602 чужди компании ни пратили писма с намерения за инвестиции

Петков доволен: Сега трябва да ги реализираме
Обновена: 6 юли 2021 17:01 | 6 юли 2021 17:00, Веселина Йорданова
162
602 чужди компании ни пратили писма с намерения за инвестиции
Снимка: БГНЕС

602 чужди компании са написали писма за намерения за инвестиции за пет седмици. Това съобщи служебният министър на икономиката Кирил Петков на брифинг в министерството.

По думите му потенциалът в тях е за 32 млрд. лева, но колко ще станат факт, ще видим в бъдеще. Резултатите са от инициативата за съревнование между търговските ни представители по света да представят страната ни на външните пазари.

Министърът заяви, че е изненадан от големия брой на писмата и че очакванията му били за не повече от 300.

129 писма са с директни намерения за инвестиции, със заявен интерес са 218, а 255 писма са за сътрудничество.

"След като имаме толкова желаещи фирми да инвестират в България, сега трябва да реализираме и голям част от тях да станат реални инвестиции. Още в събота ще можем да обявим една от тях като директна инвестиция в нашата страна. Тогава ще подпишем и меморандум", каза икономическият министър.

Намеренията на европейска компания са да строи завод за електромобили извън София.

Изпълнителния директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев смята, че чуждестранните инвестиции могат да се използват като рекламни кампании на България в чужди държави.

Служебният министър на икономиката показа дипломата си от Харвардския университет в отговор на въпрос за появили се твърдения за нередности около завършеното от него образование.

Завършил съм в топ 10% на моя клас, заяви той.

В Харвард се е обучавал две години, пълната магистърска програма от 2005 до 2007 г. От 900 човека съм бил в топ 90-те студента на моя випуск, каза още Кирил Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
22
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Баси хвалипръцкото. Почна много да дразни с ежедневните си брифинги и обиколки по студията и да си приписва чужди заслуги. Ако ще подписват в близките дни финален договор с голяма фирма, ние знаем колко време и как се подготвя такова нещо. Какво ни прави на балами, преговорите са стартирали поне преди година, а вероятно и повече, и заслугата е изцяло на предишните управляващи.
73
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30 "Та давайте, пишете в ползва на тиквата и хейтете алтернативата срещу 20 ст. на комен или ей така от злоба, после вие ще живеете в селски ***" Този медал си има и обратна страна: опасно е да се лансира името, а не да се гледа какво се прави. Затова, ние, които сме възпитаници на германски университети, гледаме какво върши господина, а не с кой или къде е завършил. Трябва да кажа, че засега не е много убедителен на мястото си. Знам ли, може още да свиква. :)
72
2
 
16
 
! Отговори
Стипендиант преди 2 години
Ами, той и Сергей Станишев все със стипендии стана и премиер ! Ама стипендиите ги плащах аз, баща ти, ***........
71
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Язовиро съвсем забрави, че още първата седмица от мун..ьо-царуването хиляди инвеститори си изтеглиха парите от българските банки и приключват с инвестициите си, а и по принцип не смеят да инвестират тук, тъй като се страхуват тъкмо от комунистите - "революция", преврат, национализация и впоследствие - приватизация. Е, това в България вече е ФАКТ - някой трябва да е луд, за да си пъхне главата в устата на вечно ненаситен змей. Нищо де, вЕрваме ти!
70
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да и Рашката е учил в местната кръчма е завършил пресушаване на дамаджани, ама има къща 800 квадрата с 12 тоалетни и още 18 други къщи и апартаменти из страната.
69
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха,ха,ха! 72Сигурен ли си, че е откраднал от работещите българи и с тия пари е учил? От 30 и кусур години границите са отворени и хиляди българи учиха или учат в чужбина. Всички ли с крадени от работещите българи пари? За стипендии да си чувал? Или за заеми? Или не си излизал по-нататък от Драгоман?
68
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анонимните войни на ГЕРБ (тесни комунисти) коментират яко тука
67
7
 
