Dacia Dokker се крие в кожата на Renault Kangoo

Най-новият модел на румънската марка ще стъпи на пазара в края на това лято.
29 юни 2012 15:30,
5
Dacia Dokker се крие в кожата на Renault Kangoo
Снимка: Dacia

Румънската марка Dacia, която сега е под шапката на автогиганта Renault-Nissan, разпространи информация за своя най-нов модел. Това е Dacia Dokker - компактен миниван, който ще се предлага в две версии - пътническа и товарна.

Автомобилът е базиран на популярното Renault Kangoo и залага на новия дизайнерски език на Dacia, който вече познаваме от моделът Lodgy. Предлагащата 5 места Dacia Dokker и товарната Dacia Dokker Van, която е двуместна, имат дължина от 4.36 м, широчина от 1.75 м и височина от 1.81 м.

Предлагат място за товари и багаж с максимален обем 3000 литра, като могат да се оборудват с една или две плъзгащи се странични врати.

"Dokker е насочен към хората със смесени нужди, които искат превозно средство, способно да транспортира обемисти товари, но в същото време да предлага комфортна на семеен автомобил", казват производителите.

Моделът може да бъде оборудван с два бензинови и два дизелови двигателя. Бензиновите са 1.6 MPI, предлагащ 85 к.с. и новия турбо-двигател 1.2 TCe, който генерира 115 к.с. Дизеловото предложение е популярния 1.5 dCi, който при Dokker предлага 75 или 90 к.с. С него румънското возило изразходва средно 4.5 л/100 км, отделяйки в атмосферата 118 г/км вредни CO2 емисии.

В салона на колата се наблюдава табло с два основни цвята, а за някои от версиите е предвидена инфо-развлекателна система Media Nav, която разчита на 7-инчов чувствителен на допир дисплей.

Продажбите на Dacia Dokker ще стартират най-напред в Мароко, където моделът се произвежда. На останалите пазари Dokker ще стъпи в края на това лято. Цените все още не са обявени. 

Още снимки на Dacia Dokker вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Dacia
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
пак аз преди 11 години
и ако цените са малко по-надолу от Lodgy ще избият рибата.
4
0
 
10
 
! Отговори
@@@ преди 11 години
Според мен изглежда страхотно!За качеството нищо не мога да кажа,но дизайнът е много добре!
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ние можеше да правим такива в Пловдив ама явно простотията по нашите краища вирее добре
2
14
 
11
 
! Отговори
7 преди 11 години
reno ***
1
0
 
19
 
! Отговори
. преди 11 години
не изглежда зле...