Данъчни нарушения в ЕРП-та, Борисов иска ред

Премиерът: Лобита оказват натиск, ще си имаме неприятности
20 юни 2010 16:00,
353
Данъчни нарушения в ЕРП-та, Борисов иска ред
"Научил съм си урока от Ангела Меркел - нищо да не се крие от обществото". Снимка: БГНЕС

Части от доклада на ДКЕВР за електроразпределителните дружества ще бъдат предадени на НАП и ще бъде извършена данъчна проверка в дружествата.

Това каза премиерът Бойко Борисов след обявяването на доклада от одита на дружествата.

„Много от договорите, сключвани в ЕРП-тата, са без дати, а за тях са представяни фактури. По части от докладите вероятно ще бъде сезирана прокуратурата, каза Борисов.

„Има нарушения, които касаят данъчните закони”, каза още той, цитиран от „Фокус“.

„Регулаторен одит на електроразпределителните дружества се провежда за първи път в такъв обем и такава дълбочина“, заяви пък председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. 

Трите оператора осъществявали дейността си спрямо европейските стандарти, с малки изключения. Техническото състояние на ел. мрежите се подобрява през последните години, сочи един от докладите.

Броят на жалбите в хода на проверката пък намалял рязко, което показвало, че дружествата трябва да бъдат проверявани по-често.

„При юридическата част и организацията на дейността на дружествата и сключваните договори са установени по-сериозни нарушения, свързани с изискванията по лицензията.

Става дума за възлагането на външни услуги. Според доклада има пряко нарушаване на някои от условията на лицензията, което е свързано с допълнително възлагане на външни услуги“, обясни Семерджиев.

При ЧЕЗ и Е.Он почти всички дейности са изнесени от компаниите–майки, които са възлагали тези дейности на други фирми. Чрез клаузите на договорите са създавани условия за непазарно непрекъснато увеличаване на разходите.

"За да махна натиска върху регулатора, присъствам на днешната пресконференция”, обясни още премиерът Бойко Борисов.

„Това, което правим в момента, ще ни донесе много неприятности. Огромни лобистки кръгове ще окажат и оказват огромен натиск”, заяви Борисов и каза, че в западната преса имало „изказвания на уважавани от мен посланици, но аз съм си научил урока от Ангела Меркел, че нищо не трябва да се крие от обществото“.

„Сега с възможностите на държавата, с глоби, ще се опитаме да върнем парите, които са дадени. ДКЕВР така трябва да регулира, че да е справедливо за българските граждани. Искам в България да има ред”, каза Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
1
 
2
 
! Отговори
mi6o преди 13 години
Mnogo si prav, osven tova aко трябва да сме честни, единственото правителство, което крадеше най-малко, това е кабинета на НДСВ от 2001-2005. При Станишев се ограби най-много, но Герб е един достоен наследник в краденето.
204
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В ЕС влязохме само заради НДСВ, не заради БСП или СДС, които често си приписват заслугата.
203
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по-голяма перверзия от това да харесваш Бойко, некадърната и самовлюбена мутра, разтривала ушите на комунистическия диктатор Тодор Живков и след това обявила се за антикомунист, аз лично не виждам
202
3
 
2
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
От какво ни е спасил царя бе? Да ви припомня ли ,че по времето на Костов ЕС само ни хвалеше, даваше ни за пример на Румъния и ни казваха, че ще ни приемат още с първата вълна. Само за 4 години "царуване" ЕС вдигна ръце от нас, започнаха да дават Румъния за пример на нас , едва ни приеха с последния влак за ЕС, правете си изводите. Ще оцените и вие Костов, ама първо трябва да поумнеете малко!
201
3
 
4
 
! Отговори
красавец преди 13 години
БСП и ГЕРБ са един дол дренки! Много говорят - нищо не вършат, освен да крадат.
200
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кои ще направи цените толкова ниски колкото бяха при НДСВ? На кои му стиска?При НДСВ покупвателната способност на българина беше по-висока, от колкото при Станишев и Борисов. Това е истината, другото са празни приказки и евтин ПР.
199
3
 
4
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
Поредният пример за неадекватността на българите. Сега пък критикуват Борисов, че токът ще се вдига с 2 %. При положение,че Нек искаше 10% , в последствие склониха на 5%, а сега ще бъдат само 2% и това благодарение на ревизията, която изиска Бойко да е направи на енергийните компании, които констатираха,че голяма част от разходите, на база на които се иска увеличение, са необосновани. А БСП даже не им пукаше, квото увеличение поиска НЕК, такова дават, това ли искате да се върне?
198
1
 
4
 
! Отговори
маги преди 13 години
Ало кога покупвателната ни способност беше по-голяма?Кога по БНТ и БТВ не даваха чалга?Кога българите зарязаха Ладите и си купиха нови западни возила?
197
5
 
