BMW е луксозен производител номер 1 в САЩ

Баварците надделяха над Mercedes-Benz и Lexus през изминалата 2012 година
7 яну 2013 18:05,
6
BMW е луксозен производител номер 1 в САЩ
Снимка: Reuters

BMW завърши изминалата 2012 година като лидер по продажби в луксозния сегмент в САЩ, пише Automotive News, позовавайки се на данни от Bloomberg. Мюнхенската марка реализира ръст от 39% при продажбите си през декември, което й осигури лидерското място в края на годината.

През последния месец на 2012 година BMW са продали 37 399 нови коли в САЩ, достигайки ръст от 39 на сто. Най-голям принос за това има 5-Series, която бележи ръст при продажбите си от цели 72%.

Второто място в класацията остава за Mercedes-Benz, чиито продажби също се увеличават, но с едва 9.5%. Най-успешният модел на марката през месец декември е E-Class, който бележи ръст в търсенето от 32%. Продажби в САЩ на Mercedes-Benz за последния месец на 2012 година достигат 28 145.

Малко по-добре от Mercedes-Benz през същия месец се представя третият в класацията - Lexus, който бележи ръст от 21% до 30 607 единици.

За цялата 2012 година BMW има 281 460 продажби в САЩ, а Mercedes-Benz - 274 134. Увеличението при BMW спрямо 2011 година е 14%, а при Mercedes-Benz - 12%.

Японската луксозна марка Lexus, която беше лидер в тази класация в продължение на цели 11 години, е продала 244 166 автомобила, регистрирайки увеличение спрямо 2011 година от 23%. Припомняме, че Lexus отстъпи позицията си на германските премиум марки през 2011 година след природните бедствия в родината си.

Важно е да се отбележи, че в тези цифри на са включени моделът Springer на Mercedes, както и марката Smart. MINI, която е собственост на BMW, също не се бори. Причината е, че тези модели и марки не се определят като луксозни.

Още любопитни новини за коли четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Американци V USA,kazvat /dobre izglejdashta kola/......i tolkoz........postoqnno sa v serviza......skupa poddrujka,i super Nenadejdni avtimobili......kak da gi kupuvat.....
5
2
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Във целия свят такситата освен от националните си марки имат и немски марки.Например Франция Peugeot и Renaut понякога както и VW и MB, Италия Fiat както и VW и MB,България Шевролет,Датия и мноооого Шкоди които са си VW отсякаде. може би искаш да приема че разбираш повече от всички останали хора по света който очевидно ги купуват щом са най продаваните автомобили в развитите държави.А БМВ това е премиум клас в който не си заслужил да се качиш а ти го пожелавам и то не във 10 годишна кола.
4
2
 
2
 
! Отговори
Американци преди 11 години
Като са прости и не карат Audi...
3
4
 
1
 
! Отговори
anon преди 11 години
до #2... "надеждност" :)новите немци са такива трагедии откъм качество, че идва дори леко обидно за притежателите им които са платили "примиум" пари за "примиум" марка. не случайно лексус е #1 11 години поред и само трагедията в япония е причината и тази година да не са #1.
2
4
 
4
 
! Отговори
БМВ преди 11 години
Това е най добрата марка.Пълна с иновации и шофирането доставя удоволствие.Напишете моля ви поне един минус нещо което го има в другите марки а във БМВ го няма.Аз не се сещам.
1
7
 
5
 
! Отговори
ясен преди 11 години
То за това ли всяко второ *** кара бмв !!!