Желязков: Да надмогнем злободневието, за да бъдем достойни за тези, които дадоха живота си

Шипка - символ на стремежа за свобода
132
Желязков: Да надмогнем злободневието, за да бъдем достойни  за тези, които дадоха живота си
Снимка: НС

Тази земя е символ на стремежа за свобода, за единство, и е символ на нашата национална гордост. Тази земя днес ни задължава да бъдем мъдри, да надмогнем злободневието на деня, за да бъдем достойни за тези, които дадоха живота си, за да пребъде България. Това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков в словото си на връх Шипка по повод националния празник на България - 3 март, цитиран от БТА.

Още по темата

Желязков посочи, че това е мястото, където България се увенчава с венците на саможертвата на българските опълченци. Тази земя е пропита с кръвта на българските опълченци, на руските воини, на воините от Сърбия, Черна гора, Украйна, Беларус, посочи Желязков.

Той каза, че се навършват 146 години от онзи паметен ден, когато след многовековно османско робство България е освободена. Няма друго място, което така символно да олицетворява националната гордост, националния идеал, жертвоготовността на българите да жертват живота си за освобождението на нашето отечество, от този връх, посочи Желязков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: шипкажелязков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
6
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
проникват на 300-400 м дълбочина и 1 км по фронта. Зомбитата се оттеглиха в западните покрайнини на Орловка, оставяйки западни трофеи на позициите си. В южната част на селото се водят тежки боеве. В резултат на руското настъпление в този участък на фронта зомбакнацистишена загуби до рота зомбита и леко бронирана техника. Авиацията и артилерията на "Отважные" през деня нанесоха масирани удари по техника и зомбита в районите на н.м. Бердичи и в централната част на Орловка.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Тя е нужна на друго място": Италия премахва ПВО-то си от Словакия. Словашкият премиер Роберт Фицо заяви, че Рим възнамерява да изтегли системата за ПВО със среден обсег SAMP/T от страната. "Получих известие от италианското правителство, че италианската система за ПВО, която те ни заеха за една година, ще бъде изтеглена от Словакия, защото имат нужда от нея другаде", каза Фицо. Основателите на фашизма редовно спонсорират своите слуги.
14
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Росен Желязков бе посрешнат от хората с овации и ръкопляскане, за разлика от Румен Радев, който бе освиркан с викове "Оставка"
13
2
 
5
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Отбелязва се, че последните военни операции на Русия показват, че "практически няма край на потока от унищожена техника на Запада и режима в Киев", а руските дронове Lancet все още са също толкова смъртоносни. Освен това Босник каза, че киевският наркокартел бързо губи стратегически важни оръжия, като системите за ПВО Patriot и NASAMS.
12
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
ВС на РФ унищожиха най-нови образци оръжия на НАТО в Украйна. Това каза за InfoBRICS военният експерт Драго Бошник. Експертът посочи, че стотици от най-добрата западна бронирана техника, артилерия, системи за ПВО и други оръжия са били унищожени по време на широко рекламираното "контранастъпление" на киевският наркокартел. Така през януари стана известно за унищожаването на първата и засега единствена в експлоатация система за ПВО SAMP-T. След това се появи съобщение за унищожаването на иновационната система за ПВО с малък обсег Skynex, произведена в Германия.
11
2
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
Вместо да пишете вашите небивалици излезте навън и направете нещо добро за България можете ли
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде е мазната мутра бе поднася, цветя на, един селски паметник с група, пионерчета страх го е да, дойде на Шипка
9
20
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
За ГЕРБ и Борисов гласуват 650000 българи а шепата копейки са на предпоследно място заедно с бкп итн и залязват ОСВЕН да крещят друго не знаят
8
4
 
19
 
! Отговори
маалатъ преди 2 месеца
Как да го надмогнем туй "Злободнение", бе Желязко, нали вие и такива като тебе го съзадохте и разделихте обществото в Бг с лъжите си??? Че, то веке тинейджърите в Бг милят, че Щатите и ЕС съ нъ освободили от Пет Вековното Османско Робство, а афроамериканецъ Джо е развявал Самарското знаме!
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ревльо сложи си ръката на сърцето и си признай пред себе си поне без руската империя да организира освобождението ваще сегашни приятели още щтяха да продават пушки и топове на султана
6
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Днес е празник на преклонената главица сабя не я сече. Стокхолмски синдром. Безплатен обяд няма. Наистина ли сте толкова наивни да смятате че са ни освободили от перфектен алтруизъм и братска любов. Дошли са да ни ограбят и завладеят на свой ред. Изпълнявали са заповеди на началника и са хвърляни за нещо в което не вярват. Дошли са да облагородяват безплатно гена, затова сме генетично с прибалтийски. А днешните рашиcти искат да им лижeм во век и веков. Докато континентите се обединят някой ден.
5
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шепа копейки с руското знаме се изявяват с простащината си само това могат нещо полезно кажете какво правите за държавата си ХАЙДЕ Копейката богатее а вие дето викате какво сте
4
0
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Ти къде се слагаш ? Нали вие нямате празник.
3
4
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
като ходи в украйна, защо не покани зеления плъх за нашия празник, да му строши чутурата народа с камъни, понеже ни взе всичкото оръжие
2
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз не мога да превъзмогна злободневието, като видя лицемерието на човек, който подкрепяше премахването на 3ти март като национален празник на България и в същото време, точно на този ден се изявява с коментари на празненство точно за този национален празник. Наглост, безочие и чист популизъм.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слугите на рогатия не могат да бъдат достойни!