24
 
! Отговори
Ейййй,будали! преди 2 години
Само си спомнете как един хазартен цар ни лигавеше, че щял да ни оправи за 800 дни !!! Сега погледнете това "харвардско"... и гледате как само за 80 дни подкара България към пропастта !! Ама с гледане всички си падаме в тази пропаст ! А тоя ще се изнесе на друго място да харчи награбеното у нас !
66
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този защо ли ми прилича на Милен Велчев, дошъл си да ни оправя и възнаградил се петзвездни хотели за десетки милиони.
65
3
 
13
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Да благодари на Борисов,че тоя нищо не е направил за едно писмо дори.
64
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До смяхИ не бяха ли на горския цар хората сто пъти по-успешни от царя на тиквите? Тука е едно безвремие, там започна да се вижда малко по-цивилизовън период за България поне. А единия си е прибрал 5 имота, другият направи смазващи схеми и създаде ***..ти олигархичните маймуни. Сега една въдица да хвърлиш ти искат 20% комисионна за партията..Настана време в което без благословията на всевишния и павилион за вестници не можеш да отвориш.. И то 15 години от както сме в ЕС...
63
5
 
19
 
! Отговори
Ха,ха,ха! преди 2 години
Тук някой написал : "Човекът направил милиони и учил в Харвард " !!!! А бе, като е толкова печен и милионер, какви ги дъвче в България ? Тук най-много да си загуби милионите !!! Кого обсъждате? Едно комунистическо ***, похарчило по света стотици хиляди ,откраднати от работещите българи ! Този "харвардски" екземпляр върти далаверки на дребно в държавта ни и ще се изнесе извън нея веднага след като ошушка някой и друг милион !!!!!!!!! Кого лъжете ,бе , мангарсали?
62
6
 
21
 
! Отговори
Той преди 2 години
Киро Язовиро показа фалшива диплома от Харвард.
61
4
 
17
 
! Отговори
смях преди 2 години
То и на горския цар министрите му бяха юпита , завършили в престижни университети и напуснали международни компании с по 20 хиляди долара заплати на месец, за да станат министри с по 2 хиляди долара. После се разбра за какво става въпрос, заплата 2 хиляди евро, ама се оправиха за 700 дни с хотели и какво ли не за милиони.
60
7
 
23
 
! Отговори
Говедар преди 2 години
Ако си наистина завършил в харвард няма да източиш язовир и да обвиниш че друг го е източил и да се снимаш сякаш си открил сделката на века .сериозен човек не прави елементарни неща
59
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До50То аз съм човека, който го е написал, просто като гледам нивото тук, реших да не влизам в детайли с имената да не объркам Герберския електорат, че като ги гледам тия беззъби злобари по Тв-то дето подскачат около тиквата и лошо ми става.. Ковънтри е хубав град, една мацка от БГ беше направила бакалавър там и бяхме колеги. Рядко пиша по форуми, днеска ме жегна, ама тия промити мозъци няма да чуят нищо така или иначе, та с това и приключвам, успех след Ковънтри, дано върви по вода!
58
4
 
21
 
! Отговори
дам преди 2 години
Хахаха. . . Тези калинки се бъзикат с хората. Какъв електромобил ще се прави в България със 140 милиона инвестиция, да не би да говорим, за блъскащите се колички по лунапарковете.За сравнение, Тесла строят завод в Германия за 5 милиарда, а Фолксваген щеше да строи завод в България или Турция за 2 милиарда.И точно в деня преди изборите в Събота щели да подписват предварителен договор.Пародия
57
5
 
19
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Не се разбра,това да източи язовир за да спретне компромат, Кирето в Харвард ли го научи?
56
4
 
15
 
! Отговори
РоРо преди 2 години
Ха ха ха ,къде са му милионите?Милионите ще ги има като излезе от властта с пликовете които сега получава
55
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господа герберасти, не забравяйте, че когато бяха обявени имената на хората в служебното правителство, вашият Вожд заяви, че изборът е прекрасен.

Спонсорирани публикации