Това е BMW M6 Gran Coupe

Появиха се първите официални снимки
Обновена: 12 дек 2012 14:46 | 12 дек 2012 14:46,
6
Това е BMW M6 Gran Coupe
Снимка: BMW

Третият представител от семейството на "горещите шестици" е вече факт. BMW разпространи първите официални снимки и информация за M6 Gran Coupe, чиято премиера ще се състои след по-малко от месец на изложението за автомобили в Детройт.

Автомобилът е дело на BMW M GmbH и представлява доработена версия на 6-Series Gran Coupe. Отличава се от стандартния модел с мощни спирачни механизми, отличителни джанти, разширени арки на калниците, допълнителни отвори за въздух, различни огледала за обратно виждане и по-агресивни брони и странични прагове. Спортните амбиции на колата се подчертават и от изработен от карбон уникален покрив.

Що се отнася до задвижващия агрегат и окачването, те са заети от другите две М-версии на 6-Series - M6 Coupe и M6 Convertible. Мощността се черпи от 4.4-литровия би-турбо V8 двигател, който доставя 560 к.с. и 680 Нм. Трансмисията е автоматична със 7 степени (M Double Clutch) и задвижва задните колела посредством активен М диференциал.

Очаква се от 0 до 100 км/ч машината да ускорява за 4,5 секунди, като максималната скорост ще бъде ограничена на 250 км/час (305 км/час с опцията M Driver’s Package, която включва и обучение на водача за спортно шофиране).

Автомобилът ще разполага и с двата индивидуално конфигурирани режима на управление, които видяхме най-напред при новото BMW M5. Те се активират с M Drive бутоните на волана и включват уникална гама от програмируеми параметри: чувствителност на педала на газта, настройки на M Servotronic, на програмата за превключване на предавките Drivelogic, на режима на DSC, на динамичния контрол на амортисьорите и на показанията на Head-Up-дисплея.

Интериорът все още не е разкрит, но можем да очакваме луксозната атмосфера на 6-Series Gran Coupe да бъде допълнена с типичните М-елементи, сред които споменатият по-горе М-волан с двата M Drive бутона.

BMW M6 Gran Coupe ще стъпи на пазара в средата на 2013 година. Световната премиера на модела ще се състои в Детройт през януари. Европейската ще бъде през март в Женева, а тази за Азия - през април в Шанхай.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: BMW
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 4 - каза магарето и си облиза ***
4
3
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Днес си много ***.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dai boje vsekimu
2
1
 
0
 
! Отговори
Anonımen преди 11 години
4udesno!!!!
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хайде сега разбирковците да обясняват нан киа и хюндай са по-добри