Volkswagen е най-качествен според американците

Германците са на върха на класацията на Strategic Vision
Обновена: 31 авг 2012 15:13 | 31 авг 2012 15:13,
25
Volkswagen е най-качествен според американците
Снимка: Reuters

Автомобилите на концерна Volkswagen бяха признати от американците за най-качествени на местния пазар. Хечбекът Golf, кабриолетът Eos и кросовърът Tiguan заеха първи места в своите сегменти в класацията на компанията Strategic Vision, която всяка година изготвя рейтинг на най-качествените модели - Total Quality Index.

Освен автомобилите, които се произвеждат под марката Volkswagen, американците гласуваха за седана Audi A4 като най-добър в сегмента на компактните премиум-автомобили, а лимузина Audi A8 е най-качествена в клас "лукс".

Второто място е за компанията Ford, която печели първото място в класа на кросовърите със средни размери с модела си Flex. Освен това F-150 и F-250/350 са на върха при пълноразмерните и тежки пикапи.

На трето място се нареждат автомобилите на Chrysler, въпреки че нито един от моделите на марката не спечели първо място в някоя от категорииите. При компактните автомобили №1 е Fiat 500, при пълноразмерните седани лидер е Dodge Charger, а Jeep Grand Cherokee е най-качествен при всъдеходите със средни размери.

Американците отчитат и качествата на машините на BMW, като избраха моделите X6, Z4 и 1-Series на първо място в сегментите им. С "отличници" в два от класовете може да се похвали и General Motors, след като при "премиум-купета" за №1 бе избран Chevrolet Corvette, а Chevrolet Volt е на първо място при колите със средни размери.

В рейтинга така и не намери място нито един модел на Toyota, Lexus, Infiniti, Kia и Hyundai.

За съставянето на подобна класация специалистите от Strategic Vision са се допитали до 45 930 шофьори, които е трябвало да оценят управляемостта, динамиката, дизайна, комфорта, икономичността и други елементи на своите коли. Взети са под внимание и дефектите, които са давали колите.

През миналата година победител в същата класация бе Ford, следван от Honda, която през тази година спечели награди само в 3 от категориите, и Volkswagen.

Още новини от света на автомобилите четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: VolkswagenСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За нашите пътища и за още по-лоши пътища като в Афганистан,Ирак и др. по-здрава кола от Тойота и японските няма! Тия коли са се доказали по най-тежките терени по света! Фолксваген просто много се чупят сравнени с японска кола. Една Тойота примерно не я пипаш нищо по ходова част или каквото и да било 250 000 -300 000км. Това е здрава кола,а не Ауди А4 или Пасат дето му сменяш носачи на 50 000км.-80 000 км.!
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 17. Прятел, не знам какво караш, а и не ме вълнува, но искам да ти кажа, че за нашите пътища по здрава кола от VW няма.
18
1
 
1
 
! Отговори
Фичо преди 11 години
Я, прочети това за Крайслер...пък после се изказвай- http: //spiegel.de/***/aktuell/mercedes-autos-hatten-motor-mit-defekten-injektoren-a-853276.html
17
4
 
9
 
! Отговори
вива Перник преди 11 години
Значи Перничаните са 100% Американци.....
16
3
 
4
 
! Отговори
PK преди 11 години
Гоуфу до Смърт!
15
3
 
3
 
! Отговори
Симо преди 11 години
Собственик съм на Голф3 и Пасат 98-***.Онзи ден така се наложи,че имах сериозен товар за пренасяне - зимнина около 7 щайги със компот,лютеница и тн.Направи ми впечатление че голфа,въпреки по-малкия размер побра повече багаж (със свалени задни седалки обаче)
14
5
 
10
 
! Отговори
Вътьо Перник преди 11 години
Фолксваген!Само немското!!
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
класацията на Strategic Vision------------------------Кои са тия с техните измислени класации ?
12
8
 
2
 
! Отговори
d.e. преди 11 години
predpo4itam benz
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютно. Японците бяха, някога символ за качество, когато не бяха все още тотално заразени от "либералния" модел на икономика, в който всичко се опосква, унищожава, принизява, консумира, само и единствено в името на печалбата сега, на момента, големите бонуси за мениджъри и т.н. То и затова и централата им гръмна, от алчност и пестене от мерки за сигурност, снижаване на качество, за да се лапат премии. Така стана и с автомобилите им - станаха посредствени трошки.
10
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ami to i v evropa e taka vw e nai dobroto
9
9
 
7
 
! Отговори
EU преди 11 години
Фолксвеген е символ на високо качество , а японскикте таратайки са символ на простотията и посредствеността !
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те хората са казали, най-качествени, не най-евтини. Качественото в повечето случай не е евтино. А VW изобщо не са сред най-евтините в класа си вече. Германците толкова пари налапаха от китайския пазар, че не им трябва да свалят цени, за да са конкурентни и да оцеляват. Това е и престиж. Освен това концерна има автомобили във всички сегменти и може да продава и евтини Шкоди и Сеати и хипер скъпи Бугатита. Благодарение на запазване на качество и разумен мениджмънт VW станаха номер 1 в света.
7
7
 
6
 
! Отговори
Рудолф Дизел преди 11 години
Мдааа....С глобализацията германците също получиха възможност да произвеждат ефективно и евтино и вече няма смисъл да си взимаш азиатски ерзац, като можеш направо да си вземеш германски оигинал, да ти е кеф. Тенденцията е ясна не само в САЩ, но и в Китай, Европа и всеки значим пазар.
6
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жена-Испанка,кола-Германка!
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
GLUPOSTI! TUKA SITE KARAT TOYOTA I HONDA.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a sega kolko komentara shte imaaaa..... ama pliuene ot nekakvi kompleksarcheta .... ama rugaene ot drugi bmw ili drugi manqcheta ....... ama rugaene ama psuvane ..... ama kakvo li ne nqma da ima ... chudq se samo zashto li cql svqt neshto priznato a tuk samo ujkim pernichani kakvo e obshtoto pernik s ostanaliq svqt neznam ... ama to prostotiqta po horata hodi
3
1
 
2
 
! Отговори
вал преди 11 години
старт
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми те Американците откриха Америка. Те досега освен Тойота друго нямаха на пазара и сега като ги налазиха Европейските концерни и откриха, че Европейското е най-качествено и набързо изритаха Тойота и Хюндай от класациите за качество.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И според перничани :))))