На българите им омръзна да пестят и започват да купуват коли

По продажбите можело да се разбере какви хора има в България
Обновена: 23 юни 2011 12:13 | 23 юни 2011 12:10,
122
На българите им омръзна да пестят и започват да купуват коли
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На хората в България им е омръзнало да пестят и сякаш вече започват да потребяват. Това заяви бранд мениджърът на Volkswagen за България Деньо Бостанджиев в интервю за  Investor.bg.

Поради тази причина от началото на годината се наблюдава ръст на продажбите на нови автомобили, посочва той.

Именно по това какво се продава на пазара може да се разбере що за хора живеят в България, посочва специалистът. Той дава пример с високото търсене на джипове, и по-специално с продажбите на Touareg.

“През 2004 и 2005 година най-продаваните модели бяха два – Polo и Touareg. С идването на кризата обаче нещата се промениха и хората започнаха да ценят парите“, обяснява Бостанджиев.

Той обаче е на мнение, че „нещата в държавата се нормализират, но не благодарение на нашите правителства, а благодарение на икономическата логика“.

Защо автомобилите на Volkswagen се очертаха като най-търсени по време на кризата, какво е влиянието на култовия Golf за резултатите на компанията и какво се очаква да се случи на пазара на автомобили в България през тази и следващата година, може да прочетете тук.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: продажби на коли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
3
 
! Отговори
Оги до 32 преди 12 години
Е така е човек има и такива, но на тях не им трябва да си купуват коли.На тях им дават служебни автомобили, служебно гориво, служебни телефони.За охранените работници такива работи няма.
119
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Статистика:"Съседът има 1 кола,а аз по-малко"
118
3
 
5
 
! Отговори
Познавача преди 12 години
Пълни глупости, за да си вдигнат мижавите продажби!
117
3
 
12
 
! Отговори
Купуват ама друг път преди 12 години
VW дават 2 години гаранция, за пример корейските коли са с 5г. стандартно че дори и с 7г. стандартно !!! Гледам не бяха и на автомобилното експо този месец.Всичко това ми говори че ги е ударила кризата, скъпите им автомобили не се тачат вече от мутробизнесмените а са прекалено скъпи за средната класа... ниският им клас пък не е по джоба на 90% от честно изкарващите те си парите Българи. И сега с една статийка ще оправят нещата с продажбите.
116
2
 
1
 
! Отговори
ISP. преди 12 години
hubavo e da ima ,,bogati BG-ri !-? , ami zastoto ,,bogatite'' sa stimul za ,,bednite'' , !!!!!!- no za da stanesh bogat ima usloviq- da umeesh da riskuvash , da si nahod4iv ,da si t1rpeliv i postqnen v rabotata si ,da rabotish po ne po /40 4asa, /, a /50-4asa/, v sedmicata, da si korekten s rabotnicite si / i te s teb/. s d1rgavata / i tq s teb/,. Da si polu4ava me pari te po bankov p1t i tova spored MEN! /RESHENIETO/!VIE ,-kakvo misli te ,,bogati i bedni BG.''
115
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На мене ми омръзна да спестявам и си купих мотор.
114
4
 
5
 
! Отговори
dancho82 преди 12 години
abe vie otka4ete li?!Vseki znae koi si kupuva nova kola v BG!!
113
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много смешна публикация....
112
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя да не е слънчасал днес говори глупости
111
2
 
17
 
! Отговори
=== преди 12 години
ооооох какъв смях,на тая инфлация и срив на доходите ,бива ли да пишете подобни глупости
110
8
 
4
 
! Отговори
до 106 преди 12 години
Гнилото е в главата ти... продажбите в западна европа са с 15% над миналогодишните, а те са с 10% над тези от по-миналата. У нас миналата година беше глад и мизерия и най-накрая върви нагоре. Пък вие си вярвайте че още е криза... живей днеска, купи си нова кола и хубаво ядене защото не знаеш кой ден ще ти е последен... Това е грешката на Българина - пестиш цял живот и накрая умреш за да ти изяде някой друг парите... LIVE YOUR LIFE TODAY!
109
3
 
2
 
! Отговори
ФБР преди 12 години
Да бе, затова спестяванията в банковата ни система са малко над 28 милиарда....
108
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес.бг, да си бяхте писали направо "платена публикация" че да не се занимаваме с глупости. А тоя мениджър е като повечето български мениджъри - прелива от пусто в празно.
107
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя БОСТАНДЖИЯ лъжеееее........
106
2
 
13
 
! Отговори
batkoki преди 12 години
Този май не си е пил хапчето хората в цяла европа отчитат спад от 10-15% само той отчита ръст как става тази работа незнам ,има нещо гнило в тази новина.
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Луд съм по коли от над петнайсет години, но въпреки всичко знам - колата е скъпа купчина ламарина, която се амортизира всеки ден, като движима собственост е изложена на множество рискове и се обезценява с 40% на година.
104
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Живнал бил пазара - Деньо да каже колко коли е изнесъл обратно за Западна Европа, а отчита като продадени в БГ. Тогава ще се разбере, че далеч не са първи. Живнал е реекспорта!
103
3
 
16
 
! Отговори
qwerty преди 12 години
Малко по-малко пазарът ще живне, България е предсказуема, понеже тук нещата се случват с половин година закаснение от Полша и Чехия например. Винаги и с всичко е било така.Техните икономики вече отбелязват растеж, наш ред е . Естествено за алчните дребни "бизнесмени" криза ще има още няколко години, понеже така им е удобно за пред работниците.
102
1
 
25
 
! Отговори
ева преди 12 години
Хе-хе - пак евтина реклама..... А защо не каже колко са върнатите недоплатени лизингови автомобили ? Ние не сме чак толкова кухи...... макар и богати ..... Ама така - бранд-мениджър - бранд-глупости говори........
101
0
 
26
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Най-новият виц!