Skoda представи Rapid Spaceback

Комбито има по-малък багажник от лифтбека, идва през октомври
15 юли 2013 22:17,
1
Skoda представи Rapid Spaceback
Снимка: Skoda

Чешката автомобилна марка Skoda представи официално комби версията на Rapid. Тя носи името Spaceback, ще бъде представена пред публика във Франкфурт, а продажбите й в Европа ще стартират през месец октомври.

Ще започнем с уточнение, че Rapid Spaceback не е типично комби, тъй като представлява по-компактна алтернатива на версията лифтбек, която излезе на пазара през миналата година.

Rapid Spaceback има непроменено междуосие - 2602 мм, но общата му дължина е редуцирана със 180 мм. Това не се отразява на пространството в салона, което остава водещо в класа, но пък влияе на багажника. Обемът му е 415 литра, докато този при лифтбека предлага цели 550 литра. Дори при сгънати задни седалки версията лифтбек разполага с по-голям багажник - 1490 литра срещу 1380 л.

Чехите все още не са обявили причините този свой ход, но вероятно решението им е породено от факта, че в гамата на марката вече присъства достъпно комби с голям багажник - Fabia комби.

Що се отнася до дизайна на Skoda Rapid Spaceback, той е напълно аналогичен с този, който вече познаваме от лифтбека. Това обаче се отнася за предната част, докато всичко от С-колонката назад е напълно ново. Задницата на Rapid Spaceback е силно скосена, което се отразява негативно на вътрешното пространство, но пък придава на купето по-динамичен вид. Със същата цел е поставен и семпъл заден спойлер.

Двигателите в началото ще бъдат шест - два дизелови и четири бензинови, чиято мощност варира между 75 и 122 к.с. Най-икономичен в гамата е 1.6-литровия дизелов агрегат от серията GreenLine, който предлага 90 к.с. и изразходва средно по едва 3.8 л / 100 км.

В стандартното оборудване на Skoda Rapid Spaceback са включени системите ABS и ESC, както и предни и странични въздушно възглавници. Сред опциите пък присъстват би-ксенон фарове, светлини срещу мъгла, които следват кривата на завоя, система следяща налягането в гумите, двоен под на багажника и др.

Премиерата на Rapid Spaceback ще се състои през месец септември на изложението във Франкфурт. Продажбите в Европа започват през октомври.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Skoda
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прилича на Astra F