Данъчни нарушения в ЕРП-та, Борисов иска ред

Премиерът: Лобита оказват натиск, ще си имаме неприятности
20 юни 2010 16:00,
353
Данъчни нарушения в ЕРП-та, Борисов иска ред
"Научил съм си урока от Ангела Меркел - нищо да не се крие от обществото". Снимка: БГНЕС

Части от доклада на ДКЕВР за електроразпределителните дружества ще бъдат предадени на НАП и ще бъде извършена данъчна проверка в дружествата.

Това каза премиерът Бойко Борисов след обявяването на доклада от одита на дружествата.

„Много от договорите, сключвани в ЕРП-тата, са без дати, а за тях са представяни фактури. По части от докладите вероятно ще бъде сезирана прокуратурата, каза Борисов.

„Има нарушения, които касаят данъчните закони”, каза още той, цитиран от „Фокус“.

„Регулаторен одит на електроразпределителните дружества се провежда за първи път в такъв обем и такава дълбочина“, заяви пък председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. 

Трите оператора осъществявали дейността си спрямо европейските стандарти, с малки изключения. Техническото състояние на ел. мрежите се подобрява през последните години, сочи един от докладите.

Броят на жалбите в хода на проверката пък намалял рязко, което показвало, че дружествата трябва да бъдат проверявани по-често.

„При юридическата част и организацията на дейността на дружествата и сключваните договори са установени по-сериозни нарушения, свързани с изискванията по лицензията.

Става дума за възлагането на външни услуги. Според доклада има пряко нарушаване на някои от условията на лицензията, което е свързано с допълнително възлагане на външни услуги“, обясни Семерджиев.

При ЧЕЗ и Е.Он почти всички дейности са изнесени от компаниите–майки, които са възлагали тези дейности на други фирми. Чрез клаузите на договорите са създавани условия за непазарно непрекъснато увеличаване на разходите.

"За да махна натиска върху регулатора, присъствам на днешната пресконференция”, обясни още премиерът Бойко Борисов.

„Това, което правим в момента, ще ни донесе много неприятности. Огромни лобистки кръгове ще окажат и оказват огромен натиск”, заяви Борисов и каза, че в западната преса имало „изказвания на уважавани от мен посланици, но аз съм си научил урока от Ангела Меркел, че нищо не трябва да се крие от обществото“.

„Сега с възможностите на държавата, с глоби, ще се опитаме да върнем парите, които са дадени. ДКЕВР така трябва да регулира, че да е справедливо за българските граждани. Искам в България да има ред”, каза Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не си прав - Бойко просто преряза лентата. Строежът на метрото не става за година-две. Дори Суперменът Бойко не е способен на това. Началото бе поставено през далечната 1978 г, но това го знаем само ние, старите софиянци. Вие просто няма откъде да го знаете. На вас ви се показва снимката на Бойко с ножицата.
224
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кольо, какво очакваш от народ предал Левски, убил Стамболииски, прогонил Батемберг, народ които е слагал цветя в цевите на съветската армия - която окупира България.... Народ които въпреки Лукановата и Сидеоновата зими продължава да гласува за БСП... Как очакваш този народ да оцени реално политик... Като псува всичко живо от компютъра или пред телевизора ли... Дето всичко му е скъпо ама купува, заплатата все му е ниска - но мълчи като мушната гайда вместо да поиска повишение...
223
2
 
3
 
! Отговори
бивш гербер преди 13 години
ГЕРБ - СЪЩИТЕ КАТО БСП!!!ПИСНА МИ КАЖЕТЕ МИ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ ВЕЧЕ?! ПОСЛЕДНИЯ ПЪТ ГЛАСУВАХ ЗА ГЕРБ, ОБАЧЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!ПРАВИ СТЕ ТЕЗИ, ДЕТО КАЗВАТЕ ЧЕ ПРИ НДСВ СЕ ЖИВЕЕШЕ ПО-ДОБРЕ, АМА СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА СЕ СЕТИХТЕ, КЪДЕ БЯХТЕ 2005 ГОДИНА КОГАТО НАРОДЪТ ИЗБРА СТАНИШЕВ.
222
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 13 години
Една година само искаш,изискваш и накрая само "уста"!Посочи едно нещо,за което си казал,че ще се оправи и то е станало!Дано заради Тройната коалиция да не ти се провали ревизията!И сигурно това лоби,което ти създава проблеми ще е от Президентското,не твоето!Защото разбираме,че твоето е купило и иска да купи още!
221
3
 
2
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
Аз ви казвам ,че вие сте ***. Вземете един учебник по социология и икономика. След това влезте в НСИ, поразровете се още, и ще видите, че обективните цифри, говорят нещо много различно от вашите смешни субективни оценки! И Бойко може и да има недостатъци като кмет, ама без него София щеше да види метро на кукуво лято.
220
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Ало кога покупвателната ни способност беше по-голяма?" - По времето на Симеон II."Кога по БНТ и БТВ не даваха чалга?" - Не знам, гледам само новините и филмите, чалгата не ме интересува. НОВИНИТЕ ГИ ГЛЕДАТ САМО ТЪПИТЕ, ТЕ СА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪКА."Кога българите зарязаха Ладите и си купиха нови западни возила? " - за ладите не знам, но единственият период по времето на който обикновеният българин можеше да се отърве от 15г фолксваген или опел и да вземе НОВА кола бе по времето на Царя.
219
0
 
