Кредитите през октомври с най-ниските лихви от 18 месеца

Средната лихва по отпуснатите 1,07 млрд. лв. е 9,11%
26 ное 2009 15:08,
24
Кредитите през октомври с най-ниските лихви от 18 месеца
Снимка: Булфото

Октомври поднася рязък спад на средната лихва по новоотпуснатите кредити до 9,11% спрямо 9,66% за септември и 10,44% за август, показват изчисления на Investor.bg на база статистиката на БНБ.

Средните лихви по кредитите са най-ниските от 18 месеца след април 2008 г.

Лихвите по потребителските кредити през октомври 2009 г. са 13,21% спрямо 13,48% през септември и 13,52% през август.

Рекордните 13,77% пък бяха отчетени през юни 2009 г.

Вижте още 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
dobyr преди 14 години
Tiq pak ni hwyrlqt na 4ere6ata.......da berem sliwi.....
23
1
 
0
 
! Отговори
Балък преди 14 години
Ако са толкова високи лихвите в Румъния - защо някои наши бизнесмени предпочитат да изтеглят кредит от там. Някои вече теглили кредит от Гърция.За други се говори ,че теглят от Турция. Май от нашите банки само балъци като мен теглят.
22
1
 
0
 
! Отговори
народна молитва преди 14 години
Дай Боже фалит на всички банки,а на онзи мазник Хампарцумян съдия изпълнител да му влезе в къщата дано.
21
1
 
0
 
! Отговори
чва преди 14 години
луе луе какъв рязък спад, *** то направо ударили дъното, а таксите по обслужването с колко са се вдигнали?
20
1
 
0
 
! Отговори
Грую преди 14 години
Данъчните нямат работа в банките. За това има Банков Надзор в БНБ - и той е там, всяка година.
19
1
 
0
 
! Отговори
misho преди 14 години
В момента се получава така - тези, които могат да си облужват кредитите и при големи лихви, плащат за тези, които са в просрочие и не могат да си обслужват кредитите.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Някой от кабинета на ББ ли даде тази информация ?Ще ме скъсате от смях
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тази статия е за ББ ... Баш Балъците
16
1
 
0
 
! Отговори
Banker преди 14 години
Не ви ли е ясно, че тая статия не е за банките, а за бате Бойко, който помоли банките да свалят лихвите. И те ги свалиха, само че по депозитите. Основния лихвен процент е 0.66 %. Пресметнете надбавката за риск при 13,21 % - 12.55 пункта. Това означава, че сме с адски рискова икономика и не показва излизане от кризата.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Едностранно само ми вдигат лихвата, няма падане. Освен това, искат да ми продадат и нов кредит, само за 8% - *** изгодата, мерси, ако ще го вдигнете и него после като стария. Дръжте си ги тия пари.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Както писах и по-долу - най-високите лихви, най-скъпите : парно, вода, ток, мобилни услуги, данъци, автомобилни застраховки. БВП - слаба работа. Безработица - над 10%, скоро и повече. Облекчения за бизнеса - няма такива. Данъци и такси - напоследък само нагоре. Извод : най-бедната държава в Европа. Там сме само по документи. Мачкат ни като картофена салата ... Скоро пак ще има бунтове ...
13
1
 
0
 
! Отговори
bloody-angel преди 14 години
Да ги ..... в банките.аз като теглих кредит на 7,9 %, като вдигаха лихвите и моя кредит се вдигаше с едностранно решение на банката, а сега като падат лихвите кредита ми не мърда щото не е нов.Кризата не е отминала вервайте ми скоро ще има бунтове народа като няма вече какво да яде ще се вдигне.
12
1
 
0
 
! Отговори
milioner преди 14 години
iskam lixvite da sa visoki o6te 2 godini dotogava shte sam milioner za smetka na bulucite koito vzemat zaemi , vlojil sam polovin milion evro i poznaite na godina bankuite mi davat 10% v leva lixva ili lapam po 100 bona na godina e ot kade idvat tiq pari ot vas bednqci . da jiveqt 100 godini o6te bankite s tezi lixvi v bg :)))) za svedenie vuv finlandia lixvite po kredite sa 4% a po vlogovete jalkite 2% ipote4en kredit 2%
11
1
 
0
 
! Отговори
Blake преди 14 години
И още нещо - дават ми примери с Румъния, че лихвите там били по-високи от нашите... Да, по-високи са, ама първо в Румъния инфлацията е доста голяма, и второ - нямат валутен борд. Така че база са сравнение НЯМА.
10
1
 
0
 
! Отговори
Blake преди 14 години
У нас банките трябва да ги прекръстят на БАНДИ.На Хампарцумян ше му го нахампарцуня дебел ако до видя, *** и смотаняка нагъл. Банките у нас се наядоха като *** на гърба на изтормозените хора. В някои европейски държави лихвата по жилищните кредити е и под 3%, а у нас - почти четворно. Старите клиенти кучета ги яли, дай да хванем нови балъци.Резонно е Дянков сега да обложи с 50% данък печалбите на оялите се банки, че да им приседне дано!!!
9
1
 
0
 
! Отговори
оп преди 14 години
Защо данъчните не влизат в банките,освен по лична работа,много ми е интересно.Не съм чул за данъчна проверка на банка,може и да бъркам:)
8
1
 
0
 
! Отговори
harison преди 14 години
dobre,ama 6to lihvite v Ispaniq sa 3,5% za jili6ta???????mai bankite v BG rabotqt za nqkoi
7
1
 
0
 
! Отговори
Банка преди 14 години
Ама като теглите заем за жилище примерно и един ден става ваше, пък иначе кога ще ги съберете тия пари? Пишете глупости, на гол тумбак чифтя пищови вашата работа, пак ще опрете до банката!
6
1
 
0
 
! Отговори
Ужас преди 14 години
Само ще припомня на всички бруталното обяснение на онзи *** хампарцумян - "лихвите по кредитите може и да намалеят малко, но те ще са само за нови клиенти, те са промоционални, за старите клиенти няма как да има намаление"!!!! НО като вдигат лихвите, се вдигат на всички и даже със задна дата!!! Смятайте за какви балъци ни имат всички! Какво да коментирам повече?!? Пълна подигравка!
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде стига вече локуми, не вярвам да има такива ***, дето да пълнят гушите на банките. С 600 лева заем-айде нема нужда, после ще им го връщам двойно!!!