Nissan направи първия сериен Juke-R

Кросовърът разполага с двигател с 550 к.с. и струва 500 000 евро
18 окт 2012 16:11, Красимир Ангелов
4
Nissan направи първия сериен Juke-R
Снимка: AutoMedia.bg

Nissan е готов с първия сериен "зареден" кросовър Juke-R. С направата на автомобила се е занимавала компанията, която подготви и прототипа на модела – RML.

Същата фирма работи и върху състезателните автомобили на отбора на Chevrolet в световниия шампионат за туристически автомобили WTCC.

Специалистите от европейския център за дизайн на Nissan леко са променили външността на машината в сравнение с показания досега прототип. Различни са предната броня и престилката, а дифузьорът, както и предните и задните вентилационни отвори са направени от карбон.

Кросоворът разполага с 3.8 литров, 6-цилиндров турбо-мотор с мощност 550 к.с., който се комбинира с 6-степенна скоростна кутия с двойно сцепление. Задвижването е към четирите колела, а интериорът е заимстван от суперколата Nissan GT-R. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 3 секунди, а максималната и скорост е 270 км/ч.

Прототипът Juke-R разполагаше с 485 к.с. и ускорението му от 0 до 100 км/ч ставаше за 3.7 секунди. Настоящата версия е по-мощна и вече има своя пръв клиент. Той е от Европа, където кросоворът ще струва около 500 000 евро.

От Nissan отказаха да съобщят името на собственика на машината. И потвърдиха намерението си да пуснат само малка серия от този модел.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Nissan Juke
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
10
 
! Отговори
ХАХАХА преди 11 години
Пак объркаха стратегията, тоя *** за 1 милион лева да си го карат те! Поне да не беше толкова грозно за тия пари!Отсега прогнозирам, че това ще е голям провал :)За техен късмет го има нормалния GT-R и нормалния Juke, така че това безумие ще бъде бързо забравено без осбени последствия...
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко хубаво, ама цената е направо за колекционери