Daimler окончателно спря Maybach

Германците не успяха да се разберат с Aston Martin за спасяването на марката
16 авг 2012 18:41,
35
Daimler окончателно спря Maybach
Легендарната лимузина окончателно се спира от производство. Снимка: Maybach

Германският автомобилен концерн Daimler официално обяви, че спира производството на автомобили под марката Maybach. Слуховете за подобно нещо се носят от доста време, а през миналата година шефовете на  Daimler AG обявиха бъдещето закриване на бранда.

Официалното обяснение бе: "По-добре да се закрие компания, която носи финансови загуби, отколкото да се поддържа марка с неясно бъдеще, която не може да реализира продажби на очакваното ниво".

През миналата година Maybach е продал едва 157 лимузини в цял свят. А шефът на Daimler Дитер Цетче бе обявил, че прагът на рентабилност на марката е 900 коли на година.

От концерна разпространиха сред дилърите си нова ценова листа, в която се съобщава, че 5 модела Maybach - 2012 година, са свалени от производство и вече ще се предлагат само автомобили от миналата година.

 
Още през април компанията обяви намаления от близо $100 000 за седаните 57 и 62. Като се има предвид, че цената им е от около $400 000, то отстъпката е повече от сериозна.

От Daimler се опитаха да спасят марката, като водиха преговори с Aston Martin, откъдето имаха интерес към Maybach.

 
Англичаните бяха готови да поемат разработването и производството на нов модел, като в замяна трябваше да получат платформи, двигатели и трансмисии от Daimler, но споразумението пропадна.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: МайбахDaimler
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Revolver преди 11 години
Имам един въпрос за тези, които твърдят, че Maybach приличал на Kia. От къде си мислите, че Киа откраднаха визията - да, точно така, от Мерцедес.... Тези автомобили и след 50 г. ще струват повече от това, което средностатистически човек би изкарал за цял живот...
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако ги купят Астон Мартин ще оправят дизайна ще вложат добри материали и може да потръгнат нещата.Ако ли не ще правят трошляци както и досега и това си е!Астон Мартин е фирма с име.Мерцедес е правил добри автомобили до преди 30 години.От тогава насам правят таралясници и трошляци на високи цени,без дизайн,с нискокачествени материали и никаква здравина.Колко по бързо фалират толкова по добре за света.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ясно е кой прави луксозните коли в света-Ролс Ройс, Бентли Лексус и Линкълн.Имат традиции дизайн и качество.А мерцедес е кола като другите-за обикновени хора.Ама не би-видяла е жабата,че конят подкови носи,та вдигнала и тя крак!За електроника и екстри да не говорим-там германците са *** по рождение.Ако едно устройство е маханично и немско-добре,но ако е електронно -по добре е да не е немско!Дори Опел Ампера се прави в Детройт,а не в Германия.GM са преценили,че немците не могат да я сглобят!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До КомбайнерМного заяжда тоя автоматик нали :) хахаха скапан Майбах, дайте москвичите.
26
0
 
10
 
! Отговори
мющерия преди 11 години
Тъкмо щях да поръчвам два - бял и черен - за зимата и лятото. Да му се не види....
25
0
 
41
 
! Отговори
tikva07 преди 11 години
Я ето защо Криско пее "Не мога да ти купя Майбах" - пича знае че фалират, и затова краде миникупъри от мола
24
7
 
1
 
! Отговори
Селянчето преди 11 години
На село в гаража имам два "Кайен"-а, единия жълт-лимон, а другия чер-смърт...! И двата са с кожа и най-големите мотори от по 547конски сили. Майбаха е като опел аскона пред тях...!Порше направи най-слабия си модел - Кайен, но дори и толкова слаб пак е със 100.000 причини за предпочитане!
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кво ми пука кой? Те майбах така и така вече фалираха. Кой си купил от фалиралата марка много важно.
22
0
 
1
 
! Отговори
aвто лидер преди 11 години
Кой купи 1ят МАЙБАХ в България !!!
21
1
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
Няма да ги купувам,само попитах! Не знам защо обиждаш непознат,който с нищо не те е предизвикал. А по-важно от писането с главни букви е да пишеш грамотно! Мислиш се за много оригинален а?!
20
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-великата и луксозна кола е Ролс. Имитаторите отиват в коша както майбах.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха, майбах не е за никой, затова фалира.
18
13
 
6
 
! Отговори
Комбайнер преди 11 години
Веднъж се качих в един Майбах и какво да ви кажа скоростите заяждаха , трудно палеше и ужасно друса по дупките как няма да фалират...
17
17
 
5
 
! Отговори
audi преди 11 години
КЪВ РОЛС РОЙС БРЕ,МАЙБАХ Е НАЙ-ВЕЛИКАТА И ЛУКСОЗНА КОЛА.НЕ Е ЗА ВСЕКИ :)
16
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трудно някой ще купи Мерцедес на тройна и четворна цена. Затова и фалират. Това не е Ролс все пак. Затова у коша.
15
6
 
17
 
! Отговори
София преди 11 години
Не си се замисли достатъчно,защото Япония също е загубила войната, пък и й метнаха атомна бомба, обаче днес японските коли са най-надеждни и най-продавани. А пък и предлагат най-модерни хибриди и технологии.
14
9
 
46
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Преди 3 год регистрирах в КАТ една Лада Нива.Малко преди да дойде реда ми при мен дойде един господин с GL Mercedes/чисто нов/Попита ме дали знам изхода на 2-та Световна в-на.Аз ествствено му отговорих:Русия- победител,Германия-Национална катастрофа.А той ми каза"точно така"и посочи ладата-това е победителя,а мерцедеса-победения.Замислих се..и си казах една държава която е била срината до основи за 50 год става една от най богатите.
13
4
 
26
 
! Отговори
Б.Б преди 11 години
Жалко! А тъкмо мислих да поръчам 100-150 автомобила да има с какво да се возят Бистришките тигри!
12
4
 
13
 
! Отговори
хазо преди 11 години
Май бах, май не .бах ама половин милион дадох за грозна колаима и по-евтини пич.ловки
11
3
 
8
 
! Отговори
ДА НЕ ГИ КУПИШ?? преди 11 години
Анонимен преди 34 минути А колко Майбаха има у нас?! АМИ ЧЕ БАЯ, ТВА ВЕТКО, ТВА БАНЕВИ, ТВА БРАТЯ ДИНЕВИ, ТВА МАРГИНИ, КОЙ ЛИ НЕ,