Строителството на Дунав мост 2 започва от април

Строежът се бави заради отчуждаване на имоти за прилежащата инфраструктура
25 фев 2008 17:27,
22
Строителството на Дунав мост 2 започва от април
Снимка: Булфото

Реалното строителство на моста Дунав мост 2 ще започне от април, заяви на пресконференция министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

Той поясни, че има известно забавяне спрямо поставените срокове, свързано с отчуждаването на имоти за прилежащата инфраструктура. Страмежът е обаче изоставането да бъде наваксано и мостът да бъде пуснат по график през 2010 г.

Стремежът на Министерство на околната среда и водите от друга страна е по цялото Черноморие да бъдат построени пречиствателни станции за отпадни води, каза министър Джевдет Чакъров.

За целта правителството е отделило около 200 млн. евро, които ще бъдат предоставени на общините след представяне от тяхна страна на проекти.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
musicman преди 16 години
.......не виждам смисъл за кво да ти отговарям,но все пак ще повторя (явно на някои хора им трябва по няколко пъти да им се каже нещо,та белким им влезе под мозъчната *** нещо!!!)НЕ!!! не съм екстрасенс!!!!!!много ясно и на чист български език обясних защо няма да има (скоро) мост при Видин - Калафат!!!.......и то до следващите избори - където Герб се надяват да "завземат" цялата власт в България!!!!!!!!!!! (и централна и местна)----------------------------------------- ------------------------а като се сещам как........С И Л О В О (!!!) успяха да "спечелят" местните избори,доста се съмнявам,че няма да им се отдаде да "спечелят" и парламентарните такива - по същата изпитана и работеща схема!!!!!(между другото във Видин "спечели" кметската надпревара човек на ББ,с 3-4000 гласа повече,след балотаж!!! на първият тур,предишният кмет е водил с 4% пред ГЕРБера!!! ако можете отговорете си като как така "спечели" настоящия кмет!!!!)P.S.- и ако имате познати във Видин,попитайте каква работа е свършил новия кмет за тия 4 месеца!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
чакащ за преминаване преди 16 години
Не можах да разбера от коя дата на м. април или твърдо от 1ви април. Или пък на кукуво лято.Този мост го правиха всички правителства след 10 ноември 1989г. Да на говорим , че за 18 години диВокрация от магистрала " Тракия " се построиха 18 километра.
19
0
 
0
 
! Отговори
строител преди 16 години
Един българин отишъл на един руснак на гости.Той го завел на вилата си, край една река. По време на угощението , руснака попитъл българина :Виждаш ли този мост? Да отговорил българина .Нещо забелязваш ли? Няма парапед отговорил българина. Как ще има , като аз го откраднах и си направих вила. Същото гостоприемство се повтаря в България. Българина пита виждаш ли моста ? Няма никъкъв мост отговаря руснака. Как ще има като аз го откраднах и си правя курортни комплекси.
18
0
 
0
 
! Отговори
Yahoo_GR преди 16 години
17. - 02:57 - ti da ne si ekstrasens we izvinete me 4e ne pi6a na kirilica От: musicmanза да стане ясно на всички - скоро мост (между Видин - Калафат),няма да има.......поне до следващите избори!!!!!!!!!!!!!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 16 години
До 12 от 25.02 22:41,Първо се научи да пишеш на собственият си език, използвайки за целта Кирилица, след това давай квалификации кой какъв е.
16
0
 
