Райчо Райков бе преизбран за председател на СЕМ

За председател на СЕМ са били издигнати още двама кандидати, но те са си дали самоотвод
28 фев 2005 15:18,
Райчо Райков бе преизбран за председател на СЕМ
Райчо Райков Снимка: Булфото

Райчо Райков получи трети мандат като председател на Съвета за електронни медии (СЕМ), съобщи БТА. За него гласуваха осем от членовете на съвета, а един от тях - Лилия Райчева, се въздържа. Тома Иванов остава секретар на съвета.

За председател на СЕМ са били издигнати още двама кандидати, но те са си дали самоотвод, каза Райчева. Тя е предложила Марко Семов, а Юлияна Тончева - Тома Иванов.

Райчо Райков обяви, че има идея за създаването на обществени съвети към СЕМ, които по думите му биха могли да дават много по-категорично мнение от самия СЕМ по различни въпроси. Въпросните съвети ще са без законова тежест, но ще влияят на обществения морал, обясни Райков.

Той обяви, че приоритетите на СЕМ през следващата година ще бъдат лицензирането и регистрирането на радио- и тв оператори, надзор на обществените оператори, институционалното укрепване на СЕМ и разработване на комуникационна стратегия на съвета.

Следващата седмица членовете на СЕМ ще обявят свои приемни часове, предстои откриването на отворен телефон за мнения на граждани, а в интернет-страницата на съвета ще бъде открит форум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации