Ще върнат ли работодателите служителите си в офиса?

Украинските бежанци нямало да вдигнат икономиката ни
47

Два дни до края на извънредната епидемична обстановка. В страната предстои много служители да се върнат на работа в офисите. Има ли варианти работата от вкъщи да продължи?

"Има два вида служители - които се чувстват по-добре вкъщи, и други, които искат да се върнат в офиса. Важно е как това се отразява на компанията, но ако служителите са по-продуктивни от вкъщи, биха могли да останат", посочи председателят на Българската конфедерация по заетостта Надя Василева в студиото на "България сутрин".

Факторите, които работодателите вземат предвид, решавайки дали да прекратят хоум офиса, са най-вече продуктивността на служителите, как се чувстват те и ограничаването на разходите. "За тях е определено много важно сметката им да излезе", категорична е Василева.

От конфедерацията по заетостта правят на всеки 6 месеца проучване, като в последното има интересно откритие - много компании ще искат да назначават, но въпросът е дали ще има кого.

"Знаем колко украинци са дошли в България, но не знаем колко са наети на работа. Не искам да се заблуждаваме, че украинските граждани ще помогнат на нашата икономика, защото едно е човек да си търси работа, друго е да бяга от война. Не можеш да интегрираш хора, които не искат да работят", изтъкна председателят на Василева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ България ще спечели, само ако целенасочено привлече хора от трети страни навън за работа.

"Или ако няма такива готови, да се превърнем в обучителен център, където да идват тези хора. Част от тях да остават и други да продължат своята кариера навън", предложи Василева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: офисхоум офис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
До Анонимен 43 : Да, виждам че НЕ МИСЛИШ.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние няма да се връщаме в офис защото отдавна нямаме. Шефът се отказа да не плаща наеми и консумативи, а и за нас е по изгодно, особено на тези които са от провинцията и плащат наеми. Оставаме така да работим от вкъщи и занапред.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да им плащат парно, чистачка, компютър, телефон, ток, вода? Да бе да, я да си плащат всичко дома, и без това нищо не ми изкарват, едвам свързвам за Малдивите, за джипарата и за нови джуки на смукача.
31
2
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
До Програмист гледай да не ми ти се падне някой *** 120 кила за жена . Че някой като ти обърка пратката и гледай кво става . А и не знаеш какво ми е образованието и с какво се занимавам . Ама ми е ясно че не си стъпвал в завод . Камо ли да пишеш софтуер за завод . Я сподели какви езици си използвал .
30
3
 
1
 
! Отговори
гошето преди 2 години
У испания , всички дейности които не са на 100 процента натоварване към фирмата са изнесени . Всички тия с хоум офис - ще ви накарат да си плащате осигуровките сами . Тоест на граждански договор . Ако не искате - аре чао .
29
2
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
До Програмист Докато накрая не дойде и твоя ред - да ти пратят вместо жена и деца един голям робот и два малки .
28
2
 
4
 
! Отговори
Приключва преди 2 години
Ще искат поне три дни присъствие. В които ще има контрол. После останалите два ще си вкъщи, а друг ще ходи на твоето място. Спестяват от офис площи. Всички наведнъж няма да целят да приютяват. Но само вкъщи скоро ще свърши.
27
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ще се върнат само тези,които желаят да са в офиса.Повечето компании няма да въведат принудително връщане,защото рискуват да си загубят служителите.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Някой ако успее да ми обясни тези с изнежената бяла кожичка какво вършат на компютър освен да цъкат по клавиатурата като секретарки, ще го призная." - кво да върша, вчера спах 5-6 часа е са се събудих от нощната дето свършва в 7, наспах се още в 6 сутринта. А кво върша ли? Нищо, освен, че вкарвам 4-5 бона в икономиката на България. Ти колко вкарваш в икономиката ни, ако не е тайна?
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28 - Тоя "хибриден" режим не го разбирам. Според мене енякаква тънка лайнса, да наемат половин офис. Без малко да приема таква работа. Казаха "до 6 месеца дистанционно". Тозно говорихме за заплата и попитах "кога и как мога да позлвам 6-те си месеца". Планът беше, да се върна в България, но да продължавам да си гледам бизнес интересите, а това в София, просот нямаше как да стане. Те ми каа "миии еидн ден у офисааа, един ден у вас" ... Ужас!
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пепино - Не знам защо толкова мразиш хората, които имат по-лесен живот от твоя. Те не са взели НИЩО от теб.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При нас въведоха преди дни опция за 100 процента ремоут и след пандемията. Но работим в тясно специализирана сфера и мениджмънта ни угажда. За нискобюджетните аутсорсинг фирми от друга страна се говори за връщане в офиса или хибриден режим с поне 3 дни седмично на място.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 24 - 5 човека могат да произвеждат хляб за 10000. Работата е, че е сравнително лесно и почти всеки може да се научи. Земя много, техника мног и сравнително евтина, мрежи за дистрибуция колкото искаш. Конкуренцията е голяма и затова хляба струва по 1.5 ,а не по 15-20 лева. Ако искаш, нека се вънем в 17-ти век, че 80% от дохдотие на човке да са само за храна.
21
5
 
4
 
! Отговори
Работодател преди 2 години
Украинските бежанци са свежа евтина работна ръка, това ще помогне на бизнеса да намали разходите за заплати и да увеличи печалбите си.
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказа се, че може и без офисни мишки. Онлайн хляб не се произвежда.
19
9
 
3
 
! Отговори
пепино преди 2 години
Всяка втора кифла с домашен офис се чекне че нямало да се върне в офиса - ще се върне и то ще бъде първа писта . Като скръцнат инвеститорите - и всички жабета се умълчават .
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да. Болните не са намалели драстично, но трябва да спрат субсидиите и т.н , затова е по-удобно всичко да отпадне.
17
2
 
8
 
! Отговори
Как така преди 2 години
"1698 нови болни от коронавирус, починали са 18 души" - това е към 10 пъти по-зле от момевта, който ме пратиха вкъщи!
16
6
 
3
 
! Отговори
пепи преди 2 години
До изнежен - я пробвай пак . Тия знания за тези дейности са научени в завода . Няма как да знаеш как да оптимизираш завода , ако не си бил там . Затова говоря . Знания се трупат в колектив . А не вкъщи като повиваш пелените . А фирмите искат знания . А не памперси .
15
2
 
10
 
! Отговори
Р0ботодатели преди 2 години
Мечтайте си, повече на Тръстиката - Връщане няма, Затваряйте Плантациите!

Спонсорирани публикации