BMW показа официално M6 GranCoupe

Световната премиера се състоя в Детройт
15 яну 2013 16:40,
1
BMW показа официално M6 GranCoupe
Снимка: Reuters

Новият флагман на BMW - 6-Series Gran Coupe, е на пазара от около година, а на протичащото в момента изложение в Детройт бе представена неговата топ версия - суперспортното изпълнение на BMW M GmbH.

Моделът бе разкрит още преди няколко месеца, но това е първата му официална поява пред публика. В Европа ще видим BMW M6 GranCoupe на изложението в Женева, което ще се състои през месец март.

Както вече съобщиха от BMW, спортното изпълнение на 6-Series Gran Coupe е оборудвано с 4.4-литровия би-турбо V8 двигател, който познаваме от М5, M6 Coupe и M6 Convertible. Той доставя 560 к.с. и 680 Нм. Трансмисията е автоматична със 7 степени (M Double Clutch) и задвижва задните колела посредством активен М диференциал.

Спортното, но и много луксозно купе с четири врати е способно на ускорение от място до 100 км/час за 4.2 секунди. Максималната скорост на движение е електронно ограничена на 250 км/час, но при поръчката на опцията M Driver’s Package, която включва и обучение на водача за спортно шофиране, тя скача до 305 км/час.

Автомобилът разполага и с двата индивидуално конфигурирани режима на управление, които видяхме най-напред при новото BMW M5. Те се активират с M Drive бутоните на волана и включват уникална гама от програмируеми параметри: чувствителност на педала на газта, настройки на M Servotronic, на програмата за превключване на предавките Drivelogic, на режима на DSC, на динамичния контрол на амортисьорите и на показанията на Head-Up-дисплея.

Според информацията от компанията M6 GranCoupe изразходва средно по 9.9 литра бензин на 100 км. пробег, отделяйки 232 гр/км СО2 емисии.

Още за новия модел и снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: BMWДетройт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
естет преди 11 години
тенекиена гробница.