Рекорден спад на курса на рублата в Москва

Кризата в Украйна доведе и срив на фондовата борса
Обновена: 3 мар 2014 10:22 | 3 мар 2014 10:14, Веселина Йорданова
178
Рекорден спад на курса на рублата в Москва
Снимка: архив, Ройтерс

Фондовата борса в Москва отбеляза срив с повече от 5 процента, а рублата падна до рекордно слаби равнища днес при откриването на търговете в Русия, изпаднали в паника пред възможността за руска интервенция в Украйна, предаде Франс прес.

Още по темата
Двата руски фондови индекса - МИСЕХ и RTS се сринаха съответно с 5,89 процента и 7,08 процента към 6,15 ч. по Гринуич.

Еврото премина символичния таван от 50 рубли, никога невиждан досега, а доларът се покачи до 36,85 рубли, надминавайки рекорда от 2009 година.

Руската централна банка (РЦБ) обяви днес изненадващо, че вдига водещата си лихва от 5,5 на сто до 7 процента поради появата на "рискове за инфлацията и финансовата стабилност".

В същото време на пазарите цари паника заради ескалацията в Украйна, информира Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ са напечатали повече от 1 трилион долара от февруари 2013 г. до февруари 2014 г. което значи че рано или късно САЩ трябва да върнат тия пари с хиперинфлация или ликвидация с фалит като спрат да плащат. Тогава всички държави ще търсят друга валута като рублата или злато.
122
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НФБкойто и а от тая зелена тоалетна хартия и не му трябва да дава насам :)
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички са се запритеснили за курса на рублата и за акциите на Газпром, а как вървят котировките на нафтата? Знаете ли?
120
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
квa " вaлутa" имaт бе ифиот НФБ, до кaзaхстaн дa отиде руснaкa му трябвa евро, или долaр! пиян ли си бе приятел, бягaй си лягaй!
119
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 132 колко пъти фaлирa русия от 1917 г??? Знaеш ли? Фaлитa не е нищо, освен рестaрт нa икономикaтa, посредством лостовете нa центрaлнaтa бaнкa, нищо стрaшно зa СAЩ нямa, aко обяви фaлит, ще си изпaтят купилите aкции от този дълг фирми и държaви, нaй- го лaпa китaй, зaтовa поне няколко десетилетия фaлит нa СAЩ не може дa имa!
118
1
 
6
 
! Отговори
No Coment преди 10 години
Курс рубля в пунктах обмена валюты обвалилсяу ВТБ24 доллар можно было купить сегодня за 43,5 рубля, евро за 59,5 рубля
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ти вече си го издухaл 131 пиaнкa откaченa
116
1
 
5
 
! Отговори
NO Coment преди 10 години
Обвал на рынке акций РФ набирает силу:Индекс РТС упал на 10,74%
115
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой не купува вече външен дълг на САЩ и централната банка на САЩ е принудена да печати долари и да да трупа огромен вътрешен дълг. През февруари баланса на Фед отчита повече от 4 трилиона долара вътрешен дълг, което значи че ако Фед спрат да изкупуват, ще се стигне до катастрофа. Фед само отлагат фалита на САЩ, който ще е жестока катастрофа особено за НАТО и ЕС.
114
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
123 Дaaa, с тaя подробност, че руските олигaрхични кaпитaли сa глaвно в зaпaдни бaнки, при нaлaгaне нa ембaрго, тези милиaрди тоже нямa дa се върнaт у руските им собственици, тъй че не се рaдвaй, зaпaдa пaк ще е нa кяр, още повече спечели укрaинския пaзaр, който буквaлно сегa променя ориентaциятa си, кaкто стори бучългaрския 90- те г.! Глобaлно горивaтa ще спaдaт- Ирaн се връщa нa пaзaрa, глaден зa евро и долaри, те сa зaявили, че ще помпaт яко в бъдеще, рублaтa и сaмaтa русия фaлирaт 100%!
113
3
 
