BG пазарът на имоти се върна в топ 10 за британските купувачи

Страната ни е на 7-мо място с 3,3% от всички запитвания за юли
Обновена: 15 авг 2011 18:01 | 15 авг 2011 17:58,
50
BG пазарът на имоти се върна в топ 10 за британските купувачи
Снимка: архив, Булфото

България отново си проправи място в топ 10 на най-популярните пазари на имоти в света за британските купувачи през юли, сочи нова класация.

Данните са базирани на запитванията на британския сайт TheMoveChannel. Общо 3,3% от запитванията през изминалия месец са били насочени към българския пазар, сочи информация на сайта.

Това отбелязва завръщането на българския пазар в групата на 10-те най-популярни международни пазара за пръв път от три години.

За предходния месец страната ни заемаше 11-то място, след като вече беше отчела силен ръст.

Съставът на най-популярните локации остава непроменен, като Испания оглавява класацията за втори пореден месец. Заедно с другите традиционни дестинации Франция, САЩ и Португалия, водещите страни представляват над една трета от всички търсения на имоти от страна на купувачи, интересуващи се от покупката на имот извън Великобритания.

„С продължаването на дълговата криза в еврозоната, хората търсят изгодни сделки и ваканционни имоти на ниски цени“, коментира Дан Джонсън, директор на сайта.

„Продажбите на имоти в България се подобряват цяла година, като купувачите биват привлечени от изключително ниските цени за зимни имоти, така че не е изненада, че интересът се повишава.“

Въпреки ръста България не може да се конкурира с традиционните западноевропейски дестинации, но нейната растяща популярност е показател за интересен отлив от познатите пазари, като търсенията за имоти в Гърция и Тайланд отчитат спад.

Най-голям скок за юли отчитат Каймановите острови, които се покачват със 18 места, а Барбадос влиза в топ 10, след като се изкачва с четири места.

Още новини за имоти в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: имотикупувачи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
27
 
! Отговори
Урррррааааааа! преди 12 години
Значи имало ЦЕЛИ ЕДИНАДЕСЕТ запитвания!Уррраааааааааааааа!Ударихме в земята кризата!Купувайте имоти сега, преди англичаните да си ги изкупили!Насаааам Народееее!Пардон ..... матрялеееееееееееее:)))))))))))))))))))))))))))))))))
6
1
 
15
 
! Отговори
Име преди 12 години
"3,3% от всички запитвания за юли", а нека да посочат от тези велики 3,3% запитвания, колко % са си купили нещо различно от каса бира и *** труженичка? :P :))))
5
2
 
10
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
TAZI STATIQ NE STRUVA POVE4E OT 1000 LV.
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пичовете от dnes.bg за пореден път забравяте да добавите "платена публикация" в долния ляв ъгъл на статията.Това не е никак етично от Ваша страна.
3
0
 
4
 
! Отговори
edin vid brat4ed преди 12 години
ganio kat sa useti ve4e she mu e v ga...za,mnogo sme hitri puk se nas eb...t
2
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман от платени статии вече, ама кво ли ми пука, наздраве на всички с една ледена биричка!
1
1
 
28
 
! Отговори
мен преди 12 години
ами видяха какво ще се случи в англия когато Сорос и сие решат да чупят касичките на всички и да им вземат стотинките. А бьлгарите като много умни продават земя и кьщи на село и инвестират в плазми....