Луксът завладя Женевския автосалон

Bentley представи концепция за най-скъпия SUV в света
8 мар 2012 16:02, Бойчо Попов
26
Луксът завладя Женевския автосалон
Така Bentley си представя лукса. Снимка: Reuters

На автомобилното изложение в Женева за първи път автомобилните ентусиасти имат възможност да разгледат дизайнерските скици на планирания луксозен SUV от Bentley.

Прототипът, задвижван от подобрена версия на актуалния в момента 6-литров W12 агрегат на луксозната британска марка на Volkswagen, е по-дълъг и малко по-нисък от Range Rover, но много по-мощен и дори още по-луксозен. Името му е EXP 9 F и се очаква да бъде на пазара през 2015 г.

"Това ще бъде най-скъпият спортен автомобил в света“, заяви главният изпълнителен директор на Bentley главен Волфганг Дюрхаймер, цитиран от Wall Street Journal.

По думите му моделът ще бъде позициониран над най-скъпите за момента Range Rover, Porsche Cayenne Turbo S и Audi Q7. "Това ще бъде прецедент, но сме убедени, че ще пожъне голям успех", казва още Дюрхаймер.

Окончателно решение за серийното производство обаче все още няма. Мениджърът обаче бил оптимист, че ще получи зелена светлина от борда на Volkswagen. След изложението в Женева компанията ще оцени реакциите на клиентите и обществеността и ще прецени как да развие концепцията в бъдеще. Производителят държи особено много на мнението на потенциалните клиенти от Близкия изток и Русия.

Дванадесет цилиндъра, 610 конски сили

Представеният прототип е с постоянно предаване 4х4, 12-цилиндров W12 мотор с две турбини и максимална мощност 610 к.с., и въртящ момент от 800 Нм, и разполага с 8-степенен автоматик.

"Ние сме убедени в потенциала на един луксозен високопроизводителен SUV. Знаем, че много клиенти на Bentley вече имат подобен автомобил и ценят стила, лукса и производителността, както и многообразието на тези автомобили“, обяснява още Дюрхаймер.

Той очаква серийната версия на EXP 9 F да се превърне в най-продавания модел на компанията с продукция от 3500 бройки на година. Тази бройка обаче била консервативната му цел. Bentley вижда потенциал и за над 5000 продажби на година.

Това би увеличило значително продажбите на компанията – през 2011 г. Bentley е продала общо 7000 баровски коли, като в следващите пет години броят им трябва да се удвои.

Продължението на материала и галерия от автосалона четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Bentleyавтосалон Женева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е не вие тотално изтрещяхте. Кой пише тия простотии?!?!? та това е най-грозната кола която беше в Женева. Днес вече обявиха, че Бентри ще преосмислят дизайна и, а вие ми пишете за лукс и тем подобни... Спрете да преписвате интернет и си създайте собствено мнение че хич ви няма
14
0
 
0
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
99.99% от тия, които ще си го купят са умни заслужили хора, не като наште "бизнесмени". Ама като не си излизал от България, откъде да знаеш
13
1
 
1
 
! Отговори
ФолцВАГИН преди 12 години
Туарег маскиран като Бентли, поредната ВАГинална гениална идея.............
12
0
 
0
 
! Отговори
Kony2012 преди 12 години
Вместо да пишете глупости днес.бг, що не напишете 2-3 думи за най-голямото движение в света Kony2012?
11
1
 
11
 
! Отговори
Извънкалъпова преди 12 години
И Бентлито не може да закрие простотията щом притежателя му си отвори устата !
10
4
 
4
 
! Отговори
мафия - държава преди 12 години
Ние, богатите и хитри търтеи - близки до властта, сме изкарали достатъчно и ще си купим! ЗАЩОТО ДОБРЕ СИ ВЪРШИМ РАБОТАТА !!!Останалите, ... ами ***!
9
2
 
3
 
! Отговори
$$$ преди 12 години
Не си ли е нафтово да опуши бронята отзад като му дадеш газ не ми го хвали.
8
1
 
4
 
! Отговори
Бахурец преди 12 години
Гришата да ли си е купил щанд ?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
''На автомобилното изложение в Женева за първи път автомобилните ентусиасти имат възможност да разгледат дизайнерските скици на планирания луксозен SUV от Bentley.'' Това на снимката по скоро ми прилича на готов автомобил а не на скица.:-))
6
0
 
11
 
! Отговори
До 7 преди 12 години
Няма да е единственото Порше в света на газ, защото съм виждам Кайен на газ. Може да е второто в света, но не и първото. :)
5
1
 
17
 
! Отговори
* преди 12 години
Аз искам да си купя Порше. Ама такова с бензинов двигател 650к.с.... Ей тогава ще му туря една гаова уредба или такава на метанец. Ухаааааа. Ще бъда най-големия гъзар на Балакнския полуостров, а това ще бъде единственото Порше на газ в света! :D :D :D :D :D :D :DБахти нещастната извратена комплексирана нация дето сме ние бульгарчетата....
4
1
 
5
 
! Отговори
иво преди 12 години
исках и аз да ида,но някой друг път!
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото по мошни стават колите -толкова по големи воини ни очакват. бутафорен фетишизъм
2
7
 
6
 
! Отговори
Hank преди 12 години
*** джигитска трошка!Ше я отнеся със Засът.Руска МАШИНА!
1
10
 
14
 
! Отговори
бекъмчето преди 12 години
таа бракма с моа гоуф че я 'сдухам за нурматив!!!ВИНКЕЛ!!!