С 60/40 може да подпомагат вече фирми с 40% спад в приходите

За тези с 30% спад се обсъжда помощта да е 50%
Обновена: 18 юни 2021 11:05 | 18 юни 2021 11:05, Веселина Йорданова
9
С 60/40 може да подпомагат вече фирми с 40% спад в приходите
Снимка: БГНЕС

Фирмите със спад на приходите над 40% ще се възползват от мярката 60/40. Това предвижда нов дизайн на схемата за подкрепа на заетостта, според БНР.

Досега предприятията трябваше да доказват намаление от 20 процента.

За фирмите със спад на приходите от 30 на сто държавата ще поема 50 процента от заплатите и осигуровките, а останалата половина ще е за сметка на работодателите.

Бизнесът ще доказва приходите си спрямо същия месец на 2019 година. Очаква се новият дизайн на мярката да се обсъжда във вторник на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, а в сряда да бъде гласуван на заседание на правителството.

Синдикатите и работодателите настояваха мярката да се трансформира от "60 на 40" в "75 на 100", но за да се случи това, е необходимо да има действащо Народно събрание, което да уреди законов регламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Ау преди 2 години
И на мен семейния ни бюджет падна кой ще ме финансира.чаксм помощ.какво ме интересува бизнеса им.чом си е сложил главата в торбата да му бере гайлето.и аз имам помощ, защото парите в семейството ми не стигат. Ай сиктир стига сте ги гушили тия фирми беее.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ще са с над 40% спад. Българинът е тарикат, особено когато трябва да доказва спад в доходите. Мутрите пък въобще няма да ги проверяват - те служебно си получават по програмата 80/20.
3
0
 
1
 
! Отговори
Бау преди 2 години
ох, това пък както дойде тук....
2
2
 
0
 
! Отговори
Бау преди 2 години
някой трябва да излезе по телевизията и да обясни как се тестват ваксините и защо старите са отнели много години. Основното перо на ***. "Ама те не са тествани!". Повтарят ли повтарят без да се поинтересуват "Защо станаха толкова бързо?"
1
0
 
0
 
! Отговори
Баце преди 2 години
До АнонименНе, защото Баце отдавна свърши тая работа с документиран резлтат по нощни шкафчета