0
 
! Отговори
musicman преди 16 години
за да стане ясно на всички - скоро мост (между Видин - Калафат),няма да има.......поне до следващите избори!!!!!!!!!!!!!!!не слушайте какво говорят и министри,и как им пригласят журналистите,че Румъния не била "все още" готова - абсолютно смешни историй!!!!!!!!!!!!в Румъния ВСИЧКО беше готово и тип-топ.......още 2004 г!!!!!!! (когато беше избрана испанската фирма-стройтел!!!)бедата е там,че "момченца" - с джипове с тъмни стъкла,черни костюми и очилца (представящи се за ГЕРБери),всяка седмица "посещават" местните собственици (от с.Антимово,Видинско) на земите,които трябва да се отчуждават и ги "убеждават" да не си продават земята за "жълти стотинки",щото те като дойдели на власт,ще им я платят "достойно"!!!!!!!а хорицата са на по 65-75 г. и хем искат да дадат земята и малко,малко да си пооправят гайлето,хем пък ги е страх за живота си,щото "Тия момченца не си поплюват" (думи на 68г. Ангел Дуцов,от Антимово)така че не са румънците виновни,нито испанската фирма! (тя беше готова още в началото на 2006г. с модела и скиците на моста!!!)и така ще стане,че испанците още съвсем мъничко ще стоят да чакат (лудите да се налудуват) и ще осъдят държавата ни за неустойка на договора и ще си тръгнат!!!!пък после,хайде нанова конкурси за нов изпълнител,амаааа.......никой повече няма да се хване на "въдицата"!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
a-n преди 16 години
Здравей момче,аз лично 25г.съм участвал в изграждането на доста обекти и бях бесен,когато ги харизваха по 1$.Ние никога няма да мислим като американците,тук който дойде на власт бърза да пълни гушата и нищо друго не го интересува.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
http://mysilistra.net/directory/26/
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Bivshiqt kmet na grad Vratza Voislav Bubev ,6te bude glaven injiner na Dunav most 2 !!!!!!!!!!!!!!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
po dobre si priznaite 4e ste geiove, niama smisyl da se kriete, na vsi4ki im stana aisno!!!!!!
11
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 16 години
Тихо бе американеца, от тия ДВЕ-ТРИ работи дето ги работиш, как ти остана време и в български страници да си изливаш душата... четвъртата ти работа е да правиш нещо за държавата, а той тръгнал да ми коментира.. ей безделник, не се обаждай къде не ти е работа.
10
0
 
0
 
! Отговори
съгласен преди 16 години
Много съм съгласен.Това е мисъл на един Американски президент.Тука хората по 2,3 работи работят и успяват, няма оплаквания.Ние само хленчим и много разбираме от всичко.Докато ти не дадеш нещо няма и как да получиш.Лесно е да се говори
9
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 16 години
Все ще е така, докато не започнем да мислим като америщканците. " Не питай какво можеда направи държавата за теб, а какво можеш да направиш ти за държавата". 1 - какво направи ти за държавата, та да критикуваш, бе ***?
8
0
 
0
 
! Отговори
гунчо преди 16 години
Не са ни виновни нито румънците,нито хамериканците,ами зулите които правят нашите батковци-управници.Много се бара в тази държава бе хора...
7
0
 
0
 
! Отговори
Снежанка преди 16 години
Дядо Мраз, добре им го рекна на тия умници, че едно подобно строителство зависи най-вече от факта, чий е отсрещния бряг? И дали е лесно да се споразумееш с подобни съседи също е факт, който не е за подценяване! Но все пак по-добре късно, отколкото никога. Дано сме всички живи и здрави да минем един ден по новия мост!
6
0
 
0
 
! Отговори
hahaahha преди 16 години
da be, to Romania e vinovna, zabravih
5
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 16 години
А Вие и тримцата сте много, ама много и супер турбо ***. И в Братислава и в Будапеща от двата бряга на Дунав все си в Словакия или Унгария, дакато тук не е така, и тези въпроси не се решават само от наша страна, но и от румънска, защото не може ние да започнем да строим, и да няма къде да поставим другия край на моста. А за 2 ще кажа, че инициативата за този мост е от 1999 година, от управлението на Костов, което управление тогава твърдеше, че моста ще е готов през 2001 година. Готов ли е??????
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Много лесно забравяте как се даваха изходни визи и как се излизаше в чужбина по времето на комунизЪма. Бай Тошо ни беше отцепил от всички страни и връзките с нашите съседи бяха (и до някъде все още са) силно ограничени.
3
0
 
0
 
! Отговори
bat'veso преди 16 години
А в БУДАПЕЩА има цели 9 (девет) моста над река Дунав. А ако някой иска да ги преброи, без да идва тук, нека ги види от GOOGLE MAPS и се увери в броя им.
2
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 16 години
Номер 1 е много прав - това за магистрала Тракия колко пъти съм се чудил.. как не могаже нашата жалка нация да избута един асфалт от София до Варна 20 години.. сега пък ще строят 2 години мост, а инициацията на това строителство е от преди 5..