Щрабаг и Главболгарстрой отпаднаха от конкурса за "Тракия"

Най-ниската предложена цена за Лот 2 е 137 868 000 лв. с ДДС
5 фев 2010 13:57,
76
Щрабаг и Главболгарстрой отпаднаха от конкурса за "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Австрийската Щрабаг и обединение Български автомагистрали (Главболгарстрой, Автомагистрали – Черно море, ИСА 2000 и Пътстрой 92; с подизпълнители Бауер България, Интегрирани пътни системи, Пътища Пловдив) отпадат от надпреварата за строителството на магистрала „Тракия“.

Анулирани са също офертите на турската компания Доуш и Конструктор Тракия (регистрираното в Сърбия Конструктор Инженеринг и българската Пътни строежи Пловдив).

В Агенция „Пътна инфраструктура“ в петък бяха отворени ценовите предложения за изпълнение на Лот 2 от магистралата.

Участниците, които не са допуснати, не отговарят на изискванията на възложителя, уточниха от тръжната комисия. Законът обаче не дава право да се коментират конкретните причини за отстраняването им.

Най-ниска цена предлага Обединение Магистрала Трейс – 137 868 000 лв. с ДДС.

При обявяването на критериите за оценка беше обявено, че цената ще има решаващо значение за определянето на победител. За исканата от Трейс цена обаче ще се иска обосновка.

„Тъй като офертата на Трейс е с над 30% по-ниска от средната цена на останалите, ще бъде искана обосновка, от която ще зависи дали тя ще бъде включена в класирането“, обясниха от тръжната комисия.

Допуснати са още три оферти – на  гръцката Терна,  Алпине-Холдинг Пътища, гръцката Актор.

„Днес ние не решаваме кой е победител, а отваряме едни ценови предложения. Има процедура, която трябва да спазим, и цяла Европа ще ни следи“, заяви министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев след отварянето на офертите.
 

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а,бе какво плювате Щрабаци и Глава - акъл имате като за 2 ст. Неудобните не печелят - пътя рудозем е на щрабаг - няма друг такъв в б-я, глава са доказани от години... големи строители станахте... няма що...
73
0
 
0
 
! Отговори
ivo преди 14 години
Цветът на българските строителни фирми - Холдинг Трейс Груп, до момента няма нито един обект, който са завършили в срок и на цената на която са го спечелили. Преди 5 години, спечелиха Лот 1 от Автомагистрала "Тракия" с аналогичен сценарий - дъмпингова цена, в последствие двойно по-скъпа, закъснение с повече от 1 година, при това все още има недовършени пътни възли, които са им платени отдавна, а настилката им наподобяваща морски вълни, поддържа отпускарското настроение на почиващите потеглили къ
72
0
 
0
 
! Отговори
куршум преди 14 години
Боко тиквата обеща да построи 7 магистрали. Не помня да е обещавал да бъдат качествени.
71
0
 
0
 
! Отговори
Имхотеп преди 14 години
Измества се разговора.Искам да кажа, че няма договор от такъв тип който да се сключи за твърда цена. В смисъл - никой не знае какво ще се случи с цените на материалите в рамките на да речем две години.Сега, нормално е да има някакъв буфер, и то има, но рязък скок в цената на петрола не може да се покрие с подобен буфер
70
0
 
0
 
! Отговори
До Имхотеп преди 14 години
Не казвам ,че всичко ми е ясно.Ти каза ,че си много вещ по сключване на договорите.А форсможорните обстоятелства са изрично опоменати в договора и ако там не е предвидена индексация при промяна на цените на определени материали с над определен процент имаш много здраве.А ако цените на някои материали паднат какво ще стане тогава.
69
0
 
0
 
! Отговори
Имхотеп преди 14 години
На хора като теб явно всичко е ясно, но например форсмажор би могло да бъде покачване на цената на петрола с 100%.
68
0
 
0
 
! Отговори
До Имхотеп преди 14 години
Благодаря за безплатната консултация ,но веднага ми става ясно колко и какви договори си сключвал.Хайде сега вместо да се пишеш на умен прочети какво означават форсмажорни обстоятелства.И ако намериш ,че покачването на нафтота с 20 ст е форсмажорно обстоятелство дай сметка да ти пратя малко пари за ограмотяване
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да, с език ще я свършиш тая работа, както винаги през жалкия ти, изпълнен с мизерия и мъка живот.ПСКакво стана с българския Език?
66
0
 
0
 
! Отговори
do 65 преди 14 години
Pompata -zastoto ako te barna ste ti pompia komsomolskia pardialnik........
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не може. :)Бе ти не се ли научи на български да пишеш?Знам че е трудно на някои, повече време им трябва, но пък разбирам - да се кръстиш "помпата" е достатъчно.Ха-ха-хаааа
64
0
 
0
 
! Отговори
Pompata преди 14 години
do 63a ti shumkar *** vzemi si napishi imeto i izlez ot nelegalnost !
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не ти се разбира маймунския, вземи се ограмоти малко.Баси пълно е с *** наоколо.
62
0
 
0
 
! Отговори
nexusss преди 14 години
Пак започнаха с надлъгванията кой колко да открадне, пък ние и занапред ще си караме по дупките.....Нищо няма да се промени бе хора разберето го това най накрая!!!
61
0
 
0
 
! Отговори
Pompata преди 14 години
do 58 Komsomol4e hodi zuni pikaloto na komsomolskia si sekretar,koito ti plasta zaplatkata !
60
0
 
0
 
! Отговори
Майтапчия преди 14 години
ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО АВТОМАГИСТРАЛАТА СОФИЯ - БУРГАС СЕ КАЗВА "ТРАКИЯ", АМИ ЗАЩОТО СА ЗАПОЧНАЛИ ДА Я СТРОЯТ ОЩЕ ДРЕВНИТЕ "ТРАКИ" А ДО ДЕН ДНЕШЕН НЕ МОГАТ ДА Я ДОВЪРШАТ НЕКАДЪРНИТЕ ПОЛИТИЦИ В ***...! "Новини от бъдещето" "Днес.бг" 3018 година: Водещи заглавия: 1.Във всеки български дом има компютър 2.Автомагистрала "Тракия" почти завършена 3.Лили Иванова с нов албум на пазара
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе, Трейс все така играят на търгове. С дъмпинг от 30-50%. И после винаги има "форсмажорни" обстоятелства. Поне да работеха качествено!!
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Преди да пишете за "maika Balgaria" се научете да пишете на Български.Деби търмъците деби.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
segA pa magistrala li shte stroqt? nenakradoha se, eiii
56
0
 
0
 
! Отговори
Pompata преди 14 години
Tuk ne stava duma za ka4estvo i zena,a za tova koi ste lapne goliamata hapka,STRAB AG stroi Terminal 2 v Sofia na koito mu padna pokriva i e simvol na korupzia i izmami v ziala Evropa. Balgarskite komunisti4eski firmi ( te 4esto sa prikriti kato 4ujdestranni investitori) ne triabva da se dopuskat do stroeja na M"Trakia" na nikakva zena,tova e vapros na nazionalna sigurnost."Van komunistite ot politikata ,van 4evenia ohtopod ot ikonomikata na maika Balgaria !"
55
0
 
0
 
! Отговори
Имхотеп преди 14 години
53, някога сключвал ли си договор различен от трудов?На мен ми се случва често, та да ти кажа - във всеки нормален договор има условия за форсмажорни обстоятелства. Те са непреодолими.Не зависят от никоя от страните по договора.Общо казано - под тяхно влияние договора се променя. Ако искаш мога и пример да дам.