В Южна Корея забраняват да си купиш Chevrolet Corvette

Причината - седмото поколение на суперколата било твърде шумно
13 ное 2014 13:58, Красимир Ангелов
17
В Южна Корея забраняват да си купиш Chevrolet Corvette
Снимка: General Motors

Компанията Chevrolet не може да стартира продажбите на седмото поколение Corvette в Южна Корея, тъй като шумът, издаван от двигателя на суперколата, е твърде силен и превишава позволените норми. Това разкри президентът на GM South Korea Серхио Рохи, цитиран от изданието Korea Bizwire.

Продажбите на модела на останалите пазари стартираха още през 2013 г., но корейското представителство на марката така и не успява да разреши проблема с местните власти. Въпреки това ръководството на концерна GM няма намерение да оказва натиск върху корейското правителство, за да може проблемът да бъде решен. И ще остави всичко в ръцете на  GM South Korea.

"Ежегодно в Южна Корея се продават 12-15 бройки от Chevrolet Corvette, като предишните поколения отговаряха на изискванията за допустими нива на шума", обясни Рохи. "Трудно ни е да направим такъв автомобил, тъй като нормите в страната са доста специфични. Въпреки това нашите юристи продължават да работят върху решаването на проблема, като това няма да окаже влияние върху цената на автомобила", добави той.

В GM и друг път са се сблъсквали със забрана за продажба на техни автомобили в други държави. През 2013 г. властите в Израел не позволиха да се продава седана SS, чието име се разшифрова като Super Sport. В страната обаче са на мнение, че това съкращение напомня за нацистка Германия.

Новото поколение на Chevrolet Corvette е оборудвано с 6.2-литров V8 двигател с мощност 466 к.с. и максимален въртящ момент от 630 Нм. От 0 до 100 км/ч автомобилът ускорява за 3.8 секунди.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Южна Кореяchevrolet corvette
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Мотор преди 9 години
Кола с голям атмосферен двигател се кара лесно, въртящият момент на всички обороти стига.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За разлика от Южна Кореа тук всичко е позволено. Тишината на летните градски нощи се разцепва пред 1000 кубикова 10 годишна пистова ямаха без испускателна система. От 112 те питат по коя улица се движи а ти не можеш да отговориш защото мотора се движи на 2-ра скорост със 120 и за 1 минута преминава през 5 улици. От 112 вдигат рамене и казват че нищо немогат да направят. И така цяло лято.
10
1
 
2
 
! Отговори
Габриела преди 9 години
До Анонимен ХА ем защо да ги забраняват след, като не можем да си ги позволим :D
9
2
 
3
 
! Отговори
ей разбирачите преди 9 години
като е високо гроздето е кисело... карайте си голфчетата и се скрийте... който не е карал "muscle car" да не коментира... нека пробва и тогава ще говорим...
8
1
 
17
 
! Отговори
Възмутен преди 9 години
Да идват в България, тук всеки може да кара без ауспуси и да тормози цял квартал. Както и може кучето да ти лае цяла нощ и да не дава три блока да спят.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кола мечта, но не е за нашия стандарт.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И в България да ги забранят !!! И без това не можем да си ги позволим !
5
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най-интересното в тоя мотор е точно това v8 и звука, който вади. Конете може да си ги направиш колкото искаш, ама звука на расов американски осмак трудно ще докараш.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това за еврейте вече са прекалени работи. През 50-те години, когато немците им подаряват безплатно два пътнически лайнера (като репарации заради войната) ги приемат без никакви забележки. Как ви изглежда SS Israel спрямо Corvette SS 50 години по-късно ?!
3
6
 
15
 
! Отговори
tuka преди 9 години
До НиколетаПрава си , къде къде конкуренцията е по добра с доста неща от тая измислена кола , 6.2-литров V8 двигател с мощност 466 к.с смях , хем не бЯГА хем гори
2
2
 
23
 
! Отговори
lol преди 9 години
хората си имат закони и си ги спазвата тук - разграден двор и хаос
1
6
 
16
 
! Отговори
Николета преди 9 години
Слабичък е курветът.