичната "Азов") е изпратена в Красногоровка. Направление Угледар. Най-горещата точка все още остава Новомихайловка, където ВС на РФ се опитват да пробият отбраната на зомбитата. Те не се предават и периодично предприемат контраатаки. Няма значителен напредък за ВС на РФ в това н.м..
22
1
 
6
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
остават джобове източно от Семеновка и между Орловка и Тоненкое. От тях зомбакнацистишена оказва натиск по фланговете. Способността на зомбитата да овладеят наскоро загубени позиции се влияе и от постоянните атаки на руските ВКС, които се нанасят в близкия тил и на предните позиции на зомбитата. Като цяло ситуацията в посока Авдеевка е сложна. Тежки и кръвопролитни боеве се водят за почти всички н.м. западно от Авдеевка. Руснаците очакват, че киевската хунта ще изчерпи голяма част от резервите си, които сега хвърля без милост, в опитите си да си върне загубените преди това позиции.
21
1
 
15
 
! Отговори
до многото букви преди 2 месеца
""""Вместо да пишете вашите небивалици излезте навън и направете нещо добро за България можете ли"""" ------- Абе то може, ама веке немъ кой! Наприме да съ вдигнем и да "Изметем" цялата политическъ върхушкъ, дето за 34 години предадоха и изпродадаха държавата!
20
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Авдеевское направление. Главкома Сирски не блъфираше - зомбираната по натовски стандарт биомаса наистина се опитва да си върне загубените позиции край Авдеевка. Водят се боеве в Тоненкое, Бердичи и Орловка, където ВС на РФ навлязоха не толкова отдавна, но всъщност нямаха време да се укрепят. Предполага се, че информацията за вземането на тези селища под пълен контрол е била преждевременна. Най-тежките боеве сега се водят в западните покрайнини на Тоненкое. Зомбаканцистишена прехвърля резерви в този участък на фронта. Както съобщават някои местни източници, "има много зомбита". Освен това остав
19
1
 
3
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Отвала на кариерата за креда все още е под контрола на зомбитата. Артемовско н-ние. Има битки в село Ивановское(Красное).Руските бойци се укрепват на заетите наскоро позиции.Зомбакнацистишена контраатакува.Някои източници съобщават,че зомбитата са се изтеглили от Ивановское,а южната част на н.м. е в сивата зона.Тази информация не е вярна.В района на Богдановка(на север) и Клеешчеевка(на юг)зомбакнацистишена периодично извършва контраатаки,без успех.Получената по-рано информация за вземането на Богдановка под контрола на ВС на РФ не е потвърдена.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Washington Post нарича загубата на Авдеевка "съкрушително поражение за Украйна". И той пише, като се позовава на украинската армия, че отстъплението оттам е "било паническо и неорганизирано", като десетки хора са били изоставени в града. Съдейки по разказите на войниците от 3-та щурмова бригада, чиито позивни са дадени от публикацията, мнозина са се евакуирали на собствена отговорност и риск, тъй като заповедта да напуснат града дойде твърде късно и те трябваше да напуснат под масивен вражески огън.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На 22.02.24г. С-500 прихвана хиперзвуковия блок междуконтинентална балистична ракета(МКБР).В хода на ученията беше свалена МКБР Р-29РМУ2 Синева,пусната от подводница Тула, базирана в море Лаптеви. С-500 се намираше на полигона Чижа в Архангелска област,над който беше свалена ракетата.С-500 е доказал способността си да проследява хиперзвукови цели, включително усъвършенствани разработки.Т.е. РФ може да прихваща ракети,с които Западът все още не разполага и те не могат да прихванат ракетите,които руснаците имат.Това е всичко,което трябва да се знае за надпреварата във въоръжаването,наложена на Р

Спонсорирани публикации