Същинските прояви на кризата у нас – до месец-два

Мнението е на зам.-шефа на Съюза на българските икономисти
12 ное 2008 16:00,
9
Същинските прояви на кризата у нас – до месец-два
Снимка: БГНЕС

Същинските прояви на глобалната криза ще се появят в България до един-два месеца. Такова е изразеното днес по време на дискусия мнение на доцент Димитър Хаджиниколов, заместник-председател на Съюза на българските икономисти и преподавател в УНСС.

По думите му кризата ще продължи достатъчно дълго и „ще има време за всякакви теории“ за това кой е виновен за нея и какви точно ще са последствията.

За пример бе даден борсовият спад от 1929 г., последван от възстановяване до април 1930 г., но и до същинската криза, започнала точно тогава – няколко месеца след срива на капиталовите пазари.

 

Вижте още


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да ни плашат нас с криза е като да плашиш кучето със салам.Ние сме си в криза по принцип,сега следприсъединитлена,така че няма за какво да се опитват да всяват ужас сред Българите.
7
0
 
0
 
! Отговори
1 e Bah преди 15 години
Няма по-нахално нещо в един офис от задочник/чка с напазарувана диплома! Гашника винаги се дъни, и после всички го отнасят. По-лошото е, че и в национален мащаб е така!
6
0
 
0
 
! Отговори
1 e Bah преди 15 години
УНСС=Утре Носете Съответната Сума. :)Всички го знаят, ама понеже стана дума за Университета...
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
#2,Виждам, че DAX-a пак пада главоломно. Това означава че пенсионните фондове се топят. Не мога да гарантирам че ако днес всички бъдещи пенсионери опитат да изтеглят влоговете си ще получат парите си. По-скоро ще им дадат обезценени акции, защото в това са се превърнали парите им.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
To в УНСС най добре е да преподават Астор Факира Мити Дейвид Копърфилд и други такива.Ако имаме министерство на науката първо трябва да затвори тази *** с претенции за университет.Държава в кото всички искат да са счетоводители финансисти и адвокати е..би я в гъ..за
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добре, че не завърших УНСС. Това може ли да е изкзване на преподавател, по скоро ми прилича на прогноза че киселото зеле тази година ще стане по-рано защото е топло.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
кават че парите от втория пенсионен фонд са на борсата,а някой може ли да каже дали си ги е теглил защото в някой ес страни може като като тези години ги губиш в последствие
1
0
 
0
 
! Отговори
*** преди 15 години
Дупе да ни е яко!