На българите им омръзна да пестят и започват да купуват коли

По продажбите можело да се разбере какви хора има в България
Обновена: 23 юни 2011 12:13 | 23 юни 2011 12:10,
122
На българите им омръзна да пестят и започват да купуват коли
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На хората в България им е омръзнало да пестят и сякаш вече започват да потребяват. Това заяви бранд мениджърът на Volkswagen за България Деньо Бостанджиев в интервю за  Investor.bg.

Поради тази причина от началото на годината се наблюдава ръст на продажбите на нови автомобили, посочва той.

Именно по това какво се продава на пазара може да се разбере що за хора живеят в България, посочва специалистът. Той дава пример с високото търсене на джипове, и по-специално с продажбите на Touareg.

“През 2004 и 2005 година най-продаваните модели бяха два – Polo и Touareg. С идването на кризата обаче нещата се промениха и хората започнаха да ценят парите“, обяснява Бостанджиев.

Той обаче е на мнение, че „нещата в държавата се нормализират, но не благодарение на нашите правителства, а благодарение на икономическата логика“.

Защо автомобилите на Volkswagen се очертаха като най-търсени по време на кризата, какво е влиянието на култовия Golf за резултатите на компанията и какво се очаква да се случи на пазара на автомобили в България през тази и следващата година, може да прочетете тук.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: продажби на коли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ще си купя нова кола, аз съм инженер човек и като се излупа в некоя дупка ме заболява сърцето. Нова кола по нашите улици е се едно да си пробия дупка на джоба и да ръся пари, докато се разхождам.
79
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"На българите им омръзна да пестят и започват да купуват коли"НАДАЙ СЕ МАРО НА голем к..ур ама..............некой друг път!
78
6
 
25
 
! Отговори
blowfish преди 12 години
Ако имаш около 3к доход, най-глупавото нещо което можеш да направиш е да си купиш нова кола. Да не говорим, че колата ще е пластмасова, сглобена като пералня или хладилник, под средния клас. Аз нова кола под 70к не мога да си харесам, просто са ми противни.
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
перничани пазаруват Гоуф
76
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-накрая ще му стане на Българина ясно, че колата не е за всеки! Защото с тези ниски застраховки, ГО и бензин куцо и сакато си беше взело някакъв кошник и после всички се чудят - защо умират по 3ма на ден от катастрофи... Хубаво е, че всичко поскъпна за да разберат хората че трябва да станем Европейци където колата е лукс и не е за всеки. Ползвайте таксите, градски транспорт и т.н. А който може да си го позволи ще си кара колата и няма да има задръствания, протести и тем подобни...
75
2
 
18
 
! Отговори
до 70 преди 12 години
"Това заяви бранд мениджърът на Volkswagen за България Деньо Бостанджиев" Статия, която граничи с лудостта и е далече от реалността! Бранд мениджър пффффф....... егати лъскавата и безсмислена дума за позицията му! Той е просто шеф, директор или мениджър на фирмата вносител на коли и за да могат такива никаквеници да си придават важност си слагат такива "фенси" позиции...абе болна работа
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има всякакви хора, 6,5 милиона сме все пак, не правете генерални изводи само по десетината близки окоо вас.
73
1
 
3
 
! Отговори
до jjj преди 12 години
Сега ще кажеш,че си и живял извън Бг, но си се върнал и си направил големите пари тук :)
72
2
 
9
 
! Отговори
Друг анонимен преди 12 години
Върнатите лизингови коли стоят на паркингите на лизинговите дружества, а Порше София Изток не е такова, а търговска фирма. Ама нали все много знаем и имаме мнение по всички въпроси...
71
2
 
24
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
най-глупавия разход, който може да направи човек в България е да си купи нова кола, още повече пък фолксваген :))) само разходите за застраховла са предостатъчни да се возиш цела година на такси, и при това ще си пиеш спокойно бирата :)))
70
3
 
12
 
! Отговори
jjj преди 12 години
Живи и здрави да сте :) И незнам защо решихте, че се правя на милионер, карам кола за 200бона, само защото се изразявам положително и казвам, че има възможности. Голяма ценностна система няма що! Това ли е критерият за щастие? Разбирам защо се чувствате така, тогава. Бъдете щастливи от себе си! А държавата ще е такава, каквото е отношението на народа. Не чакайте да се оправи нищо :) Успехи
69
1
 
12
 
! Отговори
Bai Onzi преди 12 години
До 59. Не разбрах само моето финансово състояние ли визираш или говориш по принцип. Смея да твърдя, че има какво да ям, къде да живея, нямам 1 лев заем и даже ми остават 100-200 лева на месец, но в никакъв случай не мога да си позволя да си купя чисто нова кола и да я платя кеш. Честно казано в момента много по-тънко ми идва да ползвам таксита. Също така обаче смятам, че в момента имам известен късмет, постоянна работа и мини страничен бизнес. Докога ще продължи това обаче? Затова акъли не давам
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този Деньо, дали сам си вярва? Надали, защото пред паркинга му, на "София Порше изток", нараства броя на върнатите лизингови коли!
67
0
 
3
 
! Отговори
крекльо преди 12 години
Каква хубава картинка !
66
0
 
28
 
! Отговори
60 е прав :) преди 12 години
60, В българските форуми е така. Всички сме милионери работохолици с по 3-4 дипломи от Западна Европа и Щатите. Отделно караме коли за над 150-200 000 евро. Реалността е друга - 70-80 процента от хората нямат 2 лева в джоба и ги мързи да дишат, а по улиците се търкалят 20 годишни Голфове :)
65
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И на мен ми омръзна да пестя, особено като нищо не спестявам, та и задлъжнявам...Иначе много *** рекламна статия за VW
64
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина са номер едно защото и колите ги дават на по-добри цени даже от завода в Германия... Аз си купих новото поло скоро и съм супер доволен, който има парите си купува!
63
1
 
2
 
! Отговори
go До "позитивн преди 12 години
I kato se oplakvash samo , kakvo? Shte ti padne neshto ot nebeto li?Ne zabravqi, 4e jiveesh po-dobre ot mnogo drugi hora po sveta! Kato iskash da polu4avash pove4e pari, u4i, raboti i pokaji, 4e zaslujavash!
62
1
 
8
 
! Отговори
las bolas преди 12 години
Стига с тоя хляб, дайте пасти.
61
1
 
13
 
! Отговори
izmoren_mitnichar преди 12 години
Tazi statiq e primer za tova kak sreshtu opredelena suma moje da se napishe kakvoto si poiskate i da si napravite reklama v dnes bg