Да преметнеш данъчните - режеш колата на две и цената пада

Така украинците избягват скъпите такси и данъци за внос
Обновена: 31 авг 2012 21:33 | 31 авг 2012 19:21,
39
Да преметнеш данъчните -  режеш колата на две и цената пада
Срязаното през средата BMW ще бъде заварено и пуснато за продажба. Снимка: todayilearned.co.uk

Ако на Олимпийските игри имаше спортна дисциплина "Да измамиш данъчните" със сигурност щеше да има представители от всяка една държава. Независимо какъв норматив е поставе.

Украинските търговци на коли, както и техни колеги от бившите съветски републики, обаче са на път да останат без конкуренция.

Покупката на автомобил втора употреба, който няма сервизна история, винаги крие рискове. Колата може да е изминала много километри, може да е претърпяла сериозна катастрофа или пък да е крадена. А може и да е била срязвана на две.

Звучи абсурдно, но именно така дилърите в Украйна и други страни от бившия СССР избягват скъпи такси и мита при вноса на автомобили. Те режат колите през средата, вкарват ги в страната, а после, преди да ги пуснат на пазара, отново ги заваряват.

Така колите минават през митницата като резервни части, за които данъците и митата са драстично по-малки. Таксите за внос на (цял) автомобил в Украйна могат да достигнат до 43% от цената му.

Друг е въпросът до колко са безопасни тези коли и знаят ли новите им собственици, че карат кола, която доскоро е била разполовена.

Още любопитни новини, както и снимки на рязаните коли, вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Това кога го правехме в България,Украйна беше част от СССР :))В 90% от случаите клиента си кара колата докато умре без да знае какво кара.Успех на всички... И да ви кажа Горубляне и Дупница това не са производствени бази за нови автомобили... А място за ловене на БАЛЪЦИ :))
12
4
 
39
 
! Отговори
Стоянов преди 11 години
Това са пълни глупости!Така като гледам тая кола как е срязана, а имам малко повечко понятие от автомобили заключавам:Таван на автомобил не се прави!Тая инсталация отрязана на 2 със снопове кабели ? Някой от тях и да ги съединиш няма да Проработят (за gps) и др.Прагове!Бензинопроводи!Отделно че тая кола ще и докарат геометрията ама друг път!Тя данъчните в Украйна трева пасът, даже и да е вкарана като резервна част номера на шасито се описва , после незнам как ще я регистрираш като здрава!
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
украинците не са добре, само това мога да ви кажа.
10
2
 
6
 
! Отговори
Гошко преди 11 години
Номер 3, ти да не мислиш, че като си я купиш ще разбереш, че е била рязана?
9
1
 
14
 
! Отговори
Гошко преди 11 години
Това на снимката не е БМВ, това е Крайслер. Не е нужно да си голям разбирач за да го видиш, ама журналистите пишат и показват глупости.
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1Много сте зле а това че не го знаете щото сте задръстени *** не променя НИЩО!
7
7
 
23
 
! Отговори
сЕГА ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯ преди 11 години
Все пак по-добре да чукаш памела андерсон на 40 г.,вместо някоя неизвестна дърта вкиснала ***,ама на 30 г.Та затова ние сектата на дрътите коли предпочитаме AUDI на 18 г. пред фЯт на 8 г. ;););)
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що си мислите че не карате такива дараци че и по-лоши???Ударена и тотално размазана,изглеждаща много по зле от това на снимката кола бива превръщана във визуално перфектна кола за неграмотното простолюдие в сервизите по покрайнините на София(предимно по околовръстното).Така че не злорадсвайте балъчета.Такива пръчки ви подават но пък вие професионално го хапвате.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези статиики,какво само си ги менкате,за да си попълвате страни4ките.Първо ги пускат в Автокомедията,после ги копи пействат в Днес за вчера и накрая в ***.Кой в каквото е специализиран, първи отразява новината и след това другите от групата копират....смешна работа
4
3
 
34
 
! Отговори
Анти селджук преди 11 години
БМВ 316i с бургаска или старозагорска регистрация.Гледащи лошо селски гъзета с фалшиви джапанки от пазарЯ и адидас за 5 леа
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога не бих карал такъв автомобил.Ами ако при скорост от 150 км/ч се разпадне на 2 части?Освен това когато реша да продам хубавичката ми но вече стара кола за да си купя нова...Кой *** ще се съгласи да купи заваряван автомобил?Освен това ще е започнал да се усуква тва на всеки който е рязал покрива на стара трошка за да си я направи кабрио му е правило впечатление.На житото евтини на триците скъпи... ***
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
golf5 къса база :D
1
4
 
21
 
! Отговори
Еu преди 11 години
Май не сме ние най-зле в Европа.Имало и по-зле от нас като включим и румънците и сърбите :)