Трябвали ни още 30 малки курорта

Това заяви изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев
30 апр 2009 15:47,
28
Трябвали ни още 30 малки курорта
Снимка: Булфото

На България са й необходими още около 30 малки туристически курорта, които да са добре устроени, намират се близо до природата и не са много скъпи. Това становище изрази изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стоян Сталев по време на проведена днес туристическа конференция.

По думите му страната ни вече има достатъчно големи курорти и именно това би могло да е новото направление в развитието на туризма.

Според Сталев инфраструктурата остава основен проблем, без решаването на който страната не би могла да има сериозни успехи в развитието на туризма.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Vesso преди 15 години
На България й бяха нужни малки екологични простройки в непокътнати местности и щяхме да сме лидера на Европа в морския и планински туризъм. Албания отдавна ги има бетоните бункери от близкото минало, но не е първа в морския туризъм. В Испания още преди строителния бум бяхме видяли какво стана. В туризма са основно "назначени" бизнесмени, които са специалисти да работят с държавни чиновници и да присвояват държавна собственост, но не могат да осъществят една нормална сделка на пазарен принцип. Дай сега техните лобита със средства на държавата да се вкарват туристи в техните бетонни затвори. Та Сталев и тем подобни да си траят за направлението в туризма с наши пари.
7
0
 
0
 
! Отговори
Nerealen преди 15 години
Може, може- до Поморие ще прецакаме последните солници и ще строим блокове за дебели германци, Перла също, че много гора там бе мааму. СИнеморец- какъв е тоя плаж без бетон- веднага!!! Дюни да се засипе за отрицателно време, за да могат да се вдигнат 200-300 китни 15-етажни мастодонта. Имя място как да няма. А това, че де що имаме курорти приличат на Карабаир в Меден Рудник никой не го интересува!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
този БАй Стоян Сталев е голям оптимист
5
0
 
0
 
! Отговори
ККК преди 15 години
Считай,че ги има.Всички стари курорти с минерална вода ако се обновят и ако се направи свирепа рекламна кампания ще има неочакван успех.В цяла Западна Европа има милиони пенсионери,които са клиентела на балнеокурортите.Това е бъдещето,защото народите застаряват и не им пука за някакви бетонови блокове между купчини *** по морето.Малък,спретнат курорт в планината с минерални води,добро обслужване...и стой ,та гледай.Сещам се за поне 20 такива.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И нови 240 депотата и министри ни трябват *** за последните две едва ли ще ни огрее :(
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако си вземем беломорието става.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кви 30 -орта бе, то нащо черноморие вече стана като едно цяло.... :P:P
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Da poizperete o6te malko 4erveni i turski pari