4
 
! Отговори
iva преди 13 години
Хаха ти добре ли си? 2001-2005 бяха добрите години след 1989-та. След това вървим само надолу. Просещите се увеличават всеки ден. Още щом Станишев стана премиер и БСП започнаха да ни управляват всичко започна да се съсипва, сега тези ще ни довършат.
218
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП = червени комунисти.СДС = сини комунисти.ГЕРБ = срещат се и от двата вида.
217
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това не беше заради Станишев, а въпреки Станишев!
216
2
 
5
 
! Отговори
mi6o преди 13 години
Подлеза на Гара Подуене в София е показател за това става ли Боко.Преди тои да стане кмет на столицата беше осветен, охраняван и чистОт както Боко стана кмет, подлезът смърди на урина и е мръсен и се руши и е изкъртен. Държавата ни ще стане като този подлез с Боко като премиер. Станишев граби, сега Боко разграбва останалото. Само при НДСВ имахме що-годе нормален стандарт на живот.
215
5
 
1
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
Вие *** ли сте бе? Инфлацията е постоянно явление в цял свят. Като страдате от къса памет и недостатъчно акъл да сравнявате различни периоди, поне се доверете на цифрите. Тях никой с акъл не може да оспори. Увеличението на доходите от 97-*** година насам изпреварва инфлацията, това казват цифрите. И колкото и некадърно и крадливо да беше правителството на Станишев, тогава също имаше увеличение на реалните доходи на гражданите! Това го казвам аз-по-умният от повечето от вас!
214
3
 
1
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
"Ало кога покупвателната ни способност беше по-голяма?" - По времето на Станишев."Кога по БНТ и БТВ не даваха чалга?" - Не знам, гледам само новините и филмите, чалгата не ме интересува."Кога българите зарязаха Ладите и си купиха нови западни возила? " - за ладите не знам, но единственият период по времето на който обикновеният българин можеше да се отърве от 15г фолксваген или опел и да вземе НОВА кола бе по времето на Станишев.
213
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На теб са ти промили мозъците комунистите, до ктолкова, че да вярваш, че ГЕРБ, РЗС и АТАКА са някаква алтернатива на БСП! Е не са! Защото ГЕРБ е поредния коз на бившото БКП.Отбор А на БКП:БСП, ДПСОтбор Б на БКП:СДС, ГЕРБ, Атака, РЗС
212
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Причината Бойко Борисов така яростно да мрази БКП/БСП е че просто навремето не можа да направи кариера в Партията-Майка, тъй като просто е некадърен. Правеше наколенки да го приемат във факултет "Държавна сигурност", но там приемаха само отличници и така си остана във "Противопожарна безопасност". Този си именно комплекс за малоценност, избива днес, когато е "велик", но най-вече в собствените си очи. За нормалните хора, просто е смешен.
211
1
 
4
 
! Отговори
Мале-мале преди 13 години
Намерете му една нормална снимка на това лице. него показвайте катто нелегален другар!
210
5
 
2
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
Вие на колко сте? На 10? Още си спомням първите реакции от Европа , когато царя стана премиер - казаха ни , вие си избирате комунист за президент и цар за министър- председател и това е много странно. Този ,който почна преговорите с ЕС, и свърши най-тежката работа беше хубавото Наде, малки мили деца, *** това вие не го помните, или пък сте по-големи, но не много умни и комунистите успешно са ви промили мозъците. *** аз щом чувам някъде,че Костов е виновен и за кризата 97-***, какво ли се учудвам.
209
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пълни глупости! През 2001-2005 гладните и жадните бяха много по-малко от колкото през 2005-2009 и 2009-сега. Станишев ощави народа, Боко обира остатъците като Лешояд.
208
2
 
4
 
! Отговори
mi6o преди 13 години
Точно така е - не съм от София, обаче като бях на София през 2003 едно билетче беше 50 стотинки, а сега е цял 1 лев! ТОВА Е ОГРАБВАНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ 1 ЛЕВ ГО НАПРАВИ БОКО ТИКВАТА!
207
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Драги сънародници, изповядащи банкя-бойковизма. Защо всеки който се опита да ви отвори очите и да намести промитите ви от медиите на Кръстева-Пеевски мозъци ви изглежда лош и му лепвате етикета "комунист". Не чувствате ли че ставате смешни. Аз лично никога не съм членувал никъде, защото това противоречи на принципите ми на свободен и независим човек, но Великият ви Вожд е членувал. Няма да казвам къде, вие сте умни момчета и ще се сетите.
206
2
 
2
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
В случай,че някои от вас са ***, а това явно е така, ще кажа ,че инфлацията е устойчиво явление в съвременна икономика. Така че цените винаги се вдигат, като естествен пазарен механизъм. Но това, че при НДСВ покупателната способност е била по-голяма, е пълна простотия. Като изчистим ифлацията, сега покупателната способност се е увеличила много, но просто темповете са по-бавни, откокото трябва да са!