Птиците цвъкат на червено. Гарантирано!

Пернатите приемали аления цвят като опасност и...
22 юни 2012 15:21,
23
Птиците цвъкат на червено. Гарантирано!
Снимка: AutoMedia.bg
Според английската компания за автоаксесоари Halfords червените коли са най-предпочитаното място за изхождане на птиците.
 
Изследването е малко странно, тъй като птиците извършват това действие неизбирателно, заради което понякога и самите ние се оказваме потърпевши. Изследователи обаче твърдят, че птиците приемат червения цвят като опасност, което предизвиква подобно действие у тях.

Проучването на Halfords е направено чрез тест. В него участват автомобили с най-различен цвят, като според резултатите най-изцапани са били автомобилите с червен цвят. След тях се нареждат сините, черните, белите и сивите автомобили, а най-чисти са останали зелените.

В тестът са участвали 1140 коли в градовете Брайтън, Глазгоу, Лийдс, Манчестър и Бристол.

От компанията са направили и анкета с шофьорите на тези автомобили, като са ги попитали колко бързо отстраняват пакостите, сътворени от птиците. Един на шест запитани е заявил, че мие колата си веднага, а повечето от половината са казали, че правят това едва, когато дойде време за следващото миене.

От Halfords препоръчват курешките да бъдат изчиствани веднага, тъй като силно алкалното вещество, което съдържат, може да увреди трайно боята на вашия автомобил.

 
Според тях шофьорите на Острова харчат около 57 милиона лири годишно за отстраняване на щетите и за пребоядисване на автомобилите си.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В случая става дума за изследване на компания която се занимава с почистване на автомобили. Не е научно изследване прегледано и публикувано в журнал, така че не злобейте срещу учените.Извадката е малка, а разликата не е значима, вече съм си забравил статистиката и тестването на хипотези, но така на око като гледам просто се вдига шум за нищо както винаги.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И на мен ми се е случвало преди години да карам червена кола и цялата да е оцвъкана.За това КАТ три пъти ме спираха през 5 минути за един час-именно заради това!Сега разбирам защо .
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а не е ли червено - чревно,ама ми се струва че статията не е мн истинна
14
0
 
3
 
! Отговори
не син преди 11 години
Аз пък цвъкам на синьо!Ще пробвам дали мога да летя.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Според тях шофьорите на Острова харчат около 57 милиона лири годишно за отстраняване на щетите"А според мен е идиотско да си пребоядисаш автомобила, заради насрано от птица! Освен ако не си караш насрания автомобил целогодишно.ама британци, кво да ги правиш... хахахаТия от вчера.бг май са като тях - *** и ***, щом непрекъснато с *** статии си рекламират другите сайтове :)
12
4
 
10
 
! Отговори
коментар... преди 11 години
Всички пикаят върху комунизма...
11
7
 
1
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Каква е тази дума "курешки"? Като че е диалектна...Няма ли друга подходяща дума в българския език ????
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моята кола е сив металик и пак си цвъкат....
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъй де, вече всички знаят, че биковете са далтонисти и не различават червеното, а само се ядосват от това, че им размахват нещо пред очите. Сега птиците, видите ли, приемали червеното като опасност... А стига глупости. Червеното НЕ Е подсъзнателен знак за опасност, а е придобит и при хората. С публикуването на фалшиви резултати няма да се наложи теза, която е дори безсмислена.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При проучване, проведено по време на сафари, британските учени са установили, че слоновете предпочитат да се изхождат върху автомобили с висока проходимост. И трите известни случая, когато слон е оставил купчинка върху автомобил, са били с коли от този клас.
7
0
 
13
 
! Отговори
галактика преди 11 години
В единия ъгъл на прозореца трета година лястовички правят гнездо. Вчера го завършиха, и тази нощ двойката вече преспа в гнездото. Сутринта малко преди изгрев слънце започнаха да си "говорят". Много са мили.
6
2
 
7
 
! Отговори
IVo_1 преди 11 години
Карам червена кола от 4 години, нито веднъж не съм намирал подобно нещо върху моята кола. Изследването не става ......... булШит
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
моето кратко проучване, базирано на наблюденията на нашата пряка, показва, че птиците предпочитат да се изхождат на червени, зелени, сини, бели, сиви, черни, *** и металик коли. Ако някой паркира розова кола на нашата улица, птиците ще предпочитат да се изхождат на червени, зелени, сини, бели, сиви, черни, ***, металик и розови коли.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
предлагам всички политици да ходят от утре с костюми в съответния цвят, например сдс в синьо, дсб в лилаво и т.н.впрочем Станишев пай ще се измъкне, вместо червено ще облече розово.плюс това, дори да го покрият до темето с курешки, първата му работа ще е да тича пред медиите да каже как са наакани другите
3
1
 
11
 
! Отговори
Discovery преди 11 години
До 3:Чичо Митко ги затапи тея "учени", хвала на чичо Митко... чичо Митко галактически император!!! Ама заглавието в стил село.бг...
2
1
 
7
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
е, по-***, безсмислена и абсолютно невярна статия скоро не бях чел :D
1
2
 
32
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
Правилно са се ориентирали птичките - всичко червено трябва да се окъка!:) Особено нашите "червени" политици:))