BMW се продава по-добре от Audi и Mercedes

И трите немски премиум марки бележат ръст в продажбите си
Обновена: 11 дек 2012 16:28 | 11 дек 2012 16:28,
51
BMW се продава по-добре от Audi и Mercedes
Снимка: BMW

До края на годината остава по-малко от месец, а BMW има комфортна преднина пред Audi и Mercedes в битката за най-продавана луксозна марка в света, сочи информация на Bloomberg.

Благодарение на силните продажби на X1 и новата 3-Series баварците регистрират 145 452 продажби през месец ноември. За сравнение Audi има 123 600, а Mercedes - 120 346.

При продажбите за първите 11 месеца на 2012 година лидерът отново е BMW. Регистрациите на концерна достигат 1,38 млн., като това представлява ръст от 10.9% спрямо същия период на миналата година. Ръст регистрират и Audi, и Mercedes, съответно с 12,7% и 5,1%. Това нарежда Audi на второ место във временната класация с 1,34 млн. продажби, а Mercedes - на трето с 1,19 млн. регистрации.

Анализатори посочват, че битката между трите марки за най-продаван производител на луксозни коли е ожесточена и въобще не е приключила. Ключови за крайния резултат са пазари като Европа и САЩ, където и трите марки предлагат сериозни бонуси и отстъпки при покупката на нов автомобил.

В края на миналия месец от BMW заявиха, че "интензивната конкуренция" е допринесла за намаляване на маржа на компанията с 2,3% - от 11,9% през миналата година до 9,6% през третото четиримесечие на тази година.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: BMWMercedesAudiпродажби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
50 , to che ne si karal premuim auvtomobili e iasno ...... no pone vzemi probvai nqkoia druga kola ot showroom i togava mi razpraviai kolko bilo imidj . S vozene samo nqma da razbere6 za kakvo govorq , pokarai i ste se obedi6 che razlikata e ogromna.
48
6
 
2
 
! Отговори
1 преди 11 години
Vijte novia hundai i pak mi govorete za nemski koli. nito sa ka4estveni nito sa izdurjlivi edinstvenoto nesho e imaja im.
47
6
 
1
 
! Отговори
Филип преди 11 години
Номер едно автомобил за мен е Фолксваген!
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност БМВ не предлагат нищо особено като автомобили, но имат страхотна рекламна стратегия и много правилно са си заложили целия бизнес модел на това, че 70% от населението са пълни ***, които дори са склонни да се лишават от основни неща, за да си купят едно по-лъскаво возило, което след това ще ги издои с ремонти, но те ще продължават да го поддържат, само за да се правят на яката работа пред колеги и приятели и да симулират статут на преуспели. Погледнете само какви хора ги карат! :)
45
0
 
1
 
! Отговори
криза е преди 11 години
БМВ, Мерцедес и Ауди имат да изплащат един огромен дълг - на гърците. Иначе Европа ще се разпадне. Така че в бъдещите няколко години очаквайте скапани модели със супер скъпи резервни части. Дългът на Гърция ще го изплатим всички европейци заедно - солидарност трябва!
44
3
 
4
 
! Отговори
11 преди 11 години
КАРАЛ СЪМ БМВ 15 ГОДИНИ ВЕЧЕ НЕ ИСКАМ ДА ЧУВАМ ЗА ТАЗИ МАРКА ИМА МНОГО ПО-ДОБРИ И ЕВТИНИ КОЛИ САМО СИ ЗАДАЙТЕ ВЪПРОСА ЗАЩ0 ПОЧТИ ВСЯКА ТРЕТА КАТАСТРОФА Е С УЧАСТНИК С БМВ
43
2
 
5
 
! Отговори
dark elite преди 11 години
c BMW imam samo problemi, s Mercedes samo sarejdam i karam. O PROBLEM!
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До МилевMилев, да сравняваш която и да е от 3те германски марки със Киа и Хюндай е смехотворно!
41
8
 
