Колата ти е "трошка" - прекратяват й регистрацията

Евродиректива въвежда степени на допустими неизправности
132
Колата ти е "трошка" - прекратяват й регистрацията
Снимка: Булфото, архив

Прекратяват регистрацията на автомобили, за които се установи, че имат сериозни неизправности. За тази мярка, съобщи пред bTV началникът на Пътна полиция Бойко Рановски.

Ще има степени на допустими неизправности и тези с най-сериозни ще бъдат спирани то движение, докато собственикът не ги отстрани. Това ще стане факт още в началото на идната годината, тъй като е европейска директива, а депутатите вече са го одобрили на първо четене.

Още по темата

Досега регистрацията на автомобила се прекратяваше, ако липсва задължителната застраховка "Гражданска отговорност”.

Заради това от движение са спрени над 850 хиляди автомобила.

Отписват се и колите, чийто шофьори са заловени за карат без свидетелства за управление, пияни са били или дрогирани.

След няколко месеца тази мярка ще се прилага и за колите, при  които са установени сериозни неизправности.


Причината за мярката е освен европейскта директива а и фактът, че състоянието на автопарка оказва съществено влияние върху пътните инциденти. А нашият е доста остарял.

Шофьорите одобряват идеята.

И докато контрола и санкциите спрямо шофьорите се увеличават, то според проф. Румен Миланов е време е да се обърне внимание и на пътищата. КАТ нямат данни колко от катастрофите заради лошата пътна настилка или други неизправности на пътя.

От години обаче се знаят участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия. Липсата на поддържка на пътя е огромен пропуск в каузата за пътна безопасност, категоричен е професорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
18
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименМислиш ли, че на тази "територия" на някой му пука, колко ПТП- та са станали, причината за тях и колко хора са загинали?Проявява се някаква "загриженост", защото могат да се изкарат някакви пари.От, колко години уж ще спират каруците и ще глобяват, но там е "сухо"!
96
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А европейската директива за 760 лева минимална заплата кога .Ослушват се
95
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко катастрофи са станали в България, заради тези "сериозни неизправности" и какъв процент са от общия брой на катастрофите? Нула или нула?
94
0
 
20
 
! Отговори
До Механика преди 6 години
Пожелавам ти на собствен гръб да изпиташ цялата тази дивотия, която сега се пердлага. Применрно - катастрофа, с огънати ламарини, но колата не може да се движи, докато не се оправят. КАТ ти дерегистрира колата, защото това е "сериозна неизправност" и започваш ходене по мъките. Сервиз за ламарините, КАТ за временни номера, КАТ за регистрация, общината за промяна на регистрационните номера, застрахователя за анекс за промяна на регистрационните номера. Забравих ли нещо? Дано го разбереш най-накрая
93
11
 
2
 
! Отговори
Механика преди 6 години
До 96 нещо нещата не са ти ясни ,дадох ти пример,но когато идеш на преглет ,с някоя масларка дето повече тече масло ,отколкото гори,какво да мине ,щото видиш ли има четри колелета и даже спира,а ,че изхвърня повече вредни газове от парен локомотив ,това не е от значение,това ли е нормално,айде стигате сте писали глупости.
92
5
 
9
 
! Отговори
Механика преди 6 години
Аз имам кола която е на 50години ,но понея няма нищо коетода не работи или да има луфтове,минавам всяка година техн.преглед и всичко е нормално ,така ,че не се оплаквайте ,това вие сами трябва да го спазвате а не да ви се правят закони ,но Българинат е свикнал все между капките,ако можеда излъже ,да не плати ,най добре,мисли си ,че е недосигаем и когато му бръкнат в джобчето се почва една тирада,мака ти жална,айде със здраве и от догодина по малко таратайки по пътищата.
91
0
 
15
 
! Отговори
До 94 Механика преди 6 години
Дано се намерят депутати, които да мислят трезво и да отхвърлят тази безмислица, която се предлага сега.
90
1
 
9
 
! Отговори
До 94 Механика преди 6 години
Правиш ли разлика между спиране от движение и прекратяване на регистрация? Очевидно не правиш и според теб заради една изгоряла крушка трябва на автомобила да му се прекрати регистрацията. Това си написал - ти си за.
89
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МеханикаБраво, един трезво мислещ.
88
7
 
4
 
! Отговори
Механика преди 6 години
Верно е ,че Българинат има къса памет,айде сега всички който плачат ,за времето преди 1989година,си припомнят как се минаваше технически преглед в България ,забравихте ли че заради една крушка ,ви спираха москвето,а да не говорим за разбит шарнир или накраиник,много правилно е това решение ,защото това си самоубийство и убийство на пътя,имаш сериозни неизправности ,колата на трупчета докато се отстранят,аз съм,, ЗА ,,
87
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Ххах, смени си ника на "Героят на работническата класа", моля те.
86
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
До До 85 ГоспожицатаЯвно "госпожицата" все още "намира" пари, но като стане "госпожа"/което е много разтегливо понятие/ ще започне все по-трудно да ги "намира"!П.С. И ако не знае за пари се работи а не се "намират"!
85
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 85 ГоспожицатаНе съм госпожицита, но последния който ми точеше в нафта, още не са му намерили тленните останки.
84
2
 
17
 
! Отговори
До 85 Госпожицата преди 6 години
Явно не си шофьорка и по-добре. Изправен във всяко отношение автомобил искат да карат всички, но а познай защо това е невъзможно. Например катализатора ти го крадат, купуваш нов, след седмица и новия го крадат, колкото и пъти да повтаряш покупката на нов катализатор, толкова пъти ще ти го откраднат. Ти какво предлагаш в случая - предлагаш да намеря пари през ден да купувам нов катализатор и пари за монтирането му, това ми предлагаш. Що не си ...
83
0
 
17
 
! Отговори
Е да преди 6 години
А кои неизправности са "сериозни" и кои "несериозни" сигурно ще решава същият корумпиран катаджия.
82
2
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Бате Бойко се чуди как да напълни хазната а иначе аспаруховият мост 1 милион за 100 сто метра и то на равното не на конструкцията,със злато Варна я прави ще е по евтино
81
0
 
5
 
! Отговори
Марто преди 6 години
Тази идея е равна на мечта.Кой пункт за ГТП ще спре някой от движение.Ами нали после ще фалира.
80
4
 
14
 
! Отговори
Пътното преди 6 години
КАТ нямат данни,колко % произшествия са по вина на пътя!Евалла!Ако се направи малък разбор,ще се окаже,че и високата скорост не е главния виновник.С нея прикриват отнемане на предимство и незнание на правилника.Както и нагли немаказуеми пешеходци!
79
19
 
12
 
! Отговори
Госпожицата преди 6 години
Да спират всички стари трошляци,и пушещи отрови автомобили,като нямаш пари за изправна в всяко едно отношение автомобил,няма да караш.Намираш пари за такава и караш.
78
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гробарите се чудят как още и още да скубят хората