Белият цвят спестява най-много пари

Индигото и виолетовото също са изгодни при избора на кола
Обновена: 31 авг 2012 21:16 | 31 авг 2012 21:16,
12
Белият цвят спестява най-много пари
Снимка: Reuters

Учени от Великобритания откриха връзка между цвета на автомобилите и запазването на тяхната стойност след определен период на експлоатация.

Те напълно опровергаха твърденията, че белите коли най-бързо се обезценяват. Според тях именно този цвят е най-изгоден при избора на нов автомобил.

Белите коли са с около 5 % по-скъпи от останалите след 5 години употреба. Изгодни за покупка са още цветовете индиго и виолетово.

Точно на обратния полюс са бордо, тюркоаз и тъмнозеленото. При тях обезценяването е около 5 % по-голямо от това на останалите.

Експертите отбелязват, че цветове като черно, сребристо и сиво запазват своята стойност, докато синьото, оранжевото и червеното се срещат все по-рядко, тъй като не са изгодна инвестиция.

Учените са достигнали и до друг извод – сред по-евтините и спортните автомобили все по-популярни са жълтото и розовото, докато собствениците на семейни автомобили предпочитат по-консервативни цветове.

Вижте цялата цветна класация в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: автомобилипродажба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това, че белият цвят се цапа най-много не е вярно. Най-много се цапа черен металик. На черния металик една капка да има и си личи, една драскотна да има и си личи от километри. На всичкото отгоре е доста по труден за поддръжка. Нагрява и много. Затова черна кола само ако е огромна лимузина или Ферари и най-добре да има гараж. Бялата си е доста добър избор. То на човек вече му писва от този сребрист металик и сив металик.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анна преди 11 години
Само сребристи или златисти коли си купувам - не им личи когато са изцапани ! Ела да видиш как се мие всяка седмица бяла кола ! Не,мерси !
9
1
 
9
 
! Отговори
Минувач преди 11 години
През лятото, колите с бял цвят се нагряват по-слабо и не товарят толкова климатика. Загряването на колата, когато се държи на улицата е по-малко и уплътненията стареят по-бавно.Зимно време белите коли се виждат по-лошо (ако са без фарове...).
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакам бяло ферари
7
0
 
11
 
! Отговори
драйвър преди 11 години
Това е вярно , но за последните 2-3 години откакто белия цвят се върна на мода . Преди бяла кола можеше да се продаде само на по-ниска цена на втора ръка от другите цветове. Като прибавим , че повечето корпоративни автомобили ползват белия цвят като най-евтин при покупка на ново, бялото хич не ми изглежда "добра инвестиция" !
6
1
 
6
 
! Отговори
az преди 11 години
аман от тъпотии
5
2
 
11
 
! Отговори
Nikolla преди 11 години
В големите жеги белите коли най-слабо кумулират топлината.Оттам-по-трудно се скапва електрониката и други уплътнения.Затова е по-изгоден белият цвят.Но и продавачите знаят това,и са вдигнали с някой и друг процент цената на такъв автомобил(сив металик също).
4
3
 
4
 
! Отговори
Жлъта М-ка преди 11 години
Ко речи ,Бози Ингилизина?
3
2
 
38
 
! Отговори
Инструктура преди 11 години
То и затова белите коли са най- евтини . Учените може би са отчели статистически данни според които белите коли запазват най - много своята стойност ,но пропускат да споменат че бели коли се купуват от най - рационалните и практични хора (за който цвета е без значение), предполага се че те и най - добре се грижат за колите си ,и от там по високата остатъчна стойност .Обаче при еднакво техническо състояние белите коли нямат шанс .
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bul6its
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, че учените са се сетили, във всеки автосалон за нови коли, ще ви го кажат.