Китай зарязва ментетата, №1 ще е по продажба на лукс

40% от продажбата на водещи марки ще е от най-многолюдната държава
Обновена: 6 юни 2012 09:22 | 5 юни 2012 16:10,
36
Китай зарязва ментетата, №1 ще е по продажба на лукс
Китайският дракон се е прицелил в лидерската позиция в производството на луксозни стоки. Снимка: Reuters

Китайските стоки, които давят световния пазар, имат репутацията на най-евтините.

Потребителите от най-многолюдната държава на планетата обаче ще бъдат лидери по луксозни покупки до 3 г. 

Според американско проучване, цитирано от АФП, китайците ще се бъркат най-дълбоко в джоба, както у дома, така и при шопинг в чужбина.

"Прогнозираме, че до 2020 г. повече от 330 града в Китай ще достигнат същото ниво на разполагаем доход, каквото имаше Шанхай преди 2 години. До 2015 г. азиатската страна ще бъде най-големият пазар на луксозни стоки в света", обявиха от "Бостън Кънсалтинг Груп" (БКГ).

През миналата година куп експерти прогнозираха, че Китай ще стане водещ пазар на луксозни продукти около 2020 година.

"Лидерите на бизнеса на част от големите луксозни марки смятат, че 40% от световните им продажби вече идват от китайските потребители, което е достатъчно показателно", коментират още експертите.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
hahahaha qk vic hahahah
30
4
 
9
 
! Отговори
учил икономикъ преди 11 години
Всички опяват китайците колко работели и за колко малко, ама те си знаят алтернативата и затова се бутат да работят, пък било и за малко пари. Капитализмът и пазарната икономика ги изкараха от л*йната в които ги остави комунизма. Плановата икономика като идея е също толкова продуктивна колкото да слагаш квадратни гуми на автомобил щото някой полубог е решил, че това е най-доброто решение.
29
8
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Не е труден,аз от слушане на китайска музика съм нучил сумати йероглифи...освен това е и много по-красив,разнообразен,богат и велик език от английския.....едно изкуство е да го говориш,всеедно че пееш като редиш слова на този език...а английския е скучна помия...
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Таке е, при комунистите се работи много и за малко пари. Останалите неща са безплатни.
27
1
 
10
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
Китайският социалистически капитализъм си чисто и просто НЕОФЕОДАЛИЗЪМ, който не вярва да отиде да провери..., бяхме там преди две години в командировка с колеги, контраста между различните провинции е шокиращ, а корупцията на "другарите капиталисти" там е пословична.псС доста готини китайки се опознахме от близо.
26
4
 
9
 
! Отговори
za 16 преди 11 години
, като ми работиш 2 години без отпуска ,по 12 часа на ден ( няма събота и неделя) за по 3 долара на ден и когато си доволен от това може да наречеш поста ми глупости...за твое сведение Силициевата долина в Китай е много по- голяма от калифорнииската и хората правят лаптопи за по 2 долара на ден.........
25
8
 
16
 
! Отговори
кон с капаци преди 11 години
България е най - великата държавабългарите сме номер едновсички други са ***
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
24,да бе,направо опашки има,и списъци на мераклии.Чакат от 4 сутринта да им доде реда...
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Китай мой човек отдавна не е комунистически, там на 100 % властва див капитализъм подобен на този в Европа през 19-и век. Ако беше останал комунистически, сега щяха да измират от глад, като Северна Корея, а единственото им производство щеше да е куртки, джапанки и цитатите на Мао.
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Представям си как трябва да уча китайски и да ходя в мавзолея да се покланям на Мао.Аре нема нужда.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Китайското посолство в София отказа да издава визи, поради многото желаещи.
20
2
 
13
 
! Отговори
Turkey преди 11 години
В Китай няма комунизъм има див капитализъм! Вижте милиардерите там са само политици! И в САЩ е така донякъде... много скоро ще свърши студената война и тия две държави ще се сблъскат според мене ...
19
5
 
8
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
това не го вярвам, няма как да стане
18
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Китай са над милиард.Един фас на улицата го метат 5 човека.Една работа за един човек я вършат най-малко петима.Заплащането е малко.Условията за живот гадни.Прилича малко на нашият комунизъм - партията намира работа за всички.
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунисти ще правят стоки за империалистите.Комунистите обаче ще продължават да отричат капитализма, и ще се борят до пълна победа на комунизЪма.
16
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заглавието на статията е безсмислено,това че ще е първа по купуване на луксозни стоки,не значи ,че ще произвежда само такива и че ще има край на "ментетата"...
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ама БВП на Китай дето е световна сила дето ще гътне всички и изобщо какви ли не чудеса прави е доста по-нисък от същия показател на България.Та тука ние си знаем кви мизерници сме си , без бъдеще как страната опустява как има 2 милиона *** и 1 милион пенсионери издържани от осигуровките на 2 милиона работещи които прогресивно намаляват.А и техните богати нещо хич не се кефят на китайските стоки всеки който може си купува нещо от американски и европейски фирми.И те надуват балона
14
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kitaj 6te naprawi edno ni6to. Ako si mislite, 4e 6te stane USA ili Germaniq ili Skandinaska strana, nqma da stane. Nqma da stane poradi ogromnoto si naselenie i izkliu4itelno ogromnata razlika mejdu prowinciq i edin edinstwen Shan Hai. Za da dostigne Kitaj SEGA6NIQ standart na USA trqbwa wytre6niq im produkt da se poka4i to4no s 1000%. A prez towa wreme zapada ne spi. Stiga ste se napywali s komentarite si, Zapada bil sgre6il, bil towa bil onowa. Da ne mislite zapada sa ***?!
13
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вечна памет за героите,които излязоха преди 23 години на площада Тянанмън на протест срещу комунистическата тирания!Над 200 000 души вчера вечерта отбелязаха тяхната памет на грандиозен митинг в Хонгконг.Разбира се,тази новина за "свободните" и "независими" БГ медии не съществува.Що така,другари?Китайската цензура ви се услажда,нали?Мечтаете ли да нахлузите ярема върху свободното слово както едно време пак,нали?
12
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Китай най-ме кефи как разрешават проблемите с корумпирани чиновници, фалшификатори на дипломи на високи постове и всякакъв род ***. Също ми харесва и отношението им към Хелзинкския комитет.