Това е новият Nissan Pathfinder

Кросовърът е на платформата на Infiniti JX
Обновена: 6 авг 2012 14:57 | 6 авг 2012 14:01, Красимир Ангелов
10
Това е новият Nissan Pathfinder
Снимка: AutoMedia.bg

Компанията Nissan официално разкри четвъртото поколение на Pathfinder. Изненадващо моделът не бе показан на някое от предстоящите до края на годината големи автомобилни изложения.

Вместо това японците пуснаха фотосесия, направена в Ню Йорк и неговите околности. Новият кросовър се е сдобил с V6 мотор с мощност 260 к.с., както и със система за задвижване на четирите колела All Mode 4x4. Освен това машината е и по-икономична.

Трансформацията на Pathfinder от всъдеход в кросовър се обяснява с факта, че пазарът на първия тим автомобили в световен мащаб намалява. Просто клиентите предпочитат по-икономични и по-лесно управляеми машини.

Въпреки това от Nissan категорични, че новото поколение на Pathfinder е запазил впечатляващите си оф-роуд възможности.

Новият модел е на модулната платформа на Infiniti JX, който бе представен миналата есен. Тя се използва и за Nissan Murano, като благодарение на нея кросовърът е станал с около 230 кг. по-лек от предишното поколение. Сега тежестта му е 1946 кг.

Базовият агрегат е бензинов, 6-цилиндров мотор с обем 3.5 литра и мощност 260 к.с. Той е комбиниран с безстепенна вариаторна трансмисия Xtronic.

Машината се предлага както с предно предаване, така и с фирмената система за задвижване на четирите колела All Mode 4x4. От Nissan са категорични, че благодарение на новата трансмисия Pathfinder е станал с 30 % по-икономичен и сега версията с All Mode 4x4 харчи 11.2 л/100 км.

Освен това Nissan Pathfinder вече разполага със салон със 7 места. Той се предлага със специалната система за трансформация EZ Flex, която позволява пренареждане на интериора.

Като опции се предлагат подгряване на волана, предни седалки с вентилация, навигационна система, аудио-система Bose, камера за движение на заден ход и развлекателна система за седящите на задните седалки пасажери.

Още снимки на новия Nissan вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Nissan
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
нисан преди 6 години
Тераното ми дълга база тежи 1860кг тоя зализан сув е по тежък да не говорим за излизане извон пътя по добре висока баничарка пони е по евтино.
9
0
 
3
 
! Отговори
Транспортер преди 11 години
На външен вид кефи,но е някво нас*ано SUV,а не джип!Могат да си разправят колкото искат,че запазил офф-роуд възможности,но една ладичка ги има същите,че и по-добри...за съжаление колегата по-долу е прав - рено съсипаха хубавата марка и хубавите джипове...Няма вече Патрол,Терано и Патфайндър - сега са само история...Да хванат да се гръмнат тия франсета,никога не са могли да правят техника...Само Тойота ЛендКрузер остана истински джип висок клас,но с тая цена,само на картинка можем да го гледаме:(
8
0
 
2
 
! Отговори
posetitelia преди 11 години
определено стария повече ми харесва...Този прилича на Hyundai Santafe :X
7
0
 
0
 
! Отговори
+ преди 11 години
само Xterra остана да защитава марката и с всеки нов модел става все по-брутален.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не, тази статия в раздел ""Бизнес" в сайта не е реклама. Ама хич...
5
0
 
2
 
! Отговори
ex-nissan преди 11 години
какво разбирате беееее, важното че има "развлекателна система за седящите на задните седалки пасажери" какви предавки, какви клиренси ..........
4
1
 
4
 
! Отговори
Фен преди 11 години
Карал съм патфайндер. Много добра машина беше. Това на снимката вече не е патфайндър, а някакво недоразумение.
3
1
 
9
 
! Отговори
ДАЧИЯ ДЪСТЕР ХХL преди 11 години
Машината се предлага както с предно предаване, така и с фирмената система за задвижване на четирите колела All Mode 4x4.ДАЧИЯ ДЪСТЕР В ЛУКСОЗЕН ВАРИАНТ ЗА СКАНДАЛНО МНОГО ПАРИ"НОВАТА СИСТЕМА 4Х4 АЛ МОУД" - ДВА ТОНА ДЖИП С ПРЕДНО ПРЕДАВАНЕ, БЕЗ БЛОКАЖИ С 4Х4 НА ДЪСТЕР - ВИСКОСЪЕДИНИТЕЛ И КЛИРЕНС КАТО НА КОМБИ, МЕЙД ИН РЕНО, Е ГАТИ ДЖИПА, СРАМ ЗА НИСАН, ОПРОПАСТИХА ПОРЕДНАТА ОФРОУД МАРКА, СЕГА ОСТАВА ТОЙОТА ДА Я КУПИ ЛАДА, СЛЕД КАТО ДОДДЖ И ДЖИП ГИ КУПИХА ФИАТ, А МЕРЦЕДЕСА СА С РЕНО ДВИГАТЕЛИ
2
2
 
11
 
! Отговори
ИМАШЕ ИСТИНСКИ НИСАН преди 11 години
А НЯКОГА ПАТРОЛ И ПАТФАЙНДЪР БЯХА ИСТИНСКИ ДЖИПОВЕ И ИСТИНСКИ НИСАНИ, СЕГА НИТО Е ИСТИНСКИ ДЖИП, НИТО Е НИСАН, ЕДИН СМОТАН СУВ НА РЕНО
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ногу важно