Ейдриън Нюи ще прави новата суперкола на Infiniti

Той ще се оттегли от F1, за да се посвети на автомобилите
Обновена: 9 юли 2014 11:39 | 9 юли 2014 11:36, Красимир Ангелов
0
Ейдриън Нюи ще прави новата суперкола на Infiniti
Снимка: Infiniti

Техническият гуру на тима на Red Bull във Формула 1 – Ейдриън Нюи, ще проектира бъдещата суперкола на Infiniti. Това съобщава британското издание Top Gear, което цитира вицепрезидентът на компанията Nissan Анди Палмър.

Неотдавна Нюи, който е с основна заслуга за успехите на отборите на McLaren, Williams и Red Bull през последните 25 години, обяви, че смята да сложи край на кариерата си във Формула 1, за да се посвети на други проекти. Един от тях ще бъде сътрудничеството с луксозното подразделение на Nissan – Infiniti. Нюи вече е работил за японската компания, като създаде концептуалните модели Red Bull X1 и X2014, но те се появиха единствено в популярната компютърна игра Gran Tourismo.

"Ейдриън има намерение да са заеме с нещо напълно ново и ние ще се постараем да му предоставим подобна възможност в рамките на програмата ни за обмяна на технологии с отбора на Red Bull", коментира Анди Палмър. Трябва да бъдем наясно, че подобни неща не стават за един ден, но ще ви посъветвам да следите новите неща на Infiniti в по-далечно бъдеще.“

Наскоро от компанията обявиха, че подготвят нова суперкола, но не дадоха срокове кога тя ще бъде готова. Предполага се, че автомобилът ще бъде наследник на хибридния концептуален модел Infiniti Emerg-E, който се появи през 2012 г., но така и не стигна до серийно производство.

Самият Нюи смята да потърси ново предизвикателство, след като във Формула 1 бяха въведени нови правила, които връзват ръцете на конструкторите. В навечерието на Голямата награда на Великобритания през миналия уикенд 55-годишният британец обяви, че ще напусне Red Bull, но подмина въпросите за бъдещото му сътрудничество с Infiniti.

"Моето вмешателство във Формула 1 ще бъде минимално", обясни Нюи. Смятам да напусна поста си в края на 2014 г., но все пак ще продължа да помагам на Red Bull като съветник. Инженерите на тима, както и преди, ще могат да се обръщат към мен за съвет. Вероятно ще запазя и правото на гласуване при създаването на нови болид, но новото ми работно място ще бъде в технологичния център на Red Bull.“

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: InfinitiЕйдриън Нюи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари