Руските коли, които не видяха бял свят

Вижте моделите на Лада, Москвич и Волга, които не стигнаха до потребителя
Обновена: 27 фев 2012 13:48 | 27 фев 2012 12:05,
180
Руските коли, които не видяха бял свят
Кабриолетът на Москвич. Снимка: AutoMedia.bg
Проектирането на всеки автомобил започва на чертожната дъска. След това се прави макет, а накрая прототип, който се развива до сериен автомобил.
 
Не винаги обаче прототипите успяват да се превърнат в серийни модели. Това зависи от редица фактори, чрез които производителите преценяват до колко моделът би имал успех на пазара.

Въпреки че по времето на Съветския съюз пазарният успех на всеки модел е неизбежен, тъй като конкуренция на практика липсва, руските инженери създават редица експериментални автомобили, които никога не стигат до серийно производство.

Сред тях са кабриолетът Москвич 408 Турист от 1964 година, комбито ВАЗ 2103, микробусът Москвич А9 и моделът ВАЗ-2103 Porsche, създаден през 1976 година, в сътрудничество с Porsche. Возилото е стандартна Лада, с леки модификации в екстериора.

Още информация и снимки на тези модели вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: москвичладаволга
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мерцедес е марка, не модел. Незаменимо усещане е да подпреш задния капак с клечка, защото Запорожецът е прегрял. Страхотно! Като караш от 35 години, вероятно си чул израза : "Запорожец на клечка".
140
1
 
26
 
! Отговори
fen преди 12 години
Разбирач до разбирача мила моя майнольо, *** ДО ПРОСТАКА !!!
139
1
 
17
 
! Отговори
andrei преди 12 години
do 153--ha ha ha,sega 4uwam *** da prawi deza--golqm smqh---ot golqmo ***-mnogo muhi
138
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който не е карал руски автомобил е пропуснал много! Всеки може да кара Мерцедес или Ауди-дори и чалгаджийките се опитват,но шофирането на ЗАЗ, Москвич,Лада,ГАЗ 21,24 е незаменимо усещане,друг е въпроса,че е несъвместимо сравнението между тях,карам от 35 г. и ги познавам всичките! Автомобилите са два модела-Мерцедес и останалите!
137
1
 
15
 
! Отговори
andrei преди 12 години
Dolo napisanoto se otnasq za komentara na ---150
136
3
 
17
 
! Отговори
andrei преди 12 години
Abe ***-bashta ti kakwa kola ti e kupil????? peta upotreba li
135
0
 
19
 
! Отговори
ужасТ преди 12 години
Кви танкове бе специалисти ви морят? Вярно,че танковете са им по-добри от колите, но все пак четете и статията преди да спорите :)
134
0
 
15
 
! Отговори
KUR,-TEV преди 12 години
DIMBUL,AMA TI MAI RAZBIRASH OT KOLI BRAVO TI NE SI ZA KREMAL-NO AKO ISKASH MOGA DA TE VKLIUCHA KAM GENERALITE NEMASH PROTIV--OK
133
0
 
21
 
! Отговори
философ преди 12 години
Че то ние българите имаме повече модификации на москвича, какви ли не чудеса съм виждал по селата
132
4
 
14
 
! Отговори
KUR,-TEV преди 12 години
KADE OTIDAHTE TOLKO DALECHE BE ***-OT KOLI CHE I NA TANKOVE-PAK SHTE VI NAPOMNIA KOI SAM-***,-TEV ZA DA BADA IASEN-ZNACHI--ISKAM RUSKI GENERAL DA MI *** VAV VASHA CHEST-PREGLEDAH FORUMA I RAZBRAH CHE STE PODRAJNICI NA B O T U S H A--NIAMA KVO DA GOVORIM--KARAITE MOSKVICHI-PRAVETE RUSKI SVIRKI I TUI TO--ARE SAS ZDRAVE,I DA VI E VATRE KREMALSKI PROBLIASACI
131
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А горивото са го крадяли вътре в дивизийте! Не за да си карата из къра с кеф. Когато са отпускали гориво, приоритет са били бронираните машини. Не е тайна че после всичко се е преразпределяло из дивизийте. За да се избегне тази практика, се разработват дизеловите двигатели за t34. По това време, дизеловият двигател не е бил това което е сега, нафтата е замръзвала нонстоп, поради високата компресия са се трошели постоянно. Мотора на т34 в това отношение е перфектен, и е на базата на перкинс.
130
8
 
33
 
! Отговори
Шоп преди 12 години
Сега да се уточним. Няма руски коли, има съветски копия на западни автомобили. В много от случаите осакатени от руския технически гений.
129
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Освен това трябва да сте виждали как чехите палят руски танкове с коктейли "***" през 68-***...
128
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това с възпламеняването е глупост. Дизела просто има по-голям въртящ момент и гори по-малко, следователно по-лесна логистика и по-голям радиус на действие. Не е нужно танка да се запали, за да бъде изкаран от строя, достатъчно е да му взривят боекомплекта с един бронебоен снаряд.
127
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напротив ходил съм в казармата, само казвам любопитен факт който научих, съгласен съм с това че бензина гърми, просто този аргумент по това време не е бил на лице. Танковете тигър са само с два двигателя, на майбах и двата са бензинови. Немците са били *** и не са се сетили? Както казах з агърменето са се сетили американците и те правят патън с дизел, заради горчивия опит с шърман, на който са му викали ЗИПО точно заради това. Не се заяждам.
126
0
 
17
 
! Отговори
mecho68 преди 12 години
dvigatelj na t-34 e parviat dizelov dvigatel ,sas aluminiev blok.prochetete v saitovete.
125
0
 
15
 
! Отговори
до 133 преди 12 години
Да речем, че не си ходил в казармата, ама поне не си ли виждал как гори бензин и как гори нафта. За т34 са създадени специално дизелови двигатели за да не се палят лесно, глупостта за камионите няма да коментирам. Също така не отчиташ интензитетът на Втората Световна война. Като откраднеш гориво какво ще го правиш, да не говорим , че ако те хванат наказанието не е било уволнение, а куршум.
124
0
 
23
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
В Москва бензина струваше 8,5 копейки скъпи
123
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВВВ.alanhamby/maybach.shtml немските танкове също са бензинови, по това време дизеляка не е бил много разпространен. Тва с прякото поадение като аргумент го вкарват американците с танковете патън.
122
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При пряко попадение всъщност е без значение какво е горивото.... ще изнамеря линка със станлинските писания за кражбите, не е *** за съжаление. Информацията ми е от руски военен консултант на сериозна възраст, брат му и баща му са били преки участници в събитията