6
 
! Отговори
Милев преди 11 години
Един практичен човек винаги би избрал японска или корейска кола пред прехвалените БМВ, Ауди и Мерцедес. Вземете например новите модели Киа Оптима, Киа Соренто, Хюндай Санта Фе, i30 или i40 - срещу поне 30% по-ниска цена в сравнение с немските конкуренти в дадения клас, получавате кола с 5 или 7 години гаранция, която със сигурност ще е по-надеждна и безпрроблемна. Имайте предивд, че Хюндай спечели тазгодишната голяма награда на "Аутобилд" за качество.
40
6
 
5
 
! Отговори
Пъзел преди 11 години
Е, как няма да расте и да водят в продажбите като това са коли за: ***, комплексирани дупета, мамини синчета, "рацери", мечтата на всеки провинциалист... Мерцедес е като диамант.Всяка *** може да си купи пръстен с "камък", но малко хора носят истински диаманти.
39
1
 
8
 
! Отговори
A преди 11 години
карам съм чисто нови три коли: Лада, BMW и Mercedes .... и от последната никога не бих се разделил .... лично на мен BMW ми е шумна и вози по твърдо, единствения и плюс, че наистина поддържката ѝ е по-евтина и разхода на бензин малко по-нисъкно си е субективно
38
0
 
12
 
! Отговори
dfa преди 11 години
колите след 2000г не са толкова здрави като предшествениците си.
37
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това означава, че броя на комлексарите ресте :)
36
3
 
16
 
! Отговори
един препатил - 2 преди 11 години
продължавам...карам БМВ-то само с хубав дизел и по хубави пътища(живея в чужбина) но това явно няма значение след като колата се оказа пълен ***. Имал съм около 4-5 японски коли - НИКОГА и с никоя кола не съм имал подобни проблеми! Заключението си го направете сами, а приказките и "митовете" за БМВ - стават за раздумка на пазара. А и като видите колко коли чакат за сервиз пред БМВ ще ви стане ясно. И както казва един мой приятел немец: "нищо вече в този свят не е същото-дори и немските коли!"
35
0
 
20
 
! Отговори
от един препатил преди 11 години
Сега....много може да се пише за тая и оная марка коли, но едно ще ви кажа: всички нови модели вече се правят да се "саморазвалят" след 3-4 години! Новата политика на фирмите е да се продават(скъпи) резервни части, защото пазара за нови коли е в криза. За какво иде реч. Имам БМВ-3 серия модел 2009 г. дизел. Вече смених маслена помпа, разни ремъци и други неща по мотора, а сега и върха - турбината. Освен това и навигацията дава много често грешки и въобще......писна ми от тая прехвалена кола!
34
0
 
1
 
! Отговори
zoo york преди 11 години
Случаен,аре да спреш да коментираш вече, разбрахме те че нищо не разбираш :)0)
33
2
 
5
 
! Отговори
Случаен преди 11 години
"При продажбите за първите 11 месеца на 2012 година". Какво ли ще стане през втторите 11 месеца на 2012 година не ми се мисли.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
25, ми да речеме... нощно виждане, ХУД, сама се паркира, сензори за мъртвата точка, автопилот, който сам регулира скоростта, таблото е ЛЕД, напата е като бебешко дупе, автоматичната скоростна не се усеща и е почти без лаг. За интериора явно не си се качвал в БМВ от последните 2-3 години да усетиш разликата.
31
5
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Продават се защото им се носи някаква слава на най-добрата марка,а това е само мит.Къде им е интериорната класа като на Мерцедес и Ауди че не я виждам?
30
6
 
7
 
! Отговори
аз преди 11 години
да се возя на ауди ми е най-кеф.Новото а6 хвърли всякакви бмв-та,мерджани в киреча.Бмв-та и мерджани за мен са банални коли.Ауди е за мен марката