Новата кола на папа Бенедикт XVI е хибрид

Возилото отново е дело на Mercedes
10 дек 2012 17:28,
6
Новата кола на папа Бенедикт XVI е хибрид
Снимка: Mercedes-Benz

Лично шефът на Daimler Дитер Зетче представи на папа Бенедикт XVI новата му кола. Най-новият Папамобил е базиран на последния Mercedes M-Class, като предлага по-голяма сигурност и по-добър комфорт, сочи информацията от Mercedes. Освен това возилото вече е екологично, тъй като разчита на хибридно задвижване.

Автомобилът продължава концепцията на последните возила на папата, като е оборудван с обичайното остъклено, бронирано пространство, което ще брани Бенедикт XVI от всевъзможни опасности. Самият той ще седи на специален стол с бяла кожа, златен обков и хидравлично задвижване.

Посочва се, че остъкленото пространство вече е по-просторно, което освен по-добра видимост, предлага и по-лесен достъп. Най-голямата промяна, спрямо предишните подобни автомобили, е в задвижването. То вече е хибридно, като разчита на електромотор, бензинов двигател и литиево-йонни батерии.

При ниска скорост, с каквато обикновено ще се движи, машината използва единствено електрическа енергия. Така тя може да измине около 25 километра. Наличен е и голям бензинов двигател, който се активира при изчерпване на батериите или при по-висока скорост.

Конструирането и изработката на този pапамобил са отнели повече от година. Няма официална информация каква е цената, но според спекулациите тя надхвърля £350 000.

Mercedes изработва автомобили за лидерите на католическата църква вече 80 години. Началото е поставено през 1930 година с модела Nürburg 460 Pullman Saloon, предназначен за папа Пий XI. Следват 600 Pullman Landaulet и 300 SEL,както G-Class за папа Йоан Павел II. Последните возила са базирани на M-Class и се използват от Йоан Павел II и Бенедикт XVI.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: папамобил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
SAMOHODEN AKVARIUM преди 11 години
TOVA PRILICHA PO-SKORO NA VITRINA ZA SVATBENA TORTA VAHU JIP MERZEDES, GROZNO EKOLATA NA PAPATA E PO-DOSTOINO DA E LIMUSINA
5
0
 
4
 
! Отговори
hui преди 11 години
До Жо .... няма такъв филм за смиреност. Нашите милионери ъъъъ митрополити затова се изпокараха заради смирените 8.5 милярда лева. .......
4
0
 
7
 
! Отговори
Жо преди 11 години
ЦИТАТ: "Самият той ще седи на специален стол с бяла кожа, златен обков и хидравлично задвижване"АКО ТОЗИ ЧОВЕК, определящ себе си за Божий наместник на Земята е истински вярващ, трябва да е скромен, да излъчва смирение и доброта, да се е отказал от материалните съблазни, да ходи между хората без брониран автомобил.
3
0
 
3
 
! Отговори
сасо преди 11 години
До Анонимен 2 .А кога ще има и за дядо Николчо ?
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той да не е по долу от митрополит Кирил!
1
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Последно Папамобил или Рапамобил? :)