СТО прогнозира глобална рецесия, светът е в множество кризи

Несигурност, климатични сътресения, растящи цени на храните
21
СТО прогнозира глобална рецесия, светът е в множество кризи
Снимка: Pixabay

Генералният директор на Световната търговска организация (СТО) Нгози Оконджо-Ивеала прогнозира днес "глобална рецесия", в момент когато светът е в плен на "множество кризи", предаде БТА като се позова на Франс прес.

Г-жа Оконджо-Ивеала, която говори на откриването на годишния обществен форум на СТО в Женева, подчерта, че преди това организацията е очаквала "възстановяване след пандемия".

"Сега обаче трябва да се изправим пред това, което изглежда като наближаваща рецесия", каза тя, след което уточни, че става въпрос за "световна рецесия".  

"Мисля, че сме се запътили натам. Но в същото време трябва да започнем да мислим за възстановяване. Трябва да възстановим растежа", добави тя.   

Тя обаче подчерта, че ситуацията е "много трудна", тъй като светът е изправен пред "множество кризи". Несигурност, климатични сътресения, растящи цени на храните, толкова много "едновременни екзогенни сътресения", които отслабват света, по думите на шефа на СТО.

Но "трябва да помислим какво трябва да направим, какви политики трябва да следваме, за да възстановим растежа", каза тя.

В краткосрочен план първата й безпокойство е да знае "как да гарантира продоволствената сигурност" в света, обясни още тя, като добави, че е загрижена и за въпросите на достъпа до енергия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: рецесияСТОкризи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Аман от наркомани преди 1 година
НАркоманите на власт внушават растеж вкл на производството на анти земни,анти слънчева система ,анти климатични и анти човешки оръжия инсталирани в всякаква техника вкл с лични карти,телефони,камери,скенери,автомобили,дигитлано холограмни оръжия в сателити,кораби,самолетим цигарени пакети.. Произвеждат се милиарди анти климатични оръжия дневно...
18
0
 
0
 
! Отговори
Аман от бандити преди 1 година
ТАзи тн световна търговска нанесе огромни щети на популацията от хора като принуди подставени на власт да увеличат пенсионната възраст..
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Банките набълбукаха с кредити маса народ последните 2 години и сега ще им съдерат 10 кожи от гърба с лихвите но българина си е *** и глупав,до оня ден слушаше брокерите да купува имоти сега ще му се види тесен света .
16
1
 
16
 
! Отговори
Глобалиста преди 1 година
Средната класа ще плати за всичко с обедняването си.На бедния няма какво да му вземеш.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"климатични сътресения" тоест, каквото се случва всяка година от милион години? И периодично по-сериозни през 10-20-50 или 100 години? Май всички проблеми в момента са насила и нарочно създавани? Цени на горива, недостиг на храни? Що ги създавате нарочно и насила, а?
14
0
 
8
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Обществов кието петрола е по важен от житото и водата едва ли не, нищо добро не го очаква. Всички копаят гроба на Русия, а тя има и жито и вода и земя и злато, петрол, диаманти и ха да видя как ще й ги вземат. Мечтата им е да я орслабят и да се разпадне сама. Ама има да чакат. Войната в Украйна само ще я направи по силна.
13
0
 
3
 
! Отговори
Чичо Ваньо преди 1 година
Най-важното е да ми се не вкисне виното...и жената да не набара ракията, де съм я скрил.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние от 30г.Сме в рецесия
11
0
 
8
 
! Отговори
Глобалиста преди 1 година
Икономиката ще навлезе в стагфлация.
10
0
 
17
 
! Отговори
Глобалиста преди 1 година
Глобална революция няма да допуснат.Ковида беше за тест на стадото.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сто на сто сме вече в рецесия.
8
1
 
21
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЩЕ ОСТАНАТ СТАБИЛНИ САМО ДЪРЖАВИ С ГОЛЕМИ ПРИРОДНИ БОГАТСТВА И ПРОИЗВОДСТВО НА ХРАНА !!! ПОЗНАЙ ОТ РАЗ ......
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глобалната рецесия току доведе най-сетне глобалната революция, Илич ще е доволен.
6
2
 
20
 
! Отговори
Депресия преди 1 година
Ние минаваме в депресия след рецесия!! Цените скачат всеки ден (неконтролируемо е следващата стъпка). Това не е рецесия, а при хранителните продукти някой стоки са с 100% повишение, което е 100% инфлация. Защо не се говорят тези неща? Кажете истината. Затворете тези учреждения които говорят за 12% инфлация - просто ги уволнете, за да разберат реалното лице на инфлацията. Масови безработици, повишаване на цените и обезценяване на валутите поради непрекъснатото им печатане.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си взимам чаршафчето значи и към гробuщата..
4
3
 
27
 
! Отговори
Глобалиста преди 1 година
Запада е фалирал и вече това не може да се прикрие.
3
3
 
15
 
! Отговори
Глобалиста преди 1 година
Всичко това което става не е случайно.Всеки трябва да се спасява сам.Обедняването е жестоко.Скоро ще има хранителни банки в големите градове.
2
3
 
27
 
! Отговори
Клаус Шваб преди 1 година
До 2030 няма да притежавате нищо и ще бъдете "щастливи". Само продължавайте да пасете.
1
8
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Браво на госпожа Оконджо-Ивеала, но също така и на българския лидер г-н Радев, който вдъхновява госпожа Оконджо-Ивеала, както и цялото прогресивно човечество, че от рано правят прогнози, а не чакат всичко да се случи и те пак тогава да реагират. Браво!