Путин ще се вози на германска "Чайка"

Новата лимузина ще бъде на базата на Mercedes-Benz S 600 Pullman Guard
Обновена: 28 яну 2013 21:54 | 28 яну 2013 21:54,
36
Путин ще се вози на германска "Чайка"
Бившата кола на съветския елит - "Чайка 13 ГАЗ". Снимка: ГАЗ

Нови подробности за проекта на компанията ГАЗ, която трябва да създаде автомобили за управляващите в Русия, бяха разкрити от медиите в страната.

Проектът носи името „Кортеж”, като освен официална лимузина ще включва и придружаващи автомобили. Всички те ще бъдат върху базата на германски машини.

Самата лимузина, която е предназначена за Владимир Путин, ще бъде построена върху основата на сегашния автомобил на държавния глава - Mercedes-Benz S 600 Pullman Guard.

Освен нея ще бъдат произведени още 8 машини – една „Волга” на платформата на Bentley Mulsanne или Volkswagen Phaeton, четири всъдехода ГАЗ с шаси от Volkswagen Amarok и два минивана ГАЗел Next.

Инвестицията за целия проект е 1.1 млрд рубли (близо $37 млн.), като само стойността на новата „Чайка” ще бъде около 11 млн. ($370 000). Все още обаче не е ясно кой и как ще финансира проекта и дали германските компании, върху чиито автомобили ще бъдат построени новите коли на руската власт, ще участват в него.

За направата на бъдещите лимузини на руския елит се бори и компанията ЗИЛ, която си сътрудничи активно с фирмата за производство на спортни автомобили Марусия Моторс.

Повече за този проект вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
11
 
21
 
! Отговори
коко преди 11 години
Плюйте,плюйте руснаците и се радвайте на голите си замръзнали ***.Наведохме се на американците и това е резултата-безработица и съсипана държава.И една проюесей двадесет годишна "демократична"диктатура..
14
3
 
42
 
! Отговори
Историк преди 11 години
Навсякъде има шовинисти, г-н 11. Руснаците, ами турците не са ли? "Ща jе српско све jе лjепо!. Гърците? О-хо! Велика Албания! Ами "богоизбраният народ". Великите американци. Пред всяка къща в Дания се вее знаме.Шовинизмът, понякога наричан другояче, помага на хората да се сплотят в по-здрава общност.Знам само един разединен народ, който все търси "големия брат" и на който все някой друг му е виновен.От което само пати и винаги е нещастен.Познай кой е този народ.Шовинизъм или дъдавство- изберете
13
2
 
7
 
! Отговори
maxobg преди 11 години
До Анонимен ти да му го ядеш ! да ти е сладко54048
12
7
 
11
 
! Отговори
ОК преди 11 години
достлверна ли е информацията, прилича ми тендициозна.
11
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да си пастират малко старите Чайки от 1960 година и да си ги карат тях. Така ще могат да задоволят руската си гордост, че са си тяхни колите, което е много важно за народ съставен само от шовинисти.
10
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руснаците имт толкова интересни прототипи от края на 80-те.. Кво пък толкова харесаха на бентли и мерцедес? Какво лукс ли не могат да изкарат? С техните златни дворци украсени със диаманти,кехлибар,коприна и мрамор още от преди 2 века? Дали пък нямат 12 и 16 цилиндрови двигатели с огромен ресурс ? Може би се опитват да покажат добри намерения на англичаните и немците.Пичове,ако изчакате още малко едните ще станат цветнокожи мюсюлмани а другите ще са в криза :))) Няма смисъл ама щом сте решили..
9
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да му ядете на *** да не ви казвам какво!
8
9
 
6
 
! Отговори
Грейт Гьол преди 11 години
До Жорои за какво им е да правят коли, като швабите се късат да сглобяват? Пардон, чайниците?
7
4
 
6
 
! Отговори
a puk.. преди 11 години
puk obama 6e se vozi na kitaiski kadilak xaxaxaaxa
6
17
 
20
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Хахах,големи са ми сладури "братушките". С колко фирми сътрудничат ,ами то какво руско има в цялата работа?Другаря Путин ги напъна да покажат развитие по проекта ,но след няколко месеца работа ето резултата,пак половината работа ще е "почти тяхна". :))
5
16
 
20
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Че то нашият Сидеров е по-голям русофил от таварисшч *** бе....
4
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ехехе, Путин прави четки на Меркел, зер да не настоява да има и други доставчици по тръбите на русите. Голям хитрец е :)
3
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 2 , това е работата на *** и *** само плюят о осират руското
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вижте кво става в българия стига сте се занимавали с чужди ръководители тяхната е лесна
1
6
 
10
 
! Отговори
az преди 11 години
da ste napraviat i te koli ama 3000g