Промените в Mercedes-Benz G-Class удължават живота му с 11 г.

Следващата версия на всъдехода с 2 нови двигателя
26 авг 2014 12:19, Александър Попов
0
Промените в Mercedes-Benz G-Class удължават живота му с 11 г.
Снимка: Mercedes-Benz

Един от най-дълголетните модели в гамата на Mercedes-Benz – легендарният G-Class, ще претърпи пълна модернизация след 2 години. Това ще позволи на модела да се задържи в производство поне още 11 години, съобщава изданието Car.

Според информацията Geländewagen, както е оригиналното име на всъдехода, ще претърти „капитален ремонт“, но това ще бъде само фейслифт, а не нова генерация на модела. Машината ще запази познатия квадратен силует, но ще стане с около 100 мм по-широк, а линията на покрива ще бъде леко променена.

Дизайнерите на компанията предвиждат също така различни в сравнение със сегашната версия (на снимката) брони и решетка на радиатора, както и нови предни фарове със светодиодни елементи. Художниците също така търсят място за поставяне на миниатюрни камери, отговарящи за работата на различните електронни асистенти.

Сериозни промени очакват гамата двигатели на Mercedes-Benz G-Class, в която ще бъдат включени два нови V6 мотора. Базов ще бъде 2.9-литров дизелов агрегат с мощност 317 к.с. и 480 Нм въртящ момент. След него ще се нареди 3.0-литров бензинов мотор с мощност 372 к.с. и 480 Нм.

Клиентите ще могат да поръчат и версиите с някой от двата V8 двигателя, чиято мощност ще бъде съответно 466 и 579 к.с. От гамата обаче ще отпадне модификацията с V12 мотор, която се предлага в момента.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Mercedes-Benz
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари