602 чужди компании ни пратили писма с намерения за инвестиции

Петков доволен: Сега трябва да ги реализираме
Обновена: 6 юли 2021 17:01 | 6 юли 2021 17:00, Веселина Йорданова
162
602 чужди компании ни пратили писма с намерения за инвестиции
Снимка: БГНЕС

602 чужди компании са написали писма за намерения за инвестиции за пет седмици. Това съобщи служебният министър на икономиката Кирил Петков на брифинг в министерството.

По думите му потенциалът в тях е за 32 млрд. лева, но колко ще станат факт, ще видим в бъдеще. Резултатите са от инициативата за съревнование между търговските ни представители по света да представят страната ни на външните пазари.

Министърът заяви, че е изненадан от големия брой на писмата и че очакванията му били за не повече от 300.

129 писма са с директни намерения за инвестиции, със заявен интерес са 218, а 255 писма са за сътрудничество.

"След като имаме толкова желаещи фирми да инвестират в България, сега трябва да реализираме и голям част от тях да станат реални инвестиции. Още в събота ще можем да обявим една от тях като директна инвестиция в нашата страна. Тогава ще подпишем и меморандум", каза икономическият министър.

Намеренията на европейска компания са да строи завод за електромобили извън София.

Изпълнителния директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев смята, че чуждестранните инвестиции могат да се използват като рекламни кампании на България в чужди държави.

Служебният министър на икономиката показа дипломата си от Харвардския университет в отговор на въпрос за появили се твърдения за нередности около завършеното от него образование.

Завършил съм в топ 10% на моя клас, заяви той.

В Харвард се е обучавал две години, пълната магистърска програма от 2005 до 2007 г. От 900 човека съм бил в топ 90-те студента на моя випуск, каза още Кирил Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БокоТи искаш да кажеш, че българското законодателство е адекватно при този ,,режим в момента'' и съответно може да разчиташ на него? На човека, който е прибрал повече милиони от схеми от колкотото километри магистрали е направил... Разбирам че сте тежко промити, но аз някой, чиито цености и акъл са ми под нивото на което съм бил като ученик, НИКОГА няма да зачета за мой лидер! А начина по който ти завършва изречението показва какво е тази шайка престъпна
53
1
 
12
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
До самоковец. Дори и така да е, това не означава, че може да бъде успешен министър, защото за тази работа трябват по-други качества. Той и царят беше с 5 езика, университети, аристократ и какво направи, а?
52
12
 
7
 
! Отговори
Специалист преди 2 години
Абе с диплома от Харманли може да ръководиш всичко в гербаджийска България.
51
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6 - А ти какво си изкарал? Курс за чистачка в Макдоналдс? Човекът си оставил бизнеса, да дойде да ти оправя кенeфa, ти си тръгнал да го обиждаш!!! - ------------ - Ако този човек има работещ бизнес, никога няма да го остави!
50
0
 
12
 
! Отговори
До50 преди 2 години
Само написах, че няма такъв университет както го е написал и това е факт. Аз съм учил в Ковънтри
49
16
 
9
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Жалка история , изредили се простаци от партията майка да плюят човек който има желание и работи за България ...тръгнали да му подценяват образованието , абе по друго ще си да е пожарникар или охранител!
48
7
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
..Обаче:-Ето и мнението на един г-н "Никой"../демек "ПроСоТо"../:-Данъчната политика ТРЯБВА да се обърне на 180 градуса!..Данъчното облагане ТРЯБВА да стане НЕ "плоско"-с 10 процента,а ПРОГРЕСИРАЩО!...Както е в повечето развити страни по света!../В някои ставката стига до и над 50 процента,в зависимост от дохода../..А "ПРИТЕГАТЕЛНАТА СИЛА",която би довела инвеститори у нас да стане СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНА и ИСТИНСКОТО ПРАВОРАЗДАВАНЕ!..За сега САМО възможността за бързи и лесни печалби привлича "и
47
15
 
9
 
! Отговори
Самоковец преди 2 години
Забавно е как някакви тотални неграмотници и неудачници, обсъждат човек направил милиони и завършил в Харвард.
46
4
 
16
 
! Отговори
РоРо преди 2 години
Никаква магистратура не изкарвал!А дистанционни курсове
45
8
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Верваме ти Кире, всичките искат да правят заводи в Монтанско , Врачанско , Плевенско, и Полски Тръмбеш! Най им харесва инфраструктурата в Сев.България, и затова вероятно спряхте магистрала Хемус! Или как беше, не сте я спирали, само сте блокирали сметките на Автомагистрали! Сигурно защото Бойко щял да си строи магистрала и да мине по нея! Уникални недоразумения! Единствената ти хвалба засега е ...че с минал през Харвард!
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До30 Единбург Бизнес Скул е част от Хериот Уот университетът но е съвместен с МБА програмата, съответно надграждаш над стандартния мастър, заедно със студенти от Единбургския университет. Накрая получаваш диплома от Хериот Уот, втория реномиран в града и в топ 200 в света, и аз ли да снимам дипломи..
43
1
 
9
 
! Отговори
До46 преди 2 години
Много си заблуден да знаеш
42
5
 
18
 
! Отговори
До42 преди 2 години
Незнам колко е прочел но по приказките които приказка може да направи впечатление само на полуграмотен човек!Приказва само празни шаблони изрази като селски даскал пред краварка
41
10
 
16
 
! Отговори
Бай ганьо преди 2 години
Този клоун докога ще ни баламосва с глу.постите си. И аз имам над сто покани за един ден от мацки за секс, ама нито имам пари, нито те ще легнат с мен като видят колко съм грозен и беден.
40
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 41Айде ходи плати в Харвард и изкарай скромната магистратура да те видя... Мастърите на запад не се подаряват както тук, а костват супер много усилия, злобата на малките душици не излезли от квартала е смазваща.. Едно време почитахме начетените, сега търсим тарикатите.. За това нямаме интелигенция, но си имаме премиер престъпник и си го търпим 10 години.. И между другото - в първите 90 от 900 е ясно написано, хайде да не манипулираме видното, че Герберите сте жалки вече..
39
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата им работа са чистки, уволнения, обвинения без доказателства, предпотложения, усещания, вероятности и бъдещи планове. Задачата ви, бе да организирате изборите, не да чертаете проекти с 10 години напред.
38
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие не бяхте ли само за изборите? Да не сте решили да векувате в Министерския съвет? То бива наглост и безочие, но вашето е уникално.А какво да направим, да върнем отново ББ ли. Знам че е завършил като номер 1 престижната Магнаурска школа в Симеоново в елитната специалност пожарникар.
37
14
 
7
 
! Отговори
До Монката преди 2 години
Искаш да кажеш, че Боко и неговите хора не са калинки и не биха направили поразии? Но пича, който е чел два вагона книги повече от празната тиква и компания и е пълен с хъс и енергия е Калинка? Кажи честно що сме на първо място по бедност в развита Европа!? И между другото последните 10 години симпатичните тиквеничковчета имат заслуга за тая грозна статистика, а не пича отгоре! Живи и здрави, дано поне взимате някой лев за безумните ви коментари.
36
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОК, разбрахме изкарал е 2 години магистратура в Харвард, платена, което може всеки който има пари да я плати. От 90 е в топ 90. Не е следвал в Харвард пълния курс на обучение, 4 години за бакалавър. Не е нужно, да се хвали толкова с 2 години магистратура. По-важното е, за кого сега, работи и чии команди изпълнява. Всички знаят, кой плати преврата /криминално проявения Божков/, как без да да са избирани от българите, сегашните министри управляват, до изборите на 11 юли.
35
1
 
12
 
! Отговори
До30 преди 2 години
В единбург няма такъв университет.