Да преметнеш данъчните - режеш колата на две и цената пада

Така украинците избягват скъпите такси и данъци за внос
Обновена: 31 авг 2012 21:33 | 31 авг 2012 19:21,
39
Да преметнеш данъчните -  режеш колата на две и цената пада
Срязаното през средата BMW ще бъде заварено и пуснато за продажба. Снимка: todayilearned.co.uk

Ако на Олимпийските игри имаше спортна дисциплина "Да измамиш данъчните" със сигурност щеше да има представители от всяка една държава. Независимо какъв норматив е поставе.

Украинските търговци на коли, както и техни колеги от бившите съветски републики, обаче са на път да останат без конкуренция.

Покупката на автомобил втора употреба, който няма сервизна история, винаги крие рискове. Колата може да е изминала много километри, може да е претърпяла сериозна катастрофа или пък да е крадена. А може и да е била срязвана на две.

Звучи абсурдно, но именно така дилърите в Украйна и други страни от бившия СССР избягват скъпи такси и мита при вноса на автомобили. Те режат колите през средата, вкарват ги в страната, а после, преди да ги пуснат на пазара, отново ги заваряват.

Така колите минават през митницата като резервни части, за които данъците и митата са драстично по-малки. Таксите за внос на (цял) автомобил в Украйна могат да достигнат до 43% от цената му.

Друг е въпросът до колко са безопасни тези коли и знаят ли новите им собственици, че карат кола, която доскоро е била разполовена.

Още любопитни новини, както и снимки на рязаните коли, вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
raycho преди 11 години
Леле тия не са нормални макар, че тук съм чувал за коли сглобени след, като са *** на две но това е опасно, защото колата вече не е толкова здрава колкото е била преди да я срежат.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най-големи "майстори"са холандците.има цели големи цехове за сглобяване на коли от различни части на купето чрез заваряване,вкл.две половини.затова от холандия може да си купите евтина кола,която не личи,че е от две половини и което в др.държави е забранено /напр.германия/.големи тарикати са,затова с холандците внимавайте.в германия има случай кола,която тегли ремарке,при сътресение на един мост да се разцепи на две.етичните европейци са етични само на думи.
31
0
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
Можеш,но само ако си режеш колата по дължина.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ако си режа колата всяка година на две и после си я заварявам дали ще мога да спестя пари от пътни данъци, винетки или други подобни?
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
продължение от 31:подкарах я леко. Над 50 км/ч светна лампата за маслото. "Права е бабата" си рекох и намалих. Така направихме почти 10 км. тест. Колата ми хареса много. Бабата беше изтървала, че гарнитурата е заминала и маслото беше зацапало отвън двигателя. Както и че съединителя потъваше навътре (горна хидравлична помпа).Взех я, смених 2-те помги и гарнитура в София. Сега карам кола, която е в перфектно състояние и само на... 124 000 км. от бабата (с всички сервизни документи е).
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Купих си кола от баба италианка. Тя ми разказа, че не била добър шофьор и за 4 г. 2 пъти тя е виновна за катстрофата, на 2 пъти пък нея са я удряли. Рекох си каква ли бракма на части е останала. Когато бабето ме пусна в гаража останах потресен. Едно чисто ново Audi 80 B4 ме чакаше вътре! вдигнах капака, гледах грегите - само на 2 места открих малки белези, че е правена. Бяха нагодили всичко! Подкарах я. Бабето ме предупреди, че не е сменяла маслото и е заминала помпата (следва продължение)...
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 28 не разбирам от коли ама има логика което казваш
26
2
 
12
 
! Отговори
Стоянов преди 11 години
До 26А ти защо сметна че моята професия е точно тенекеджииство и защо сметна че съм от село?***!Такава кола аз лично ще я позная от 100 км. че е правена *** гнусен, недей да обиждаш!Голямата работа ли си ти а?Срежи го ти тавана на две пък после го заварявай и го китосвай да видим кого ще излъжеш бе!Долу мекият под както е срязан сигурно ще идат на шивач да го зашият с бели конци!*** си ти *** , дето обиждаш другите без даже да ги познаваш.Айде не ме занимавай със себе си!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това на снимката е някакъв корейски дарак.А тези които си продават и копуват коли от авто-къщи и пазари ако знаят какво се случва с колите им ще се самоубият мигновено!Ама нали балъците били безсмъртни та келепиреца си върви с бесна скорост
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14Ти разбираш от коли колкото магаре от ядрена физика.Как щял да докара геометрията.......Охооо има ДОЗЕРИ!Знаеш ли какво е тва "майсторее"????Таван не се прави......ЛУД ЛИ СИ???Няма да коментирам другите ти глупости.Нема смисъл.И като вземеш предвид че не ми е професия коли и тенекеджийсто.Предполагам си некой селски тенекеджия при това яко неграмотен.
23
3
 
3
 
! Отговори
Няма начин преди 11 години
Пълни глупости, ама пълни ... това да не е пъзел от 1000 части ?! :-)
22
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В *** ги режат по дължина и кво?- да не би да е по-малко гъзар тоя с BMW- то... докато има чалга, куRVи и престиж и по диагонал да е рязана пак ще е тежкарска- мене първата ми думичка е била: ки-ки-ки- кирия! а на сестра ми: фа-фа-фа-файда... тва е щото руснаците не успяха да ни освободът ранше- ***!
21
3
 
5
 
! Отговори
G преди 11 години
Това не е BMW другари. Тук има измама ;-)
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълна простотия. Това, че украинските търговци режат една кола от партидата за цвят, а по документи цялата партида е за резервни части, е едната страна на въпроса. Другата страна е, че на части такава стара кошница се продава на по висока цена от цялата кола.
19
0
 
6
 
! Отговори
uzunski преди 11 години
Сиромах човек , жив дявол !
18
0
 
5
 
! Отговори
Неук преди 11 години
Ами тези с *** п...и как им докарват геометрията ?
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако е рязана колата - режи си и главата!
16
0
 
12
 
! Отговори
rr преди 11 години
смятай как ги вкарват в българия тогава
15
1
 
6
 
! Отговори
master преди 11 години
na rqzana kola = rqzana karabina i otiwa !!!
14
1
 
7
 
! Отговори
Стоянов преди 11 години
Ако искате да кажете че , че с тия части правят други смлени коли , това е друг въпрос!