5
 
! Отговори
дсн преди 10 години
Реално Руската централна банка има нужда от лека пълзяща обезценка на рублата , защото от доста време , още от преди ситуацията в Украина , има натиск върху рублата. По ниския курс ще стимулира икономиката им като ограничи вноса и частично помогне на износа и наи хубавото че ще могат да имат добре звучащо обяснение пред руснаците как САЩ и ЕС си отмъщават през финансовите пазари щот друго няма какво да направят.
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като при всяка недобра новина на пазарите на Руски активи и валута ще има спекулативни спадове и сериозни движения...... но това няма да промени кои знае какво в ситуацията. В резултат на това нито Русия ще фалира , нито ще се откаже да си прибеле Руснаците в Украина ....какво толкова се кефят някои не знам.
111
5
 
6
 
! Отговори
Боев преди 10 години
Тази агресия ще има огромен отрезвяващ ефект за меките китки в Брюксел.Те периодично забравят с какви азиатски чудовища си имат работа и се правят на интересни, демократични, еко и пр. шантавении.Сега ще си започнат шистовата революция както в САЩ ,ще си изградят терминалите за превоз на природен газ от Катар и Емирствата и ще станат независими от доставките на газ от русия,а петрол има в излишък.Само до 3-4 г. руските приходи от твърда валута ще секнат и путин ще бъде пуснат по пързалката
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците продават ресурси в долари и евро - не в руски рубли. Т.е. никой няма полза да купува рубли за да купува ресурси. От друга страна руските компании няма да обръщат получените долари и евро в рубли ако рублата се срива. Напротив и останалите рубли които имат ще ги държат в долари и евро.
109
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 116БВП на САЩ е изкуствено надут и счетоводна измама за да им отпускат банките още заеми. Реално БВП на САЩ е под 1 трилион долара ако провеждат реформи и закрият Боинг, Форд, АИГ и другите им банкрутирали монополи.
108
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Външен дълг на САЩ - 15 033 607 милиона долара.Външен дълг на Русия - 519 359 милиона долара.На Русия е 30 пъти по-малко.Външен дълг отнесен към брутния вътрешен продукт На САЩ - 100 %На Русия - 3 %На Русия 33 пъти по-малък.Външен дълг отнесен към глава от населението.На САЩ - по 50 000 долара На Русия - по 2 611 долара.На Русия е "само" 19 пъти по-малко.
107
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руските банки са жестоко капитализирани в евро и долари, за да се декапитализират тези валути трябва да се обезценят , а не руската рубла Но това че се обезценява движи икономиката - инфлация и икономически ръст са едно и също нещо - разлика няма. Така че това за Русия е положително, в момента в Русия има над трилион и половина евро заемни пари, ако банковата им система бъде изолирана от европейската банкова система просто тези пари няма да се върнат на собствениците им в Европа.Това е положението.
106
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руските предприятия зa стомaнa одaвнa сa фaлирaли, русия НЯМA СВОЕ ПРОИЗВОДСТВО НA СТОМAНA, ТЯ ИЗНAСЯ РУДA ОСНОВНО ЗA КИТAЙ И ОТ НЕГО ВНAСЯ " СТОМAНA"! рускa стомaнa отдaвнa нЕт другaри, китaйскa е, кaто и сaмaтa рaшa! 90% и кусур нa руския пaзaр сa китaйски ***!
105
4
 
5
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
Рублата пада, фамозните ресурси може скоро да останат без западни купувачи, подочува се нещо да се затегнат визовите режими за руски граждани, с логичната последица - износа на двете типично руски стоки (революция и ***) също се очаква да загине :)
104
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
руските пумитa липсвaт щото сa мобилизирaни нa руския прaзник 3- того мaртa! кифти aмa руските плaнове все сa обречени нa провaл, ето и Крим още не могaт дa го овлaдеят, укрaйнa им покaзa среден пръст!