2
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
"Заслужавате си управниците. На простия и злобен народ все Царя му е виновен! Ето затова хак да ви е с такива като Волен, Боко и Станишев."Е то бива перверзии, ама чак толкова може ли! Ти ако днес Царя хвалиш, утре и Костов ще ти хареса. Опомни се човече докато е време!
196
5
 
3
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Ако Царя не беше дошъл да ни спаси от Гаргамел, сега щяхме да сме още по-зле. Въпреки това, Станишев ни отвя като куцо пиле домат и ни върна през 1989. Сега Боко иска да ни направи джунгла.
195
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Заслужавате си управниците. На простия и злобен народ все Царя му е виновен! Ето затова хак да ви е с такива като Волен, Боко и Станишев.
194
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Виж какво, многоуважаеми Кольо. Значи аз вече отскоро разбрах, че в милиционерската школа в Симеоново са приемали антикомунисти. Искам да те попитам и теб като извян фен на ГЕРБ - дали пък и в ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ не приемаха комунисти. Ако не сти става ясно защо те питам, ще ти подскажа. Имам предвид многоуважаемата дама Цветелина Бориславова и по-конкретно нейния баща. Бъдете здрави ти и всички заблудени ГЕРБери, но ще ви помоля да не ме наричате комунист, защото това ме обижда.
193
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мисля че между 1 млрд и 50 млн има "незначителна" разлика - 1 млрд = 20 х 50 млн. Иначе балъците като теб да продължават да блеят чинно, докато ги стрижат.
192
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
щом некви лобита от 4-5 шибека ,дето пият бира в Монтерей решават бъдещето на България,значи *аси и платеното правителство
191
2
 
19
 
! Отговори
До 212 преди 13 години
Пич, никой не мрази Бойко, просто констатираме колко е некадърен като премиер и как тази некадърност вреди на целия народ !!!! Ето, току-що каза по Нова Тв, че тока ще се вдига с 2%, а вчера беше безумно безапелационен и категоричен,че това няма да се случи !! Неадекватен е !!! И крайно непоследователен !!!!!!
190
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахахахахахахахахахахахаха! Ти вярваш ли си..... Борисов щеше да разваля и приватизационните договори.... Пожарникар които не е гасил пожар, Съпруг зарязал жена си и детето заради фуста с пари, Напуснал МВР за да не си връща партиината книжка, Охранител които не опази банката на гаджето си, ген. сек на МВР който не можа да опандизи даже и джебчия, по негово време бяха избити най много силови босове, по негово време оправдаха убииците на Луканов.... ББ е доказан некадърник, които има дар слово.
189
1
 
4
 
! Отговори
до 221 преди 13 години
ти се моли наесен да няма предсрочни избори,тогава ще видиш кого ще избере народа. Габрово не е София,Пловдив или Бургас.на батко ти Бойко много народ му е хвърлил мерника,в това число и моя милостповече няма да се навия да гласувам за тея селяни - Цачева и компания
188
2
 
4
 
! Отговори
ivan преди 13 години
Така трябва да се работи с такива "инвеститори".Най сетне да се намери един премиер който да защити българските интереси.Поздравления !
187
2
 
2
 
! Отговори
13 преди 13 години
БСП МАЙ ТРЯБВА ДА СПРЕ ДА УЧАСТВА В ИЗБОРИ ПОНЕ ДА НЕ СТАВАТ ЗА РЕЗИЛ АМА ТЕ И ТОВА НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ САМИ СИ ВЯРВАХА ЧЕ НАРОДА Е ГЛАСУВАЛ 99.99%ЗА ТЯХ ТАКА И СЕГА СИ МИСЛЯТ ЧЕ ИМ Е ОСТАНАЛ НЯКАКЪВ ШАНС ЗА В БЪДЕЩЕ------НЯМААААА НАМАТ И МИНИМАЛЕН ШАНС ПАК НЯКОЙ ДА ИМ ПОВЯРВА ДОКАТО В ПАРТИЙКАТА ИМ НА ПЪРВА ЛИНИЯ СА КРАДЦИ И МАФИОТИ-----БРАВО НА ГЕРБ И СЕГА ОСТАВА ДА ГИ ПРЕГАЗИ НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ
186
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Международната цена на газта е като в 2003 год. Спот цените на Газпром също. Цената на долара също е на нива от 2004-2003 год. Което значи, че цената на газта и енергията в България би следвало да е същата като в 2003 година!Защо само в България цените са такива е сега е "загадка", както загадка е и защо Булгаргаз и НЕК са на загуба в условията на пълен монопол. Загадка обаче няма да е затриването на цялата българска индустрия и потребители.