Малкото братче на G-Class излиза през 2019 г.

Моделът ще се казва GLB и ще бъде на платформата на следващата A-Class
Обновена: 19 май 2014 20:39 | 19 май 2014 20:35, Красимир Ангелов
3
Малкото братче на G-Class излиза през 2019 г.
Снимка: Mercedes-Benz

Компанията Mercedes-Benz ще пусне кросовър в стила на G-Class през есента на 2019 г., съобщава изданието Auto Bild, което се позовава на свои източници в германския производител.

Слуховете, че Mercedes-Benz подготвя пускането на по-малък брат на легендарния Geländewagen вървят още от 2012 г. Тогава се твърдеше, че моделът ще бъде построен на платформата на хечбека A-Class, ще получи името GLG и ще излезе в средата на 2015 г.

Бъдещият модел бе готвен за конкурент на следващото поколение Land Rover Defender, чието излизане на пазара също бе предвидено за догодина. Британците обаче промениха плановете си и отложиха пускането на модела. А дали като съвпадение или напълно случайно и в Mercedes-Benz направиха същото.

Според новите информации кросовърът няма да се казва GLG, а GLB и ще използва архитектурата на следващото поколение Mercedes-Benz A-Class, което трябва да се появи на пазара през 2018 г. В базовата си версия моделът ще може да побере 7 души, като ще бъде с предно предаване. Системата за задвижване на четирите колела ще се предлага като опция.

Що се касае до самата G-Class, тя ще претърпи радикална модернизация. Напълно новия автомобил с кодово обозначение W463 ще се появи на пазара през 2017 г.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Mercedes-Benz
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво им става на Мерцедес. Не разбитам. Новата C-класа е готина, ама все пак е умален вариант на S-класата им. Направиха баш като Ауди: една и съща визия за всички модели. И що за кола е това? Играчка? Много съм разочарован от Мерцедес, въпреки, че карам такъв. В момента единствено БМВ показват качество, дизайн и добри материали.
1
4
 
1
 
! Отговори
Бойкот преди 10 години
След глупостите на меркел и путин незнам как може човек със здрав разум да си купи нещо немско или руско.